Blog | Hoera woensdagmiddag!

images (3)Op woensdagmiddag vinden mijn meiden niets leuker dan gezellig met zijn drietjes samen naar de stad te gaan. We hebben dan een aantal vaste onderdelen die die middag tot een groot succes maakt. Helaas moest ik de afgelopen maanden vaak werken op woensdag, waardoor er maar weinig van is gekomen. Toch neem ik jullie vandaag mee op onze ideale woensdagmiddag besteding.

Lunchen bij de HEMA
Omdat we vaak meteen vanuit school naar de stad doorfietsen, gaan we eerst lunchen. Dit doen we het liefste bij de HEMA. De HEMA is een van de meest favoriete winkels van alle 2 mijn dochters. Ik weet niet of dat komt omdat ik er zelf altijd heel graag kom, of omdat ze de lunchbox in het restaurant zo leuk vinden. Het is namelijk een hele goede en redelijk gezonde deal! In de KinderLunchBox van de HEMA zitten namelijk een heel aantal producten en cadeautjes. Dit zit er in;horeca-kinderbox

  • Keuze uit poffertjes met poedersuiker, pannenkoek (versierd met snoepjes) of sterretoasti met kaas (en ham)
  • Een pakje drinken
  • Een knijpzakje appelmoes
  • Een zakje Appelstukjes
  • Een kleurplaat en kleurpotloden
  • Een speeltje

Dit alles kost slechts €3,50, goede deal dus.
Voordat dit allemaal op is en ze uit gekleurd zijn, zijn we zo weer een uurtje verder. Dan moet er natuurlijk nog geplast worden en krijgen ze een extra snoepje van de vriendelijke WC-meneer (ja, wij hebben een WC-meneer ipv een WC-mevrouw ;D)

Winkelen
Nadat ik dan ook nog even door de HEMA heb mogen lopen, gaan we even de stad verder in. Er is altijd nog wel iets dat we moeten halen of doen. Kleine Zus gaat dan het liefst nog even binnen bij de Blokker om zich te vergapen aan de grote Woezel & Pip assortiment, die ze op dit moment hebben. Grote Zus gaat liever even kijken in de speelgoedwinkels om alvast te kijken wat ze voor haar verjaardag of de Sint kan vragen of waar ze voor moet gaan sparen. Op die manier kunnen we het ook een beetje houden bij window-shopping. Het fijne van de woensdagmiddag is ook dat we niet zoveel haast hebben en lekker rustig kunnen rondstruinen.
IMG_1761 IMG_1721 IMG_2182

Bibliotheek
Ander stops die vaak op onze agenda staan zijn de bibliotheek en de speel-o-theek. Voor de bibliotheek kunnen we in de stad blijven, maar voor de speel-o-theek moeten we terug naar onze oude wijk. Daar is trouwens ook een locatie van de bibliotheek, dus vaak dat we die samen daar bezoeken. De bibliotheek is bij iedereen wel bekend en de meiden vinden het heerlijk om daar voorgelezen te worden. Als we vroeg zijn, is er een van de bibliotheek juffen die dat doet. Daarna mag er vaak ook nog getekend en geknutseld worden. Andere keren lees ik zelf wat voor en zoeken we een paar leuke boekjes voor thuis uit.

Speel-o-theek
In hetzelfde gebouw van de bibliotheek, zit ook de speel-o-theek. Het principe is hetzelfde als bij de bibliotheek, alleen mogen ze hier speelgoed lenen voor een paar weken. Het uitzoeken van een speeltje is bijna net zo leuk als door de speelgoedwinkel lopen. Groot voordeel is dat de kans dat ik tegen speelgoed ja zeg ipv nee veel groter. Voor de kosten hoef je het ook niet te laten. De jaarlijkse inschrijfkosten zijn €6,- per huishouden en daarbij koop je een stripppenkaart met 30 strepen voor ook €6,-. Voor 1 strip mag je 1 week 1 stuk speelgoed lenen. De keuze is reuze en kan zijn van een spelletje of puzzel tot hele playmobiel huizen. Zelfs kun je verkleedkleren en fietsjes lenen en een trampoline.IMG_2871
Het is altijd weer een groot feest om iets uit te kiezen. Vaak mogen de meiden de dames dan ook helpen tellen van alle onderdelen die bij het speelgoed horen. Grappig is dat vaak steeds weer hetzelfde speelgoed wordt uitgekozen. Grote Zus is gek op het speelhuis van Fifi en haar bloemenvriendjes of een van de TipTois Boeken. Kleine Zus kiest regelmatig de Rugzak van Dora (spel), Duplo taartjeset of een van de speelhuizen van de My Little Pony’s. Voorheen was het uitzoeken van het speelgoed de happening en werd er daarna 2 tot 3 weken niet meer omgekeken naar het speelgoed. Maar de laatste paar keren is er ook nadien uitgebreid gespeeld met het speelgoed. Zelf vind ik heel fijn dat het speelgoed op een gegeven moment weer terug gaat en je ook eens iets kan uitproberen. In de vakanties is de speel-o-theek dicht. Iets wat ik eigenlijk heel raar vind, want zeker in de zomervakantie van 6 weken, zou het fijn zijn om dan af en toe iets nieuws te halen. Maar goed, de speel-o-theek wordt gerund door hele lieve vrijwilligers en die zijn dan vaak zelf met vakantie. Ik kan echter alle moeders aanraden om op zoek te gaan naar een speel-o-theek!

Oude buurtsuper
Als slot van de middag gaan we nog even wat boodschappen halen bij onze oude buurtsuper. Iets wat ik zelf nog steeds een hele fijne winkel vind. Samen bepalen we dan wat we zullen gaan koken/eten. Op woensdag is het ook Krentenbollen-dag, dus daar nemen we dan een zakje van mee voor op de terugweg.

Dit is onze woensdagmiddag.
Ik ben erg benieuwd wat jullie doen op woensdagmiddag! Ik zou het leuk vinden om het te lezen in een reactie hieronder.

Spread the love

3 thoughts on “Blog | Hoera woensdagmiddag!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.