De allergrootste Woezel en Pip fan woont hier - roomtour -

De allergrootste Woezel en Pip fan woont hier – roomtour

Wie Mama’s Liefste al wat langer volgt, weet dat wij hier in huis een hele grote Woezel en Pip Fan hebben.  Met een hele oude poes in huis, kunnen we er eigenlijk geen hondjes bij hebben, maar voor Woezel en Pip maken we graag een uitzondering. Speciaal vandaag daarom een roomtour van de Woezel en Pip kamer van Kleine Zus.

De allergrootste Woezel en Pip fan woont hier - roomtour -

Ik ben al een paar keer een roomtour bij andere blogs voorbij zien komen. Meestal zijn dat de babykamer voor het toekomstige spruit. Hier geen babykamers meer, maar kleuter- en tienerkamers. Vandaar dat het mij leuk leek om eens de Woezel en Pip Kamer van onze kleuter te laten zien.

Toen we 2 jaar gelden hier gingen wonen, mochten de meiden zelf een thema kiezen voor hun kamer. Kleine Zus wist vrijwel meteen wat ze met haar kamer wilde. Als groot fan de lieve hondjes Woezel en Pip, wilde ze graag een Woezel en Pip kamer. Om de Tovertuin een beetje na te boosten kochten we bij de IKEA een vloerkleed zo groen als gras en 2 blaadjes boven haar bed.

Een van de eerste Woezel en Pip accessoires werd deze muursticker. Ik kreeg hem bij een van mijn eerste samenwerkingen voor mijn blog. Ondanks de ribbelige ondergrond, zit de sticker er nog steeds heel stevig op.

Op de deur hangt een hele grote poster van de Woezel en Pip film Woezel en Pip Op zoek naar de Sloddervos. Dit was de eerste film die Kleine Zus in de bioscoop zag. Deze poster kreeg ik van de bioscoop, toen ik daar vorig jaar een keertje binnen liep. Een goede tip dus als je ook op zoek bent van een leuke decoratie voor de kinderkamer. Vaak hebben bioscopen deze posters over en krijg je er zo eentje mee.

Het schoort en de canvas tas kregen we afgelopen jaar toegestuurd van de JUMBO. Deze supermarkt heeft een hele lijn gezonde producten voor kinderen met de afbeelding erop van Woezel en Pip. Ondanks dat het niet de supermarkt is, waar we onze wekelijkse boodschappen doen, ga ik toch regelmatig even langs om een zak peertjes uit de Tovertuin of een zakje kaaskoppen.

Een ander pronkstuk in de kamer is deze hele grote promo Tante Perenboom. Deze stond vorig jaar in de etalage van Etos, ter promotie van de Woezel en Pip luiers. Omdat ik wist dat deze borden er op een gegeven moment weer uit zouden gaan, liep ik de Etos winkels bij ons in de buurt langs en heb gewoon gevraagd of ik de boom zou mogen hebben, als ze hem weg zouden doen. Zo waar werd ik niet veel later door 2 winkels gebeld, dat ik hem mocht komen ophalen. Zo staat er nu een mooi tante perenboom bij ons in huis en op de kamer van ons nichtje.

Op de planken boven haar bed hebben we alle boeken, spelletjes en een deel van de knuffels staan. Regelmatig wordt er natuurlijk voorgelezen uit deze boeken, de spelletjes gespeeld en de puzzels gemaakt.

Ook op de boekenplank staat naast de Sloddervos een lijstje met daarin een originele tekening van Woezel. Deze kreeg Kleine Zus toen Grote Zus meedeed aan een Cartoon tekenworkshop van Cartoon Networks Imagination Studios. De tekenleraar bleek namelijk mee te tekenen aan de Woezel en Pip bioscoopfilm. Grote Zus had toen gevraagd of hij een tekening voor haar kleine zusje wilde maken, lief he. Ik heb spijt toen niet gevraagd te hebben of hij hem ook wilde signeren en haar naam erop te zetten.

Ook op haar bed mogen natuurlijk niet een mooi Woezel en Pip dekbed en kussentjes ontbreken. Bij de Leenbakker vind je de leukste spullen van Woezel en Pip voor in je slaapkamer. Omdat Kleine Zus het liefste slaapt onder fleece dekentje, gebruiken we het dekbed als hoeslaken. De sierkussentjes gebruiken ze om van haar bed een bank te maken. In haar raamkozijn heeft ze nu ook een Woezel en Pip lamp uit deze collectie staan. Na jaren te hebben geslapen met het grote licht aan, mag deze nu uit, als deze Woezel en Pip lamp dan maar aan blijft.

Maar het allermooiste is misschien wel de enorme muurschildering van de hele Woezel en Pip familie op de muur. Deze is gemaakt door een vriendin. 

Door Ouders en Nu was ik benaderd of wij misschien als Woezel en Pip fan in het blad wilden komen. Natuurlijk heb ik dit eerst goed doorgesproken met Kleine Zus en ze was heel enthousiast en wilde wel op de foto met al haar Woezel en Pip spulletjes. Maar op de ochtend dat de fotograaf kwam, werd ze wakker en zei dat ze IK GA NIET OP DE FOTO. Helaas hield ze voet bij stuk en werd het een groot drama…. Uiteindelijk hebben ze toch een foto gevonden die ze in het blad konden plaatsen. Toen we een paar weken later naar de premiere van de theatershow van Woezel en Pip Op zoek naar de Sloddervos mochten, heb ik een exemplaar laten signeren door Dinand Woesthoff!

 

Dit was de Woezel en Pip Roomtour van de kamer van Kleine Zus. Wie weet maak ik er ooit nog eentje van de theaterkamer van Grote Zus. Helaas wordt dat nog wel even een klusje, want opruimen in niet haar grootste hobby 😉

Heb jij de kinderkamers een thema gegeven?

Samenwerking

Spread the love

10 thoughts on “De allergrootste Woezel en Pip fan woont hier – roomtour

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: