krijtstifttekening

Sinterklaas raamdecoratie met krijtstifttekening

Nog maar een paar nachtjes slapen en dan komt de goedheiligman en zijn pieten weer aan in Nederland. Vol verwachting klopt ons hart en bereiden we ons voor op zijn komst. Naast het trouwe kijken naar het Sinterklaas journaal halen we ook al onze Sinterklaas spullen weer van zolder. Naast de boekjes met liedjes hebben we ook steeds meer versieringen in huis. Belangrijk is natuurlijk dat de Sint en Pieten onze schoentjes vinden en dat het er dan ook feestelijk uit ziet. Dit jaar heb ik voor het eerst ook een krijtstifttekening gemaakt,

krijtstifttekeningKrijtstifttekening

Op Etsy kwam ik voor het eerst krijtstifttekening tegen. Een krijtstifttekening is een tekening die je maakt op je raam met een speciale krijtstift. Nu ben ik zelf geen echte goede tekenaar, maar daar heeft de Etsy webshop Krijtstifttekening de oplossing voor. Hier vind je namelijk kant en klare sjablonen, die je kunt bestellen. Van Krijtstifttekening mochten we er eentje uitproberen voor Sinterklaas; de Lieve Sint krijtstiftekening

Krijtstifttekening

 

Hoe werkt het?

Als je een raamversiering sinterklaas bestelt in de webshop van Krijtstifttekening (al vanaf €3,95) krijg je een pdf toegestuurd met de tekening in het groot en in het klein. Heel handig, want zo passen ze op alle soorten ramen. Ook krijg je de tekening gewoon en in spiegelbeeld toegestuurd. Waarom dat handig is, leg ik je zo uit. Ook krijgen je 2 verschillende tekeningen toegestuurd; eentje met LIEVE SINT, IN DIT HUIS WOONT: en eentje met LIEVE SINT, IN DIT HUIS WONEN; Met het bijgeleverde alfabet kun je zelf de namen van je kind(eren) erbij tekenen.

De juiste tekening print je uit. Ik heb gekozen voor de grote tekening en die bestond uit 4 A4-tjes. Deze plakte in met plakband aan elkaar. Vervolgens heb ik de tekening buiten op het raam geplakt van onze voordeur. Omdat ik graag wil dat de tekening vanaf de buitenkant goed leesbaar is, heb ik gekozen voor de afbeelding in spiegelbeeld.

Krijtstifttekening  Krijtstifttekening

Met een speciale krijtstift trek je de tekening over op je raam. De krijtstift is verkrijgbaar bij onder andere de HEMA voor slechts €1. Naast witte stiften zijn er ook stiften te krijgen met allerlei kleuren, maar die zijn wel wat duurder. Het tekenen ging me een stuk makkelijker af dan ik had gedacht. Ik moest wel even wennen aan het dubbele glas, Hierdoor kun je niet precies over het lijntje trekken. Maar dat is helemaal niet erg, want met een doekje veeg je het zo weer uit en kun je opnieuw beginnen. Ook wordt zo de tekening toch een beetje eigen en het eindresultaat blijft heel erg leuk.
En is de Sint weer naar Spanje, dan maakt je je raam weer heel gemakkelijk schoon met een doekje en wat water en kun je aan de slag voor de kerst.

img_3337 img_3347

Ook aan slag?

Ben je enthousiast geworden, neem dan snel een kijkje bij op de website van Krijtstifttekening. Daar vind je veel verschillende sjablonen en er komen er elke maand nieuwe bij. Zo kun je dus voor elke seizoen of gelegenheid een tekening vinden. Mocht je er eentje op maat willen laten maken, dan kan dat ook.
Veel tekenenplezier!

Versieren jullie je huis voor de komst van Sinterklaas?

samenwerking

Spread the love

4 thoughts on “Sinterklaas raamdecoratie met krijtstifttekening

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.