Mama Challenge #5 – Picknicken in de zomer – binnen


Aan het begin van de vakantie heb ik me aangemeld voor de mamachallenge 2016. De bedoeling is om in de vakantie 10 vastgestelde opdrachten uit te voeren en deze te delen in een blog. Er doen nog een heleboel andere Mamabloggers mee. Zo kun je veel ideeën vinden om te doen deze zomer. Onder aan deze blog zal ik de links posten van de andere mama’s die deze challenge ook al hebben uitgevoerd. De challenge vandaag is; Picknicken! Ga picknicken of deel picknickrecepten, activiteiten!

Picknicken

Natuurlijk dacht ik dat deze mamachallenge kat in het bakkie zou zijn. Wie gaat er nu niet in de zomer een dagje gezellig Picknicken. In mijn stad werd er ook nog eens elke zondag in de maand juli een speciaal Picknick Festival georganiseerd. Hiervan zou je dus wel zeggen dat er genoeg mogelijkheden voorbij kwam voor een gezellige picknick. Helaas liep dat toch allemaal anders dan gehoopt.

Picknick Festival

cultuurfestival-picknick-300x111

Het Picknick Festival wordt georganiseerd in het v/d Werfpark in Leiden. Tijdens de eerste 4 zondagen van juli vind je daar heerlijke muziek, kinderactiviteiten, marktkramen en leuke food trucks, maar voornamelijk veel picknickkleedjes en bijbehorende manden. Ondanks dat het wel 4x georganiseerd werd, lukt het niet om een gaatje te vinden. De eerste 2 zondagen had ik andere afspraken staan en de laatste 2 waren we op vakantie. Stiekem had ik gehoopt dat op een van deze zondagen het weer roet in het eten zou gooien. De organisatie had namelijk gezegd dat als ze door weersomstandigheden een picknick zouden aflassen, dat deze in augustus zou worden ingehaald. Gelukkig voor hen, maar helaas voor mij, was het alle zondagen prachtig picknickweer.

OPEN voor Picknick

Even dacht ik dat het toch nog wel zou gaan lukken. De zondag nadat we terug waren van onze vakantie zou er nog 1 Picknick Festival zijn, in samenwerking met OPEN Leiden (elke laatste zondag organiseert OPEN activiteiten in de binnenstad) Maar helaas bleek deze editie niet in het park, maar in de binnenstad. Omdat ik niet echt veel zin had om met mijn kleedje op de keien te gaan zitten, besloten we gewoon een terrasje te pakken en wel even te genieten van de aangeboden muziek van diverse sing/songwriters en Sabrina Starke. Een hele gezellige middag, maar de picknickmand bleef thuis.

Picknicken binnen

In plaats van regen op de zondagen in juli 😉 viel de regen afgelopen week. We zijn weer terug van onze vakantie, maar hebben nog wel een paar weken vakantie thuis te gaan. Na een eerste dag met regen binnen te hebben gezeten, besloten we heft in eigen handen te nemen. Als we niet naar buiten kunnen, dan halen we de zon wel binnen. We klopte ons kleed uit, stofte onze picknickmand af en vulde deze met lekkers. Natuurlijk zochten we ook wat zomersmuziekje erbij om de sfeer compleet te maken.

Hangmat binnen

Omdat we nu toch bezig waren om de zomer binnen te halen, besloot ik ook om onze hangmat van Tropilex gewoon binnen op te hangen. Deze hangmat hadden we al een tijdje liggen, maar omdat het buiten regende besloten we deze gewoon onder de tafel te hangen! De meiden vonden dat natuurlijk fantastisch en ik had de rest van de middag geen kind meer aan ze. Naast onze vrolijke hangmat maakte ze van de tafel een grote hut en speelde daar super lief samen met hun My Little Pony’s,

Zo hadden we deze vakantie toch nog een hele gezellige picknick en konden we bijna 2 mamachallenges in 1x afstrepen. We deden namelijk nu ook een Buitenactiviteit Binnen. O nee, dat moet natuurlijk een Binnenactivtiteit buiten zijn 🙂 Ik hoop dat de zonnegoden ons de komende 2 weken wat beter gezind zijn, zodat we weer lekker naar buiten kunnen.

Mamachallenge 2016 Picknicken

Mamachallenge 2016

Andere mamabloggers die deze opdracht hebben uitgevoerd zijn;
* Vroemmmama ging gezellig picknicken tijdens hun roadtrip en maakte pannenkoeken op de Cobb
* Miz Flurry deelt 8 makkelijke picknick ideeen
Meisje Eigenwijsje heeft ook een aantal heerlijke recepten op haar blog gepost/
* Our Happily Ever After ging picnicken aan zee
* Lotus Writings haar picknick viel enigszins in het water
* Mama’s met thee ging picknicken in de speeltuin

Vind alle blogs over de Mamachallenge 2016 op de Mamachallenge Linkparty van MizFlurry

MIjn Mamachallenge 2016 tot nu toe

# 1 Doe een leuke activiteit in de buitenlucht (met je kind)
# 2 Houdt een Beautydag (met of zonder kind)
# 3 Gepikt van Pinterest
# 4 Versturen van echte post

Ben jij al wezen picknicken deze zomer?

Spread the love

5 thoughts on “Mama Challenge #5 – Picknicken in de zomer – binnen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.