Hoera! Mijn blog heeft een Liebster Award gewonnen!

Liebster Award

Het eerste wat ik ’s ochtends doe is altijd mijn mail checken. Mijn nieuwste blog post ik altijd al om 6 uur ’s ochtends op Facebook. Veel mensen scrollen voor het opstaan nog even snel op Facebook. Zo krijg ik dus heel vroeg al de eerste reacties binnen. Gisterochtend was er wel een hele leuke reactie van Marstyle op mijn Peppa Pig’s World blog. Zij vertelde me namelijk dat ik de LIebster Award gewonnen heb! JOEPIE!!

De Liebster Award

Al enige tijd zie ik af en toe de Liebster Award voorbij komen op diverse blogs, want het is een award door en voor bloggers.
Eigenlijk is het niets anders dan een vorm van kettingbrief, maar zonder nare consequenties als je hem niet door geeft en het genomineerd worden voor een Award heeft toch wel zijn charmer. De Liebster Award is van oorsprong een Duitse Award en Liebster betekent dat ook Liefste (past ook nog eens bij mijn blognaam, meant to be dus), aardigste, mooiste, vriendelijk, aangenaam, met een waarde en welkom. Deze Award is ook al in menige landen en talen verschenen en met iets wat andere regels.
Het leukste vind ik eraan is dat deze award bedoeld is voor de nog nieuwe en de kleinere bloggers. Met de Liebster Award worden ze extra in het zonnetje worden gezet en welkom geheten in Bloggersland. Een mooi gebaar dus. En je komt zo ook nog eens terecht bij andere bloggers die je misschien nog niet kende.

De regels van de Liebster Award

1. Bedank de persoon die jou genomineerd heeft en post een link naar zijn of haar blog
2. Zet een foto van de Award op je blog
3. Beschrijf jouw favoriete blog
4. Beantwoord de vragen van de persoon die jou genomineerd heeft en formuleer 10 nieuwe vragen voor de bloggers die je zelf nomineert
5. Nomineer 5 tot 11 blogs
6. Kopieer deze regels in je eigen blogpost
7. Informeer de bloggers die je genomineerd hebt en bezorg hen de link van je eigen blogpost

Mijn Favourite Blog

Ik heb niet echt een favourite blog. Via mijn dagelijkse Bloglovin update lees ik elke dag weer andere blogs, afhankelijk van de titel of die mij aanspreekt.
Zo heb ik gisteren natuurlijk als eerste de blog van Marstyle over de Lieber Award gelezen. Daarna kwam ik bij de blogs van Mamaliefde over de film Bad Moms (wil ik heel graag hen) en het nieuwe theaterseizoen. Bijzondere blogs waren er ook, zo deelde MamaLou Blogt wel een hele bijzondere aankondiging op de Mamachallenge 2016 en schreef de Good Girls Company een mooie emotionele en persoonlijke verhaal. Ik vind het heerlijk om lekker te struinen door de diverse blogs en me elke keer weer te laten verrassen door het onderwerp.

