Dit was de laatste week school voor de vakantie, dus dat betekende voor de meiden een week vol met leuke activiteiten op school. Zelf had ik ook een bijzondere week met een leuk Sesamstraat concert in Paradiso, een Pubquiz en een Gin Tonic proeverij en ik werd Tovertuin Adviseur en mocht een kijkje nemen achter de schermen bij Woezel en Pip!

Never a Dull Moment week 28

Zondag 8 juli

Omdat we aan de vooravond staan van de laatste schooldag, was deze zondagochtend een mooi moment om de afscheidscadeautjes voor de juffen te maken. Enige tijd terug had ik een Glittertattoos set van Glitza ontvangen en daarop gelezen dat deze tattoos ook heel goed op textiel geplakt konden worden. Via Ali Express kocht ik 4 canvas etuitjes. De meiden konden zich daarop lekker uitleven van de glitters.

 

Het eindresultaat was heel leuk en samen met een Paul Frank schoolsetje van de Action, maakte het samen een leuk budget cadeautje voor de juffen. Je leest er meer over hier op mijn blog Afscheidscadeautje voor de juf | Glitza Etui

Terwijl de glijm en glitters aan het drogen waren, reden wij naar Amsterdam. Ik had namelijk op het laatste moment toch nog kaartjes gekocht voor het kinderconcert van Henny Vrienten in Paradiso. Hij liet daar zijn leukste Sesamstraatliedjes horen, samen met de Frank, Lot en de echte stemmen van Pino, Tommie en Ienieminie. Ondanks dat mijn kinderen niet zoveel naar Sesamstraat hebben gekeken als ik 😉 genoten we allemaal van dit leuk en vrolijke concert, in een van de mooiste popzalen van Nederland.

Na afloop aten we nog even wat het Hard Rock Cafe. Dat is de plek waar we voor het eerst echt Nacho’s hebben gegeten. Helaas smaakte ze hier niet zo lekker meer als toen die eerste keer in Australie

Maandag 9 juli

De laatste schoolweek ging van start. Verder was het niet zo’n bijzondere dag, want er werd gewerkt, gespeeld en gezwommen. Kleine Zus kwam wel thuis met haar 4e zwemsticker, nog een te gaan voordat mag afzwemmen voor haar A diploma. Natuurlijk was het ook weer tijd voor mijn maandagavond sportuurtje. Het was behoorlijk warm in de zaal, dus na afloop moest ik even uitpuffen op de bank met mijn wekelijkse belonging; een falafel salade

Dinsdag 10 juli

De meiden hadden een superleuke dag op school. Een van de vaders bij Kleine Zus in de klas werkt bij de politie en was met de politiemotor en een collega in de auto naar school gekomen. Alle kinderen mochten even op de motor en in de auto zitten. De juf stuurde ons na afloop deze leuke foto’s. Grote Zus had haar laatste dag in de schooltuin. Die moeten we deze vakantie zelf een beetje bijhouden. Hopelijk gaan we dat niet vergeten.

 

Ik werd thuis verrast door een mooi pakketje van Milestone. Naast hun collectie Milestone kaarten, hebben ze nu ook een Baby’s eerste jaar-boek. Hierin kun je alle eerste foto’s van je baby plakken. Superleuk was ook dat er bij het album een Instrax camera zat. Wat een goed idee! Want de baby foto’s van mijn kinderen zijn helaas allemaal in de computer blijven staan. Met de Instax camera rolt je foto er meteen uit en kun je hem ook gelijk in plakken!

Natuurlijk wilde de meiden meteen de camera zelf uitproberen. Wel even wennen dat de je met deze camera maar een keer kan drukken en het meteen goed zijn. Als echt modellen poseerde ze voor de foto.

Woensdag 11 juli

Woensdagmiddag is altijd een mooi moment om weer eens wat nieuws te proberen voor op de boterham. Van Spread the Peas hadden we zaterdag nieuwe smeersels voor op boterham. Gemaakt van witte bonen en gezoet met een vleugje kaneel, chocolade en kokos. Door de honing er in is het toch een zoetbeleg. Samen met de meiden bedachten we lekkere combinaties zoals chocolade/banaan, kaneel/appel en kokos/hagelslag.

’s Avonds was het weer tijd voor de Pubquiz. Samen met mijn collega’s proberen wij deze lastige vragenrondes, met een Gin Tonic in de hand, tot een goed einde te brengen. De eerste vraag was – noem de andere helft van deze duo’s. We hadden er 2 fout. Weet jij ze allemaal?

 

Wij werden uiteindelijk 5e van de 10 teams.

Donderdag 12 juli

Vandaag was dan de laatste schooldag voor de vakantie. Nog snel even de cadeautjes in gepakt en naar school. Gelukkig hadden de juffen vandaag geen haast meer en konden we overal even gedag zeggen en een handje geven.

Nadat ik klaar was op school ging ik nog even de stad in om koffie te drinken met een vriendin. Omdat de meiden zo goed geholpen hadden op het Yoga Festival Leiden, had zij een echte yogamat voor hen meegenomen. Daar zullen zij heel erg blij mee zijn en alvast kunnen oefenen in de vakantie, voordat zij op Yoga les gaan.

Totdat ik de meiden weer van school ging halen, liep ik lekker door de stad. Eigenlijk was het plan om na school samen met de meiden nog even terug de stad in te gaan voor een ijsje, maar beide wilde liever spelen met een vriendinnetje.

 

Bij de post vond ik een pakje met daarin de nieuwe limited edition M&M’s. Mijn intentie was om wat te bewaren voor iedereen om ook te proeven, maar dat was helaas niet gelukt. Vanaf eind juli pas in de winkels, maar zeker een aanrader! Omdat de vakantie begonnen was, vond ik dat ik mijn sportles wel mocht overslaan deze week.

Vrijdag 13 juli

Terwijl de meiden wel de hele dag naar de BSO gingen, werkte ik maar tot 12.30. Ik had namelijk een hele bijzondere afspraak in Amsterdam. Enige tijd geleden was ik een oproepje tegengekomen op Instagram, waarin gezocht werd naar mensen die het leuk zouden vinden om Tovertuin Adviseur te worden. Omdat Kleine Zus, zoals jullie weten, een hele grote Woezel en Pip fan is, besloot ik te reageren. Natuurlijk had ik nooit gedacht dat ik ook daadwerkelijk uitgenodigd zou worden.

 

Vandaag was de eerste sessie en naast mij waren er nog 2 andere moeders. Volgende week is er nog een sessie, maar de totale groep Tovertuin Adviseurs is slechts 10. Nadat we een kennismakingsrondje hadden gedaan, kregen we uitleg over de visie van Dromenjager, hoe Woezel en Pip zijn uitgegroeid tot een van de grootste kindervriendjes van Nederland, welke ontwikkelingen er aan komen en wat er van ons precies verwacht zou worden. De opdracht voor vandaag was om te vertellen welke associaties wij hebben bij Woezel en Pip en welke apps wij in de toekomst graag zouden zien. Natuurlijk kregen we ook nog een rondleiding door het bedrijf.

 

We gingen ook niet met lege handen naar huis en kregen een goed gevulde tas mee met daarin allemaal leuke Woezel en Pip spulletjes voor de vakantie. En ook een heel nieuw Woezel en Pip spel, dat pas vanaf volgende maand in de winkels verkrijgbaar zal zijn, een yogaspel! Dat kwam voor ons op het juiste moment, want op de nieuwe yogamat die de meiden gisteren hebben gekregen, kunnen ze dat mooi uitproberen.

Dat deden de meiden dan ook meteen toen ze thuis kwamen. Het leuke aan dit speel is dat je het samen speelt en dan ook samen wint of verliest en ondertussen allemaal yoga-opdrachten uitvoert. Ik zal hier zeker een leuke review binnenkort over plaatsen.

 

Na het eten mochten de meiden nog een filmpje kijken met popcorn op de bank en ik ging boven achter de computer zitten en keek naar Mamma Mia de film. Heel eerlijk had ik deze nog nooit gezien, maar omdat ik dinsdag naar de premiere mag van deel 2, leek het mij goed om deze toch alvast maar gezien te hebben

Zaterdag 14 juli

Vandaag stond er tot 18.00 niets op het programma en hebben we allemaal een beetje klusjes in en rond het huis gedaan. Het vriendinnetje van Grote Zus kwam spelen en zou ’s avonds ook blijven slapen. Zij wilde graag slijm maken. Dat mocht alleen als ze het buiten deden en zelf zouden opruimen. Helaas mislukte het slijm maken en werd het een flinke kliederboel. Terwijl Papa’s Liefste een poging deed om alle lijmresten overal weer af te spoelen, sprong ik snel op mijn fiets naar de stad.

Daar had ik namelijk met mijn collega en haar 2 nichtjes afgesproken voor een Gin Tonic proeverij. We kregen in totaal 7 verschillende gins te proeven met daarbij ook verschillende tonics en toevoegingen. Ook waren er hapjes bij, zoals oesters, toastjes en bitterballen.

Het was leuk om eens verschillende nieuwe gins te proeven en de combinatie met oesters was zeker voor mij een eerste keer. Na afloop kwamen er nog 3 andere gins op tafel, dus je kunt je wel voorstellen hoe wij weer naar buitengingen rond 20.30. De lekkerste van de avond vond ik de Pink Malfy Gin.

Omdat we alle vier niet heel veel vooraf hadden gegeten, besloten we nog samen een borrelplankje te bestellen op het terras met nog een laatste Gin Tonic. Omdat het zo’n heerlijke avond buiten was, schoven we nog maar een terrasje door. Pas 1.00 fietste ik weer richting huis. Daar snel mijn bedje in, want de wekker zou weer vroeg gaan de volgende morgen…

Hebben jullie ook al vakantie of moeten jullie nog een week?

Spread the love

2 reacties op Weekoverzicht | Never a dull moment week 28 met Sesamstraat, Gin Tonic en Woezel en Pip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.