Snotterschaamte? Met de Rhino Horn houd jij je neus schoon en gezond!

Wist jij dat er ook zoiets bestaat als ‘neushygiëne’? En dan bedoel ik niet dat je met een washandje en zeep je neus wast of er desinfectiemiddel opsmeert, maar dat je je neus van binnen reinigt. Het liefst twee maal per dag! Ik had er tot een paar jaar geleden eigenlijk nooit van gehoord, tot ik voor mijn werk in Pakistan kwam, waar het tweemaal daags reinigen van je neus met een ‘neti pot’ net zo gewoon is, als bij ons tandenpoetsen is. Inmiddels wordt het neusspoelen in Nederland ook steeds populairder, bijvoorbeeld met de Rhino Horn neusspoeler. Misschien wel een leuk en origineel kerstcadeautje voor onder de boom! Helemaal in deze tijd van Corona, waar we met zijn allen extra letten op hygiëne. En ik mag er ook nog één weggeven!

Snotterschaamte? Met de Rhino Horn hou je je neus schoon en gezond!

Help! een snotneus in coronatijd

Zeker in deze tijd wil je zo min mogelijk rondlopen met een snotneus. Het belangrijkste is dat je je natuurijk zo snel mogelijk laat testen. Is de coronatest negatief, dan wil je graag weer naar buiten, maar niet het risico lopen dat iedereen je aankijkt als je snuft en snottert. Natuurlijk kun je heel vaak je neus snuiten (in een schoon papieren zakdoekje), maar liever ben je er zo snel mogelijk af. De Rhino Horn is dan ook een artikel dat niet mag ontbreken in je badkamer- of medicijnenkastje.

Wat is de Rhino Horn?

De Rhino Horn ziet er uit als een klein hoorn (vandaar de naam) of klein theepotje. Maar eigenlijk is het een gecertificeerd medisch hulpmiddel voor volwassenen en kinderen. De neusspoeler is dan ook, zonder voorschrift, verkrijgbaar bij de apotheek en online drogist. Je hoeft de deur er in principe dus niet voor uit om het aan te schaffen. Heel coronaproof! Voor het gebruik van de Rhino Horn heb je verder wat zout en lauw water nodig. In de verpakking zit ook een doseerlepel zodat je precies weet hoeveel zout je nodig hebt. En zo maak je zelf een natuurlijke zoutoplossing. In India en Pakistan zweren ze bij natuurlijk Himalayazout, maar je kunt eigenlijk elk zoutalternatief gebruiken.

Rhino Horn

Wanneer gebruik je een Rhino Horn?

Er zijn genoeg mensen die niet meer zonder kunnen en hun neus echt trouw twee keer per dag spoelen, als dagelijkse routine. In Nederland met wisselende weersomstandigheden, zou dit ook best een goed idee zijn…
Maar daarnaast is het ideaal als je last hebt van hooikoorts, een verstopte neus bij verkoudheid, een bijholteontsteking of je bent recent geopereerd aan je neus. De neus spoelen met zout water hydrateert de neus, en spoelt pollen en slijm weg. De natuurlijke zoutoplossing reinigt zo de neus en kalmeert het neusslijmvlies. Je kan na het spoelen direct weer opgelucht ademhalen. Een neusdouche is mild voor de neus en geschikt voor volwassenen en ook voor kinderen met de Rhino Horn Junior.

Hoe spoel je je neus?

Je neus spoelen met de Rhino Horn is eenvoudig. Door de vorm van de neusdouche spoel je met natuurlijke spoeldruk en dankzij de doseerlepel voor zout maak je voordelig een natuurlijke zoutoplossing voor een neusspoeling. Hieronder het 4-stappenplan!

