Weekoverzicht | #4 Een Blue Week, waarin ik het gevoel had niet alle bordjes hoog te kunnen houden…

blue mondayDe vierde week van 2016 zit er alweer op en Februari klopt op de deur.
Deze week had ik een beetje last van de Blue Monday. Maar dan de hele week….
Niet dat er iets ergs is gebeurd, maar zo’n week waar in niets lijkt te lukken en je alle bordjes uit de lucht laat vallen. In mijn weekoverzicht een eerlijk verslag van afgelopen week over de lat die je soms te hoog kan leggen voor jezelf.

Maandag
De week begon wel prima. Mijn nieuwe project begint nu echt van de grond te komen en de eerste lijnen zijn uitgezet en lijken goed te lopen. Heel spannend allemaal.
Ook is Papa’s Liefste weer thuis en daarom ook weer een gewone week, waarin we de dagelijks taken samen kunnen oppakken. Mijn respect voor alle aanstaande ouders is altijd weer groot, na er een weekje alleen voor gestaan te hebben.
Deze week aten we uit de Maaltijdbox van Mathijs. De box werd vandaag bezorgd, maar helaas lukte het me niet om op tijd thuis te zijn (bordje #1 “op tijd zijn” niet gehaald). Gelukkig had de buurman hem in ontvangst genomen voor ons, dus niets aan de hand. De inhoud zag er veelbelovend uit. Maar omdat onze beide dames ergens anders warm hadden gegeten, bewaarde we de maaltijden voor de volgende dagen en aten Papa’s Liefste en ik lekker makkelijk.Mathijs Maaltijdbox 2Dinsdag
Tegenwoordig deels een vrije dag en deels een dag om thuis te werken. Dat laatste in nog wel lastig om goed te organiseren met Kleine Zus erbij. Na een ochtend gezellig koffie te hebben gedronken met mijn vriendinnen, hebben Kleine Zus en ik samen haar nieuwe spel Woezel en Pip Spelen Tikkertje uitgetest. Een heel leuk spel en goed past bij haar leeftijd. Al hoewel de poppetjes van het spel eigenlijk ook heel leuk zijn om gewoon mee te spelenIMG_1676. Na een paar potjes ging ze toch liever zelf spelen met Woezel, Pip, Buurpoes, Molletje en de Wijze Varen. Morgen komt opa en die is ook wel altijd in voor een spelletje,
’s Middags toch maar even achter de laptop gekropen en wat werk kunIMG_1673nen verzetten.
Het scheelt dat de LG HOMBOT voor mij de beneden verdieping elke dag zuigt, daardoor kon ik het huishouden even laten voor wat het was (oeps bordje #2 ‘Perfect housewife’ in stukken)
We aten vandaag het eerste gerecht van de Mathijs Maaltijdbox; Cousous met broccoli en kabeljauwhaasje. Helaas geen succes; Papa’s Liefste lust geen couscous, de dames geen aubergine en vis en ik niet van kervel…. (en daar ging bordje #3 “iets lekkers op tafel zetten”)

Woensdag
Vandaag weer een erg regenachtige dag en ook nog met enorm veel wind. Fietsen met de bakfiets was gewoon bijna gevaarlijk en werden we bijna van de weg geblazen.
Na een ochtendje werk, zou ik gezellig bij een vriendin langsgaan voor een verjaardagstaartje, maar vanwege het weer, toch maar afgezegd (Bordje #4 ‘goede vriendin in weer en wind’ uit het raam gewaaid)
Ik werk nu sinds een paar weken aan een nieuw project. Natuurlijk heel leuk eens iets nieuws te doen, maar op dit moment valt de verandering me toch wel zwaar. Ik denk dat dat heel normaal is en dat het er bij hoort, maar toch… Einde van de middag kreeg in namelijk ook nog berichtje dat ik iets vergeten was te doen, stom!! (Bordje #5 ‘goede indruk maken’ *fail*) Volgende week zal ik hier een persoonlijk blog over schrijven. Wie weet herkennen jullie het wel….
Op het menu stond het tweede gerecht uit de Mathijs Maaltijd box; Gebakken andijvie met geroosterde kip en cashewnoten. Gelukkig werd deze maaltijd beter gewaardeerd dan die van gisteren.
Omdat ik niet zo lekker in mijn vel zit, besloot ik deze avond geen blog te schrijven (Bordje 6 “elke dag bloggen” niet gehaald), maar lekker met mijn vriendje op de bank een filmpje te kijken. Ik had vandaag bij De Filmkijker.com een code gewonnen voor een film bij Pathe Thuis, dus die hebben we meteen maar gebruikt. Ipv de Green Inferno (Horror) keken we naar The Man form U.N.C.L.E (spionage) en schreef ik er toch nog een blogje over (Bordje 5 weer opgeraapt) + winactie. Meedoen kan nog tot 6 febr!
download (3)
Donderdag
We begonnen de ochtend met een voorleesontbijt op de creche van Kleine Zus. Gisteren zijn de Nationale voorleesdagen weer begonnen. Een week waarin extra aandacht wordt besteed aan het belang van voorlezen. Op de creche hadden ze een echte agent uitgenodigd die kwam voorlezen uit de boeken De Krokodil die niet van water hield en het Prentenboek van 2016 We hebben er een geitje bij.
Vanwege de Nationale Voorleesdagen, vond ik de Voorlees Tag van Juf Maike en natuurlijk vulde ik hem in.
krokdodil die niet 12513535_892081177579905_6294699125080783602_o Geite erbij

