Review | Peppa Pig’s World – Paultons Park (UK)

Peppa PigVandaag een review over een uitje dat niet echt naast de deur is, maar wel leuk voor een (mini) vakantie naar Engeland – Peppa Pigs World! We zijn daar tijdens onze vakantie geweest en het was een groot succes. Ik poste al een aantal foto’s en kreeg daarop veel leuke reactie, dus dacht ik er maar een blogje over te schrijven.

Peppa Pig

Peppa Pig is een schattig Engels varkentje. Ze beleeft leuke avonturen met haar broertje George (en zijn dino knuffel), Mamma Pig, Pappa Pig en al haar vriendjes en vriendinnetjes. Al jaren zijn mijn dochters fan van deze varkensfamilie. Ze hebben diverse knuffels en boekjes gekregen tijdens ons jaarlijkse bezoekjes aan mijn Engelse familie. Sinds een aantal jaren is Peppa Pig ook te zien op de Nederlandse televisie. Veel Nederlandse kinderen hebben Peppa Pig ook in hun hart gesloten.Peppa Pig

Peppa Pigs World

Zo’n populair varkentje heeft natuurlijk ook een haar pretpark, Peppa Pig. Dit park is te vinden in Engeland en is onderdeel van het Paultons Park in Ower. Dat is ongeveer 2,5 uur rijden vanaf London of 1,5 uur vanaf Dover. Omdat wij altijd op familiebezoek gaan n London, was het er nog niet van gekomen om hier eens naar toe te gaan. Deze zomer bleek iedereen andere plannen te hebben, het weekend dat we wilde komen. We besloten toch naar Engeland te gaan voor een expositie van een vriendin en eindelijk eens een dagje naar Peppa Pig’s World te gaan. Mijn meiden hebben nu ook nog de leeftijd dat ze het leuk vinden.

Peppa Pigs's World

In Peppa Pig World zijn 7 verschillende ritjes te vinden. Zo kun je op de rug van George’s Dino rijden, met Papa Pigs auto, Opa’s trein en in bootjes, luchtballonnen, helicopters en met een bakje de wolken in. Voor alle ritjes moet je uiteraard wel in de rij staan. Wij bleken er te zijn in het eerste weekend van de Engelse Schoolvakantie en moesten ca 15-20 minuten wachten. In de meeste ritjes kun je per familie (van 4) mee en dan gaat het best snel. Alleen bij de Dino’s van George kunnen er max 2 per dino mee en daar hebben we ruim een halfuur in de rij gestaan.
IMG_8251

IMG_8269IMG_8403

Verder zijn er verschillende speeltuinen, eentje binnen, eentje buiten en eentje met water (met de naam Muddy Puddels ;)) Neem op een warme dag dus zwempakken en handdoeken mee.
Ook zijn Peppa, George, Papa en Mama Pig te ontmoeten en te knuffelen. Op verschillende momenten lopen ze rond of staan ze voor Mevr Gazelle’s School.
Het is natuurlijk wel een commercieel park, dus overal worden er foto’s gemaakt tijdens de ritjes, die je dan voor £9 kunt kopen (incl gratis download). Ook ontkom je haast niet aan de speelgoed winkeltjes, restaurants en ijswinkeltjes.IMG_8366

IMG_8374IMG_8436

Paultons Park

Peppa Pigs World is een onderdeel van een groter pretpark met de naam Paultons Park. Naast Peppa Pig’s World vind je er nog 3 andere themaparken. In het midden is we een gedeelte met vogels en wat andere dieren zoals schildpadden, slangen, vleermuizen en otters. Dit is een prettig rustig gedeelte met veel schaduw rijke stukken. 

IMG_8353 IMG_8304

Nieuw is het gedeelte met de naam Lost Kingdom. Hier vind je allemaal dinosaurussen en veel achtbanen. Zeer geschikt voor de wat oudere kinderen. Er zijn ook wel een paar ritjes voor de kleintjes. Heel bijzonder is een Meet&Greet met een ‘echte’ dino. Deze loopt rond in een kooi en je kunt er mee op de foto. Heel spannend!

IMG_8311 IMG_8313 IMG_8320 IMG_8341Tenslotte is er ook Critters Creek, met het thema van een soort plantenwereld. Wellicht voor de Engelse iets bekends, maar ons zei het niet zoveel. Ook daar vind je weer verschillende ritjes en achtbanen. Het is een park voor groot en klein en genoeg te doen om je een of meerdere dagen te vermaken.

Park Informatiemap-local

Waar is het? Het park is dus te vinden 2,5uur rijden vanaf Londen, bij Owen, in de buurt van Romsey. Neem exit 2 op de M27.
Openingstijden; het park is bijna het geheel jaar open, m.u.v. wat dagen in Oktober-Maart. Er is wel een speciale kerstshow in december. Het park gaat open om 10.00 en open tot uiterlijk 17.30. Afhankelijk van het seizoen gaat het park later open of eerder dicht.
Kosten; een kaartje kost £30 en kinderen onder 1m zijn gratis.
Arrangementen; Wij zijn gekomen met een arrangement; 1 dag Paultons Park +  1 dag gratis en een overnachting. Dit kost voor 4 personen tussen de £175-200.

shortbreaks-2-days-for-one

Beoordeling

We zouden eigenlijk 1 dag gaan + overnachting, maar door de chaos bij de oversteek van Dover naar Calais, nodigde mijn tante ons uit een nachtje bij hun te blijven slapen (ze waren net zelf thuis gekomen na het weekend). We besloten dit aanbod aan te nemen en een dagje extra naar Paultons Park te gaan. We hadden nog lang niet alles gezien en de kinderen vonden het fantastisch.
De tweede dag zijn we ook naar de andere themaparken gegaan. Dat maakte het ons geld meer dan waard.
Het park is ruim opgezet en schoon. De wachttijden zijn overal prima te doen, ook voor kleine kinderen.
Er zijn ook voldoende WC’s en aparte verschoonplekken. Niet in de dames WC’s, dus ook prima voor papa’s ;D De enige opmerking die ik daarover kan maken is dat ik wel een wastafel miste bij de verschoonplekken. Na het verwisselen van een luier, was ik toch graag even mijn handen.
Maar verder is het een park dat ik zeker aan iedereen kan aanbevelen!

Naar welk thema pretpark zou jij nog wel eens heen willen?

Spread the love

3 thoughts on “Review | Peppa Pig’s World – Paultons Park (UK)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.