Persoonlijke styling door H&M

persoonlijke styling Nog maar een paar dagen en dan ga ik heerlijk een paar dagen met vriendinnen naar Ibiza.  Hier komen we net uit de winter en ik kan niet wachten om straks heerlijk te genieten in de zon. Mijn winter garderobe laat ik lekker thuis, maar wat neem ik dan wel mee. Na maanden van spijkerbroeken, truien en vesten is het tijd voor lekker luchtige kleding. Omdat ik altijd weer een beetje moet in komen in mijn zomer outfits, besloot ik een afspraak te maken met een persoonlijke stylist van de H&M. Heel spannend natuurlijk, want waar zou iemand anders mij in kleden. Gisteren was het zover en ging ik naar Amsterdam. Even leek het erop toch niet door te gaan, maar kwam ik toch thuis met wat nieuws. 

Persoonlijke Styling
Sinds een aantal jaren bied de H&M een gratis persoonlijk styling aan. Eerst kon dit alleen in Amsterdam (Kalverstraat 181-183), maar tegenwoordig kun je ook in Den Haag (Gravenstraat 2), Eindhoven (Heuvel Galerie 160), Rotterdam (Beurstraverse 38) en Utrecht (Boven Vredenburg passage 20) Het enige wat je hoeft te doen hiervoor is een afspraak met via de mail of telefoon. Een afspraak duurt ca 2 uur en in die tijd zul je meerdere kledingsetjes doorpassen, die de stylist voor je uitzoek. Dit kan zijn voor een bruiloft of andere speciale dag, voor een nieuwe zomer garderobe of zomaar. Je bent overigens niet verplicht iets te komen, maar ik durf te wedden dat er altijd wel een leuk setje bij zit.

Naar Ibiza
Ik wilde graag wat advies voor mijn vakantie naar Ibiza. Ik ben niet echt een strand-type en ook een plus-size,dus altijd wat onzeker over het dragen van korte broeken of rokken met blote benen daaronder.
Vorig jaar ben ik daar ook naar toe geweest met vriendinnen en toen wilde ik ook al een afspraak maken voor een advies. Helaas was mijn aanmeldingsmailtje niet bij de juiste persoon aangekomen, waardoor ik pas erg laat een reactie terug kreeg en het niet meer lukte om voor mijn vakantie nog een afspraak te maken. Helaas, maar dit jaar dus opnieuw een poging gedaan en ik kon eind mei in Amsterdam terecht Helaas kreeg ik een paar dagen voor mijn afspraak een berichtje dat mijn afspraak verzet moest worden naar de avond. Voor mij kwam dit niet zo goed uit, omdat ik dan zat met oppas. Gelukkig lukte het nog om de afspraak te verzetten voor mijn vakantie.

ibiza

De afspraak
Gisterochtend was het zover en zetten mijn vriend mij af op het Rokin in Amsterdam. Ik was nog wat vroeg, want om 10.00 ging pas de winkel open. Aan de kassa moest ik me melden en de styliste werd voor me opgeroepen. Tot mijn grote verrassing was er nog een dame die kwam voor een styling…. Niet alleen ik was verbaasd, want ook het personeel had niet verwacht dat we met z’n tweeen zouden zijn. Er was dus wat paniek, want er was maar 1 styliste aanwezig en ze kon ook maar een van ons helpen. Wij werden beiden toch meegenomen naar de speciale paskamer voor het stylings advies, een speciaal hoekje op de herenafdeling. Terwijl wij koffie kregen, werd er door de styliste druk gebeld naar het hoofdkantoor om er achter te komen wat er mis was gegaan. Gelukkig bleek de andere dame heel aardig en gaf al meteen aan dat zij op 10 min fietsen van de H&M woonde en ook wel volgende week een keertje kon terug komen. Heel fijn, want anders was voor mij de afspraak ws weer niet doorgegaan, want officieel stond haar naam in de agenda voor deze date. Blijkbaar was mijn verzette afspraak daar niet goed gezet. Eind goed al goed, maar ja er was met al dat gebel al wel een half uur van mijn tijd afgesnoept.
IMG_6308 IMG_6307

Doorpassen
Nadat ik had uitgelegd had naar wat ik op zoek was en wat mijn maten waren, ging de styliste voor me op zoek. Dat duurde ongeveer een halfuurtje, maar er lagen wat tijdschriften (Men’s Health en Esquire, duidelijk dus voor de meegekomen partners 😉 ) Toen ze terug kwam met het rek, viel me meteen op dat de k
leuren niet erg zomers en fleurig waren, wat ik eigenlijk wel verwacht had. Dat maakte me natuurlijk wel nieuwsgierig want ik had zelf voor waarschijnlijk hele andere outfits gekozen. Ik heb de stylist gevraagd om wat foto;s te maken, maar het licht was niet heel erg goed in de paskamer.

Rokjes
Setje 1 en setje 2 waren asymmetrische rokken met een hemdje. Ik had zelf het hemdje over mijn rok gedragen, maar ik kreeg het advies hem juist in te stoppen. Hierdoor werd juist mijn middel meer geaccentueerd. Ik moest er even aan wennen, maar ze had wel gelijkt. Op het rek was ik meer geneigd om te kiezen voor setje 2, maar nadat ik ze gepast had, vond ik eigenlijk de roest-oranje rok toch mooier.

styling 1 styling 2

Geel
Ik heb ooit een kleurenanalyse gekregen van mijn vriendinnen en daar kwam uit dat ik het beste kan kiezen voor primaire kleuren, zoals blauw en rood. Geel echter heb ik nog niet in mijn kast hangen. Heel leuk dus om het nu toch eens aan te trekken. Ook had ze daarbij de eerste korte broek bij gehangen, een zwarte spijkerbroek. Zelf hou ik niet zo teveel franje, dus koos ik voor setje 2

styling 4 styling 3

Jurken
Ze had ook 2 jurken voor me meegenomen; een echt Ibiza jurk met veel kant en een roest bruine met een zwierrok. Ook die witte jurk was echt zo eentje, die ik meteen zou laten hangen op het rek. En dat was maar goed ook. De styliste zei dat hij me wel stond, maar ik voelde me er echt een gypsy queen in. Niets voor mij! De andere jurk zat heerlijk en daarin zie ik me wel over de boulevard flaneren. De kleur is wel eentje waar ik wat aan moet wennen, omdat hij niet echt past in mijn kleuren schema. Maar hij zat zo lekker! De oranje Pumps vond ik trouwens ook erg leuk! Wel een beetje hoog, maar lekker oranje.

styling 6 styling 7

Overige setjes
Er waren nog 2 setjes die ik kon passen, voordat de sessie over was. Het was nog een korte broek en weer in die oranje roest kleur, met daarboven op een wit shirt en blauwe kimono-vest. Erg mooie kleur en zat ook lekker. Tenslotte had ze ook nog een shirt (is vast een betere benaming voor) meegenomen voor op het strand. Bijna net zo wit als mijn benen, hahaha

styling 8 styling 9

Om 12.00 precies stond ik bij de kassa om af te rekenen. Want ondanks dat ik de kleuren wat behouden vond, ben ik niet met lege handen naar huis gegaan. Ik vond het een leuke ochtend en kan iedereen aanraden om je eens te laten kleden door iemand anders, want daarmee trek je toch eens iets aan wat je ander links zou laten liggen. Dit kan een onverwachts succes zijn of een bevestiging van je eerste reactie.
Mocht je liever thuis passen, dan kan het ook, want naast een afspraak met een styliste, kun je ook een online advies krijgen. Je krijgt dan een aantal kledingsetjes gratis thuisgestuurd.
Heeft dit allemaal je intresse gewekt, mail dan naar [email protected] voor een afspraak of een online advies.

Kun jij raden wel setje(s) ik mee naar huis heb genomen?

Spread the love

One thought on “Persoonlijke styling door H&M

  • Wat leuk dit blog! ik hoop dat je het gele/ zwarte setje hebt gekozen. Staat je erg goed! hele fijne vakantie fleur en ik ga nadenken of zo’n styling ook iets voor mij is. lijkt mij erg leuk!!!
    Bedankt Voor de tip!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.