Vier Dag van de Zorg met een bos bloemen

dag van de zorg Elk jaar op 12 mei herdenken wij Florence Nightingale en dat doen we met de internationaal de Dag van de Verpleging. Florence Nightingale is in vele opzichten een bijzondere vrouw geweest. Niet alleen vocht ze voor betere omstandigheden in de ziekenhuis qua hygiene, ook is de ze grondlegster van de eerste verpleegstersopleiding en schreef ze het handboek voor ziekenverpleging.
Vandaag op de dag van zorg zetten we alle verpleegkundigen en verzorgenden in het zonnetje. Omdat ik zelf ook in de zorg werk, weet ik hoe belangrijk hun werk is en hoe ze de waardering verdienen. Werk je zelf in de zorg of ken je iemand in de zorg. Doe dan mee met de winactie onderaan en win een mooie bos bloemen.

Dag van de Zorg
Elk jaar op 12 mei is het wereldwijd Dag van de Verpleging. Op deze dag werd in 1820 Florence Nightingale geboren. Over de hele wereld is er op deze dag bijzondere aandacht voor de bijdrage van verpleegkundigen en verzorgenden aan de gezondheidszorg. Want een eeuw na haar dood in 1910 inspireert Florence Nightingale nog steeds verpleegkundigen en verzorgende met haar basis voorwaarden voor goede zorg. Dit zijn namelijk; aandacht, toewijding, hygiëne, eten, drinken en een schoon bed.
Veel zorginstellingen organiseren op 12 mei kleine en grote activiteiten om de verpleegkundigen en verzorgenden extra in het zonnetje te zetten en daarmee te lat
en zien wat hun waarde is voor de gezondheidszorg. De dag staat ook in het teken van verbetering van de kwaliteit van zorg en versterking van de beroepstrot
s. images

Florence Nightingale
Florence Nightingale kennen we als een Brits verpleegster, pionier en grondlegger van de moderne verpleging. Als jonge vrouw verzorgde zij de gewonde soldaten tijdens de Krimoorloog. In de avonduren deed ze dat bij het licht van een olielamp. Dag van de zorg

Dit leverde haar de bijnaam ‘The lady with the lamp’ op. Het bleef niet alleen bij het verzorgen van de gewonden, want in die jaren verzamelde ze veel gegevens over sterfte, ziekte en leefbaarheid in de ziekenhuizen. Deze zette ze om in grafieken en statistieken in de ‘Notes on Nursing’ en ging zo de strijd aan tegen de onhygiënische toestanden in die tijd.
Na de Krimoorlog in 1859 bleef ze doorgaan met het verrichtte van goed werk, zo richtte ze eerste verpleegstersopleiding op en schreef ze de ‘Notes on Nursing’. Dit werde hét internationale handboek voor ziekenverpleging. ‘Notes on Nursing’ bevat alle principes van goede ziekenverpleging. Zelfs als je het nu leest, realiseer je je hoe knap het is geweest om al in de 19de eeuw zo vooruitstrevend over verpleging en de opleiding tot verpleegkundige te denken. 
Florence Nightingale stierf op 90-jarige leeftijd.

Zeg het met bloemen
Ken jij iemand in de zorg of word je misschien zelf verzorgd, dan is vandaag de dag om diegene te vertellen hoe fijn het is dat ze altijd klaar staat voor anderen. debloemist.nlEn hoe beter kun je dat doen door haar (of hem) een mooie bos bloemen te geven. Bij deBloemist.nl kun je namelijk vandaag nog bestellen en het ook vandaag laten bezorgen. Dit is het vaak mogelijk om tot 15.00 uur! Ze werken samen met honderden bloemisten door heel Nederland, die dit mogelijk maken. Op de site kun je checken of de levering vandaag nog gaat lukken.
Naast een bloemetje kun je ook een cadeautje meesturen (levering wordt dan wel de volgende dag), zoals een fles bubbels, wijn, chocolade, fruit of een lieve knuffel.
De keuze in boeketen is ook enorm. Er zijn ook goede doelen boeketten, waarbij deBloemist €4 doneert aan een goed doel zoals KIKA, Lilianefonds of Stichting Hulp Hond
Omdat deBloemist.nl alle verpleegkundigen en verzorgenden een warm hart toedraagt kun je met de nu een bos bloemen bij ze bestellen met korting.
Gebruik daarvoor de code mamaliefste en krijg daarmee 10% korting op het  hele 
assortiment

Speciaal voor de dag van de Zorg mag ik een boeket van deBloemist.nl weggeven
De winnaar is: Marguarita, gefeliciteerd! Je wint een mooie bos bloemen voor je moeder.

Deze blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking
debloemist

Spread the love

14 thoughts on “Vier Dag van de Zorg met een bos bloemen

 • Mijn schoonmoeder is vrijwilligster in een verpleeghuis. Ze schenkt thee en schilt het fruit, helpt bij de bingo en bij de kerkelijke activiteit.
  Oke het is niet echt als een verzorgende in een verpleeghuis doet maar toch vind ik is ze wel bezig om het welzijn van de ouderen daar te bevorderen en dat is in mijn ogen ook een beetje zorg dragen voor de ouderen in deze tijd.
  Vandaar dat ik mijn schoonmoeder een bos bloemen gun, want ze doet het toch maar op har 65e.

 • Jetty Zuidema says:

  mijn dochter werkt al jaren in de zorg , wat ze met plezier doet , maar ze vind het vreselijk dat ze niet voldoende aandacht aan de bewoners kan geven door al die bezuinigingen , ik ben trots op haar , en verdient een bloemetje

 • maureen keasberry says:

  mijn dochter zit in de verpleging en een maand geleden werden wij na 2 dagen gebeld dat het met mijn moeder slecht ging,wij waren namelijk op vakantie wij zijn meteen terug gekomen en mijn dochter heeft continue bij haar geslapen en verzorgd in het verpleeghuis,petje af want of het een patient of je eigen oma is ,vind ik toch lastiger.Later hebben wij de kinderen het overgenomen toen wij thuis kwamen

 • Voor mijn moeder. Ze werkt dan wel niet in de zorg, maar ze zorgt altijd voor anderen. Voor ons haar 4 kinderen, haar man, vrienden en nu al een poosje voor haar zieke moeder. Ze staat altijd voor iedereen klaar en zeurt nooit. Dit zou een mooie verrassing en waardering zijn!

 • Anneliese de Waal says:

  Ik doe graag mee voor mijn moeder, ze zorgt altijd voor iedereen, en vergeet vaak haar eigen gezondheid, zou leuk zijn om haar zo te verrassen.

 • Anita te Gussinklo says:

  Ik zou graag mijn man willen verrassen met een bos bloemen.
  Omdat hij van de week de hele buitenboel (ramen lappen) heeft gedaan.

 • Joyce van der velde says:

  Ik doe mee voor mijn zusje. Zij werkt als verpleegkundige in de geestelijke gezondheidszorg. Daarnaasrt, als er wat is. Kan ik altijd bij haar terecht en dat verdiend een bloementje!
  Ik volg je op fb en insta en heb gereageerd op het bericht op fb!

 • Voor mijn tweelingzus! Ze werkt in de zorg en is hartstikke lief voor de clienten, maar niet alleen voor de clienten maar ook voor mij. Toen ik mijn been had gebroken heeft ze mij zelfs in huis gehaald! smile-emoticon Dat is toch wel een bloemetje waardig?

 • Riekie Bos says:

  mijn lieve mamsie werkt in de zorg en kreeg vorige week donderdag alleen een gebakje! Deze hardwerkende lieverd verdient in mijn ogen meer en ik zou haar graag met een bloemetje verrassen!
  Ik like en reageerde op facebook en ook op twitter.
  duim duim duim en groetjes van Riekie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.