Vragenlijst

 1. Waarover ging je eerste blogpost?
  Mijn eerste blogs ging over over het starten van mijn blog, waarom ik wilde gaan bloggen en hoe ik deze start maakte. Ik nam voor voor om de eerste 30 dagen elke dag te bloggen. Dat is nu alweer 9 maanden geleden en het lukt me nog steeds aardig om elke dag iets te posten. Daar ben ik eigenlijk best wel trots op 🙂
  Mijn echte eerste blog na het starten van Mama’s Liefste was een review van de film Mega Mindy vs Fox
 2. Welk onderwerp komt het meest aan bod op je blog en waarom?
  Het meeste wat er terug te lezen is op mijn blog zijn de winacties die andere bloggers posten. Ik doe altijd graag mee aan winacties en win dan ook regelmatig wat leuks (maar een award had ik nog nooit gewonnen). Door het maken van een wekelijks overzicht van de Leukste winacties in Bloggersland krijgen de bloggers wat extra exposure en heb ik zo het gevoel ook iets terug te kunnen doen.
 3. Omschrijf jouw favoriete dagje uit.
  Mijn ideale dag begint met zelf wakker worden, dus niet door een wekker of iemand (vaak onder de 1,5m) die iets van mij wil. Daarna rustig ontbijten, koffiedrinken en wat blogs lezen of winacties invullen. De middag breng ik graag buiten de deur door, dat kan zijn koffiedrinken met vriendinnen, winkelen (liefst Primark of Ikea, omdat deze niet om de hoek zijn) of met mijn meiden naar een leuke activiteit. De avond is voor Papa’s Liefste en samen gaan we graag naar de film en een hapje eten.
 4. Bij welke webshop kom je het meest en waarom?
  Ik kijk altijd graag in de webshops van Miep-ie en DIY Soap. Omdat mijn meiden lange haren hebben, ben ik gek op speldjes en leuke haaraccessoires. Bij Miep-ie raak ik niet uitgekeken en we hebben ondertussen dan ook al een hele flinke verzameling. In de webshop van DIY Soap, vind je allerlei natuurlijke zeepjes en verzorgingsproducten. Het leuke ervan is niet alleen dat het echte pure producten zijn, maar ook dat je ze zelf nog kan mengen. Zo weet je zeker dat er geen troep in zit. Ze komen in leuke weckpotten en dus ook superleuk om cadeau te geven
 5. Wat was je leukste ervaring nav je blog?
  Natuurlijk het ontvangen van de Liebster Award 😉 Nogmaals dank daarvoor Marstyle! Ik vind het altijd erg leuk om reactie te krijgen op mijn blogs. In het begin waren het vaak reacties van familie en vrienden, maar steeds vaker ook van andere. Toen ik nav mijn blog over Lejo een mailtje kreeg van het agentschap met de vraag of ze mijn blog mochten gebruiken om de voorstellingen van Lejo aan te prijzen bij de theater directeuren, vond ik dat natuurlijk ook erg leuk om te horen. Als dank kregen de meiden een supergroot Lejo-fanpakket toegestuurd
 6. Wat is je lievelingskleur?
  Eigenlijk heb ik die niet echt een lievelingskleur. Nadat ik ooit een kleurenanalyse heb laten doen, kies ik qua kleding wel altijd voor de primaire kleuren en het liefste blauw, ivm mijn blauwe ogen.
 7. Welke series en films kun je aanraden?
  Sinds ik ben gaan bloggen kijk ik veel minder TV. Hij staat ’s avonds wel vaak aan, maar ik luister dan meer dan dan ik er naar kijk. Waar ik het komende TV seizoen wel weer naar uitkijk is de nieuwe serie van Sherlock, Penoza, Heel Holland Bakt, de Mol en Boer Zoekt Vrouw. In de zomer kijk in wel altijd graag naar Zomergasten.
  We hebben ook Netflix en daar kijk ik zo af en toe nog wel een serie uit. Mijn lievelings series zijn Fargo, Homeland, Orphan Black, Better Call Saul en Orange is the New Black. Laatst heb ik ook de serie Jessica Jones gekeken, dat was sinds tijd weer eens dat ik echt heb zitten binge-watchen tot diep in de nacht
 8. Wat wil je nog graag leren?
  Eigenlijk heel veel, want je bent nooit uitgeleerd. Ik denk dat dat deels ook wel is waarom ik blijf bloggen. Er is namelijk een wereld voor mij open gegaan waarin ik nog zoveel kan leren. Waar ik me nu eens echt in moet gaan verdiepen is het werken met advertenties en affiliate marketing. En thuis, ik denk dat ik Opruimen volgens Marie Kondo nodig eens moet leren
 9. Omschrijf je ultieme TOP 5 Must haves deze zomer
  1. TOMS schoenen; niet alleen zitten ze als pantoffeltjes en zien ze er kleurig uit. Bij aankoop van een paar, krijgt een kind zonder schoen ook een paar
  2. Ultra Sun zonnebrand; fijne gel die zo intrekt en je de hele dag beschermt tegen zonnebrand
  3. Ralph parfum van Ralph Lauren; zo ruikt zomer voor mij
  4. Cobb; de ideale BBQ die je makkelijk overal mee naar toe kan nemen
  5. Autobingo; de hit deze zomer bij ons in de auto tijdens de lange ritten
 10. Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en de kleur is… roze
  Mijn 2 dames die zich weer eens lekker hebben verkleed in roze prinsessenjurken op deze regenachtige dag!

Mijn 10 vragen en genomineerde

 1. Wie vertelde je als eerste over je gewonnen Liebster Award?
 2. Wat is je beste gelezen blog tot nu toe en waarom is dat?
 3. Wat is het eerste wat je doet als je ’s ochtends wakker wordt?
 4. Goed boek of goede serie (welke dan ook natuurlijk)?
 5. Wat is je favourite zomerdrankje op dit moment?
 6. Top 5 must-do’s in de zomervakantie
 7. Wat is het laatste dat je voor jezelf hebt gekocht?
 8. Wat is je all time favourite snel-klaar recept?
 9. Suikervrij of zoete kauw?
 10. Wat is de laatste, mooiste of grootste prijs die je gewonnen hebt, naast deze Liebster Award natuurlijk?

Voor deze volgende ronde geef ik deze Liebster Award door aan Vlijtig LiesjeKleine prinses, The Blog Mother, Meisje-eigenwijsjeGo or no Go en Kidzblogger.
Ik weet dat jullie niet allemaal beginnende of kleine bloggers meer zijn, maar ik zag dat jullie de Liebster Award nog niet eerder hebben ontvangen en ik gun hem jullie zeker ook.
Ik lees jullie blogs namelijk erg graag, waardeer jullie reacties op mijn blogs of in de Facebook groep Mama & Blogger. Ik leer er elke dag weer meer van.
Veel plezier met jullie prijs en ik lees graag jullie antwoorden.

Spread the love

9 thoughts on “Hoera! Mijn blog heeft een Liebster Award gewonnen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.