Wat doe je als je niet zo lekker in je vel zit? SHOPPEN ;D
Het weer was heerlijk en de zon scheen weer wat, dus Kleine Zus en ik zijn lekker samen met de trein naar Den Haag gegaan om daar te gaan winkelen. Ik hoopte nog een het laatste staartje van de SALE mee te kunnen nemen, maar dat viel wel wat tegen. Bij de Primark zijn we toch goed geslaagd! De lievelingskleren van Kleine Zus beginnen wat te klein te worden (lees t shirts en jurken met Minions en Frozen) en deze zijn in overvloed te vinden bij de Primark. Ook voor Grote Zus vonden we in haar maat (!) dezelfde Minions Sneakers van Kleine Zus heeft. Volgende week zal ik jullie in een blog laten zien wat we allemaal hebben gevonden.
De maaltijd voor vanavond viel wat in het water. Op het menu stond Gehaktbal met kruidige farfalle en champignons. Dit was eigenlijk het gerecht van dag 1, maar ik dacht dat ik het wel een paar dagen in de koelkast langer kon bewaren. Maar helaas de gehaktballen waren helemaal grauw en grijs en ik had per ongeluk alle creme fraiche gisteren gebruikt en niet goed gelezen dat ik voor dit gerecht wat had moeten bewaren…. Gelukkig had ik nog boerenkool in de diepvries.

Vrijdag
De laatste dag van de werkweek alweer en weer niet gelukt om mijn achterstallige mails en afspreken weg te kunnen werken. Verder wel lekker kunnen werken, maar toch niet geheel tevrede naar huis (Bordje #7 ” oude werk” laten vallen).12621982_893253287462694_4956350336344938779_o
Thuis gekomen vond ik een aangename verrassing in de brievenbus. Naast de HEMA bonnen van vorige week, hadden we deze maand ook een Ritual pakketje gewonnen bij de Postcode Loterij!
Vandaag nog even snel gehaktballen en creme fraiche gehaald in de supermarkt en zo aten we dan toch de Gehaktbal met kruidige farfalle en champignons. Dat gaan we zeker vaker maken!
’s Avonds had ik een super gezellige borrel met de moeders van de zwangerschapsgym van Kleine Zus. Zo leuk dat we na 3 jaar nog steeds zo’n leuk contact hebben! Samen met de port en wijn, maakte het een goed begin van het weekend! Tnx meiden!
12622151_892973710823985_1217026148393294252_o 11181958_893474764107213_4569689891698909075_n
O ja, vandaag vanwege mijn Girls-Night-Out, geen blog geschreven, maar besloten daar vreden mee te hebben ;D

Zaterdag
De meiden waren al wel vroeg wakker, maar vonden het prima om gezellig samen beneden te spelen, dus kon ik nog even terug naar bed. Dat had ik toch wel nodig. Verder vandaag de gewone zaterdag-dingen gedaan, zoals ballet, lunchen bij de HEMA en nog wat boodschappen in de stad. Bij de Xenos had ik een superleuk bankje gezien en kon die nu met 50% korting nog snel kopen in de uitverkoop!1343131’s Avonds hebben we gezellig met z’n viertjes gepicnicked met kaasjes en stokbrood, altijd een succes.
Een ander groot succes is het Prentenboek We hebben er een Geitje bij. We hebben de kleine versie gekocht voor €4,95. In dit boekje staat ook een code voor de App van het boek. Heel leuk, want daarin wordt het verhaal voorgelezen door Georgina Verbaan en hebben ze ook een liedje gemaakt van het boek. Nu horen we dus niets anders meer dan de hele dag Geitje Bij, Geitje Bij, We hebben er een Geitje bij…..
Zondag
Omdat ik vrijdag met zo’n rot gevoel wegging op werk, besloot ik zondag te gebruiken om mijn mailbox van werk uit te mesten. Van Papa’s Liefste mocht ik me de middag excuseren en voor een paar uur terug te gaan naar werk. Dit is niet iets wat ik vaak doe, maar het was nu echt even de beste oplossing om mezelf wat beter te laten voelen.
Maar voordat ik dat deed gingen we met z’n alle en vrienden naar een nieuwe koffiezaak in de stad. Het is een grote oude woonwinkel, waar nu een bakkerij in zit en een koffiezaak. Het is er gezellig ingericht en ze hebben de lekkerste taartjes!
Zo kwam de week toch nog tot een goed einde en hopelijk wordt Februari een feestje! Ik heb in ieder geval voor de laatste helft van de week al diverse borrels en feestjes gepland staan!
Op de Instagram van Mamapost_ kwam ik een mooie en toepasselijke quote tegen. Deze ga ik de komende tijd op mijn spiegel plakken!

12393701_498837133574941_1356130417_n(1)

Spread the love

One thought on “Weekoverzicht | #4 Een Blue Week, waarin ik het gevoel had niet alle bordjes hoog te kunnen houden…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: