Review | Batman vs Superman

batman-v-superman-dawn-of-justice_bb788b6f (1)
Batman vs Superman, Dawn of Justice. Deze film is vanaf vandaag te zien in de bioscoop en nemen de superhelden Batman en Superman het tegen elkaar op. Gisteren mochten mijn vriend en ik naar de Veronica premiere in het Vue Hillversum (voorheen JT) We waren al eens eerder daar uitgenodigd voor de voorpremiere van Bridges of Spies. Voor ons wel een uurtje rijden, maar we konden toen bij toeval oppas krijgen en besloten te gaan. Dat was een goed besluit! We vaker heb ik vrijkaarten gekregen voor een film, maar zelden werden we zo goed ontvangen als in het JT Hilversum! We kregen beiden 2 consumptiemunten, er was popcorn en chips bij aanvangen en bitterballen in de pauze! Toen deze uitnodiging dus in mijn mailbus viel, regelde ik meteen een oppas! En natuurlijk waren we ook erg nieuwsgierig naar dit epische gevecht. Voor wie ben jij?

Het verhaal

Bezorgd om de ongecontroleerde acties van een bijna tot god verheven superheld, neemt Gotham City’s eigen krachtige en verontruste burger het op tegen de meest gerespecteerde, hedendaagse redder van Metropolis. Ondertussen worstelt de wereld met de vraag welke held het werkelijk nodig heeft. En terwijl Batman en Superman tegen elkaar strijden, verschijnt er al snel een nieuwe bedreiging die de mensheid in groter gevaar zal brengen dan ooit tevoren.

De officiele omschrijving van de film klinkt een beetje vaag. Nou ben ik zelf geen echte Batman of Superman volger en snap ook niet alle verwijzingen in de films, maar hier is mijn samenvatting van de film Batman vs Superman
.
download (1)Waar het op neer komt is dat Superman aan het begin van de film de stad Metropolis redt van een buitenaardse aanval. Daarbij stort onder andere het gebouw van Bruce Wayne in en verliest bij veel van zijn werknemers. Metropolis begint zich af te vragen of de acties van Superman de stad wel goed doen omdat er veel slachtoffers bij vallen. Tijdens een redactie van Lois Lane door Superman (somethings never change) komen er wederom veel mensen om. De maat is vol en er wordt een rechtszaak begonnen. De praatprogramma’s op de TV vallen over elkaar heen met hun mening of Superman wel zo’n held is. Lois Laine gaat op onderzoek uit om te bewijzen dat Superman er in gelokt is.
Ondertussen probeert Lex Luthor Jr (aartsvijand van Superman) met zijn bedrijf LexCorp Kryptoniet te bemachtigen om naar zijn zeggen Metropolis te kunnen wapenen ten Superman. Batman krijgt hier lucht van en probeert dit te voorkomen. In zijn onderzoek naar bewijzen tegen Lex Luthor ontdekt bij dat SuperWomen ook in de buurt is en ook een appeltje te schillen heeft met Lex Luthor Jr
Het lukt Lex Luthor Jr de Kryptoniet in handen te krijgen en al snel blijkt dat hij hele andere plannen er mee heeft (verrassing) In zijn plan zet bij Superman en Batman tegen elkaar op en chanteerd Superman om Batman te doden.
Meer ga ik niet vertellen, want de film moet wel spannend blijven en er is niets aan als ik je niet vertelt wie de strijdt gaat winnen 😉

Voor wie ben jij?
Als klein meisje keek ik al naar de avondturen van Batman en Robin op de zondagochtend. Ik heb daardoor ook meer fan met Batman dan met Superman. Het helpt ook dat in de film Batman/Bruce Wayne gespeeld wordt door Ben Affleck. Zowel in de rol als Bruce Wayne als in die van Batman zit hij strak in het pak. Henry Cavill is te zien als Superman/Clark Kent en is minder mijn type. Maar ook hij is natuurlijk goed gespierd.

De beleving in het Vue Hilversum
We werden ontvangen met champagne en hapjes in de Vue bioscoop. In de zaal stond voor iedereen een flesje water bij de stoel.
IMG_3183Batman vs Superman werd in 3D vertoond in grote zaal met daarin Dolby Cinema en Dolby Atmos. Door het enorme scherm, dat licht gerond is, wordt je helemaal opgezogen voor het beeld, Met de speakers die overal om je heen hangen is het geluid is ook fantastisch. Het is echt een beleving.
Persoonlijk had het 3D van mijn weggelaten mogen worden. Nu ben ik toch al niet zo’n fan daarvan, maar in deze film wordt het ook weer bewezen. Door de alle achtervolgen en vechtscènes gaat het beeld heel snel, waardoor ik het allemaal minder goed kon zien en het een beetje te snel ging. Misschien kwam het ook dat we vrij dicht op het scherm zaten en iets van het midden.
Na afloop was er ook weer een drankje en kregen we ook allemaal een goodiebag mee naar huis!

Conclusie
Batman vs Superman is een spannende film met veel elementen die horen bij Batman (Alfred, Batcave, Batmobile en de schijnwerper in de lucht) en Superman (heeft een dagtaak aan het redden van Lois Lane). Wel heb ik niet alle verwijzingen naar de eerdere avondturen van Batman en Superman begrepen, waardoor de verhaallijn me soms niet helemaal duidelijk was en lastig te volgen.
Zeker is wel dat dit niet de laatste film is met Batman, Superman en Wonder Woman, want er zaten nog wel een paar open eindjes in de film.
De scene waarin Batman traint voor zijn gevecht met Superman is zeker een hoogte punt in de film voor de ‘mooie mannen’ liefhebbers.
Wel werd ik in 2,5 uur helemaal meegenomen naar Metropolis en Gotham City, en de vete die er ontstaat tussen deze 2 superhelden.
Als ik de keuze zou hebben, zou ik het 3D brilletje laten liggen en de film gewoon in 2D gaan zien. Door de vele lichtflitsen in de met name het laatste gevecht, moest ik ook echt af en toe mijn ogen dicht doen. Veel te fel

Spread the love

2 thoughts on “Review | Batman vs Superman

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.