Xsenible Strechwalker

Review | Xsensible Stretchwalker sneakers

Tijdens de persdag van MissPublicity kwam ik voor het eerst de sneakers tegen van Xsensible Stretchwalker. Deze sneakers zijn special ontworpen voor een natuurlijke, ontspannen en gezonde lichaamshouding. Bij de gedachten aan dat soort schoenen wordt ik overvallen door een stoffige gedachten. Maar niets is minder waar. En zoals ze zelf ook zeggen, als je eenmaal met deze sneaker hebt kennisgemaakt, wil nooit meer anders! 

Xsenibles Stretchwalker

Al een tijdje loopt ik rond met een vervelende kramp in mijn linkerkuit. Deze klachten herken ik nog van rond mijn laatste zwangerschap. Toen had ik behoorlijke bekkenklachten. Door de kramp in mijn kuit kon met de kinderwagen namelijk van de supermarkt naar huis lopen, die op ongeveer 500m bij mijn huis vandaan te vinden was. Dus toen ik weer deze kramp in mijn kuit kreeg, vermoedde ik meteen opnieuw bekkenklachten.

Xsensible

Het merk Xsensible bestaat al meer dan 100 jaar, met maar een doel; de meest comfortabele schoenen van de wereld ontwikkelen. In de loop der jaren hebben ze dan ook zeker dat doel nagestreefd. Zo introduceerden ze in 1990 de Xsensible Inside®: leer met een geheugen: ongelooflijk flexibel en daardoor heerlijk om te dragen. In 2007 kwam daar de Xsensible Stretchwalker bij: een schoen met zeer bijzondere zool. In het midden bevindt zich een balanspunt, dat zorgt voor een natuurlijke, ontspannen en gezonde lichaamshouding.

Xsensible Stretchwalker

Om de schoenen van Xsensible nog comfortabeler te maken reisde de ontwikkelaars af naar Japan. Misschien ken je de Geisha meisjes wel die lopen op sandalen lopen niet meer weghebben van houten plankjes, dan van schoeisel. Deze noemen ze ‘Ippon-ba geta’. Deze traditionele houten sandaal zorgt voor een natuurlijke houding van het lichaam (meer rechtop), waardoor gewrichten minder worden belast. 

Het lukte om dit oeroude Japanse sandaalconcept te vertalen naar een moderne schoen, de Xsensible Stretchwalker. Deze stijlvolle schoen heeft dit unieke balanspunt in het midden van de zool. In combinatie met de Xsensible Inside heb je geen stijve, pijnlijke of vermoeide voeten meer, dankzij de ultieme combinatie van balans en demping.

Toen Xsensible hoorde van mijn bekkenklachten, boden ze aan om mij om een paar uit te proberen. Op de site bekeek ik de collectie en zag gelukkig dat ze ook hele leuke ‘hippe’ sneakers hebben, naast ook de echte gezondheids-sandalen. Ook zijn er schoenen voor heren met deze technologie.

Mijn ervaring

Nu ben ik geen sneaker dragen, dus moest er wel even aan wennen. Maar dat duurde niet lang! De sneakers zaten meteen heerlijk aan mijn voeten. Ze hebben zowel veters als een rits aan de zijkant. Daarmee krijg je ze ook snel aan en uit en dat is als moeder soms wel fijn in de drukke ochtendspits. In het begin voel je het blokje in het midden van de zool wel, maar dat went snel. Ik voelde dat ik rechter op stond en de druk op mijn voeten beter verdeeld was. Ik merkte dat doordat mijn tenen wat tintelde, want ik verklaarde dat door de verminderde druk de bloedtoevoer beter was.

Diezelfde avond ging in naar een concert en dat leek mij een perfecte manier om de Xsensible Stretchwalker uit te testen. Wat lang staan geeft altijd meer kramp in mijn kuit. Helaas bleek het een concert te zijn met stoelen, dus kon ik lekker zitten, geen pijn in mijn kuit, maar ook niet goed de schoen kunnen testen.

Het grote verschil voel je direct als je een Stretchwalker aan doet en je andere schoen aan de andere voet! De binnenkant en zool zijn zo veerkrachtig en zacht, dan je meteen snapt waarom deze schoenen zo comfortabel zitten.

In de weken erna heb ik de schoenen met grote regelmaat gedragen. Helaas geen directe verbetering gezien met betrekking tot mijn bekkenklachten. Die kramp is er nog steeds en zoals ik nu begrijp van mijn manueel therapeut heeft het meer met mijn bekkenbodemspieren te maken dan de gewichten bij mijn bekken.

Maar toen ik de afgelopen weken 4x een bardienst tijdens het Leids Internationaal Filmfestival van ruim 7 uur, was ik heel blij met mijn Xsensible Stretchwalkers! Geen avond pijn in mijn voeten gehad! Deze schoenen zijn dus echt ideaal voor iedereen die een baan heeft waarin je lang op je voeten moet staan.

Welke schoenen draag jij die zo comfortabel zijn, dat je er de hele dag op kunt lopen?

Samenwerking
Spread the love

9 thoughts on “Review | Xsensible Stretchwalker sneakers

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.