  • Stap 1 Zout: Neem één doseerlepel puur zout zonder jodium (of zuivere Himalayazout) en giet deze in de Rhino Horn.
  • Stap 2 Water: Vervolgens vul je de Rhino Horn met kraanwater op lichaamstemperatuur (+/- 37 graden Celsius) tot aan de hals. In principe is het water uit de kraan prima, maar twijfel je over waterkwaliteit, dan kook je het water eerst en laat je het afkoelen tot lichaamstemperatuur. Dek het kannetje vervolgens af met je handpalm en vinger en schudt de Rhino Horn enkele malen. Zo heb je je eigen fysiologische zoutoplossing gemaakt en deze is nu klaar voor gebruik.
  • Stap 3 Spoelen: Nu gaat het echte werk beginnen! Je zet de Rhino Horn aan je neus en je buigt je hoofd opzij. Start altijd met het neusgat dat het minst verstopt is. Door de druk komt de neusspoeling vanzelf op gang. De zoutoplossing spoelt vervolgens het ene neusgat in en het andere weer uit. In het begin voelt dat best raar, maar je went er al gauw aan! Wissel halverwege af en giet de resterende oplossing in het andere neusgat.
  • Stap 4 Drogen en snuiten: Niet ingewikkeld toch? Als laatste stap droog en dep je je neus zacht met een handdoek of zakdoek. Snuit je neusgaten rustig één voor één. Tot slot spoel je de Rhino Horn na gebruik af met water en laat hem drogen.

Mijn ervaring

Net als iedereen ben ik in de afgelopen maanden ook een keer verkouden geweest. Gelukkig was de coroanatest negetief, maar verkouden zijn is en blijft heel vervelend. Als je holtes vol zitten, wil je niets liever dan dat alles weer open is. Voor het eerst heb ik toen de Rhino Horn gebruikt. Het mooie is, dat als je een Rhino Horn hebt, je deze altijd meteen kunt gebruiken, want zout en water heb je altijd wel in huis. Het is even wennen en een raar gevoel om het water via het ene neusgat erin te gieten en dan via het andere neusgat weer eruit te laten lopen. Maar het lucht zeker op! Je voelt je holtes leeglopen en dat is zeker wat je wilt!

Tip: Wil je niet te veel geknoei met water? Gebruik de Rhino Horn dan als je onder de douche staat of in bad zit.

Wist je dat…

In India hoort het gebruik van een neusspoeler bij de yogi’s en vele anderen tot de dagelijkse persoonlijke hygiëne ‘s ochtends voor de yoga en andere praktijkoefeningen. Het op deze wijze schoon houden van de neus- en sinusholtes werkt gunstig op symptomen als verkoudheid, griep, luchtweginfecties, droge neus, allergieën en andere irritaties in dit gebied. Het kan ook helpen bij gezwollen neusslijmvliezen. Het gebruik is heel gemakkelijk en kost maar 3 tot 5 minuten van je tijd. Himalayazout is de puurste vorm van mineraalzout uit 250 miljoen jaar oude mijnen. Het is volkomen zuiver zonder enige verontreiniging en bevat alle 84 elementen die ook in het menselijke lichaam voorkomen. (Bron: yogayogi.nl)

Maar is snot eten gezond?

Natuurlijk willen we allemaal zo snel mogelijk van het gesnotter af, maar wist je dat snot ook gezond kan zijn? De Oostenrijkse longarts Friedrich Bischinger stelt dat het eten van snot ervoor kan zorgen dat afgezwakte ziekteverwekkers in je lichaam terechtkomen. Hierdoor blijft je immuunsysteem actief en wordt je weerstand gestimuleerd. Ook de Amerikaanse biochemicus Katharina Ribbeck is van mening dat snot kan helpen bij het behouden van een goede balans tussen nuttige en schadelijke bacteriën in je lichaam.

Moeten we dan allemaal ons snot gaan eten? Volgens Wytske Fokkens, hoogleraar keel-, neus- en oorheelkunde van Amsterdam UMC, is dat niet per se nodig. Elke dag slikken we namelijk onbewust al een halve liter snot in, dat vol zit met afweerstoffen. Dit natuurlijke proces zorgt ervoor dat je lichaam wordt voorzien van de voordelen van snot, zonder dat je je neus hoeft leeg te peuteren. Toch blijft de discussie over de gezondheidseffecten van neuspeuteren interessant.

Winactie Rhino Horn is gesloten

Met dank aan Dok 30 communicatie mag ik een Rhino Horn verloten. De winnaar is

  • De winnaar zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Uitgelichte afbeelding van Shutterstock door Sinisa Botas

Spread the love

46 thoughts on “Snotterschaamte? Met de Rhino Horn houd jij je neus schoon en gezond!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.