Voorjaarsvakantie – Tips voor regenachtige dagen

De voorjaarsvakantie is hier aangebroken en kan in het teken staan van regen- en stormachtige dagen. Dat betekend hele dagen binnen. Om je niet te vervelen, geef ik je vandaag de leuke tips voor binnenspelen. Daarbij mag ik ook nog eens 3x de DVD weggeven van Freeks Wilde Wereld.

Voorjaarsvakantie - tips voor regenachtige dagen

Spelen met prentenboeken

Als het buiten stormt en giert, is het heerlijk om samen op de bank te klimmen met een hele stapel prentenboeken. Maar de spanningsboog bij kinderen bij voorlezen is soms niet erg lang. Hoe leuk is het om na het voorlezen van je favoriete prentenboek daar een activiteit mee te doen. 
Anke van Boxmeer en Els van Dijck, twee ervaren, enthousiaste leerkrachten die lesprojecten maken voor Kleuteruniversiteit, gingen aan de slag met tweeëntwintig prentenboeken. Ze bedachten vrolijke, leerzame, leuke en grappige activiteiten rond alle geliefde verhalen en karakters, zoals Hazeltje, de Gruffalo, Woeste Willem, de gele ballon, Bang Mannetje en nog vele anderen. In het boek Spelen met Prentenboeken komen de verhalen nog meer tot leven en kunnen kinderen hun fantasie de vrije loop laten gaan.

Knutselen met dozen

Het grote dozenboekZeker als de weersvoorspellingen zijn dat het de gehele dag, of zelfs meerdere, gaat regenen, is het fijn om een langer project te hebben. In Het Grote Dozenboek staan heel veel projecten o  m met een beetje fantasie en oude kartonnen dozen een raket, luchtballon, hondenhok, vliegtuig, zeilboot of poppenkast te maken. Het is een knutselboek voor kinderen en ouders, want ze hebben er wel een beetje hulp bij nodig, Maar als het knutselwerk af is, dan zullen ze de regen buiten vergeten en zich er uren mee vermaken.

Ben je niet zo creatief om helemaal zelf een auto of vliegtuig te maken, dan kun je daarvoor ook terecht bij Mister Tody. Hier vind je de leukste kartonnen bouwpakketten voor voor een vliegtuig, boot of raceauto. Verkrijgbaar voor zowel meisjes als jongens. Niet alleen mooi om mee te spelen, maar ook als decoratie in de kinderkamer.

  

Fimpje kijken

Regenachtige dagen vragen ook om popcorn en Binge Wachting. Wij hebben voor deze vakantie al een paar klaar DVD’s klaar liggen om te gaan zien.

Alleen op de Wereld

Zo kan ikzelf niet wachten om de populaire serie Alleen op de Wereld te gaan kijken. In december werden de 20 afleveringen uitgezonden op NPO Zapp en nu verkrijgbaar op dvd. Het was een van mijn lievelingsboeken toen ik klein was en nu leest mijnAlleen op de wereld oudste dochter de nieuwste druk met illustraties van Charlotte Dematons.Het verhaal gaat over Remi, een vondeling, maar verder een hele gewone jongen die een heel gewoon leven leidt samen met Betty Barbarin, de moeder die hem gevonden heeft. Tot zijn elfde verjaardag, dan stopt er opeens een grote vrachtwagen voor hun huis en komt Betty’s man na jaren thuis. Jerome vindt het teveel, twee mannen in één huis. Hij neemt Remi mee in de wagen en laat hem achter bij een benzinestation. Daar wordt Remi voor de tweede keer in zijn leven gevonden. Hij gaat mee met Vitalis en zijn dieren in hun oude bus. Het is het begin van een avontuurlijke reis waarin Remi vrienden maakt en vrienden verliest en door alle ups en downs eindelijk zijn echte geluk vindt.

 Freeks Wilde Wereld

Een andere serie die we willen gaan terugkijken is het vijfde deel van Freeks Wilde Wereld. Deze serie werd opgenomen op de meest prachtige plekken ter wereld. Op deze dvd staat Freek Freeks Wilde Wereld - deel 5weer oog in oog met dieren die hij nooit eerder heeft gezien. De maki’s van Madagaskar met hun gekke namen als indri, sifaka en ringstaartmaki. Op dit eiland vindt hij ook heel veel goed gecamoufleerde gekko’s en kameleons. In Belize vangt Freek leguanen, krokodillen en slangen. De onderwaterwereld van Belize is minstens zo spannend, want als hij een duik neemt, ontmoet hij de reuzen van de Caribische zee. In Jordanië ziet Freek dromedarissen, steenbokken en giftige schorpioenen. Ook onderzoekt hij al dobberend in de Dode Zee of hier écht geen levend wezen te vinden is.
Ik mag van Just4Kids 3 exemplaren van deze DVD weggeven. Doe dus snel mee.

Erop uit

Natuurlijk hoef je bij regenachtig weer niet thuis te blijven. Er zijn genoeg leuke activiteiten elders binnen te doen.

Villa Zebra

Zo zullen wij een bezoekje gaan brengen aan Villa Zebra. Daar zijn vorige week drie nieuwe kunstinstallaties in onze tentoonstelling ZELF! geopend. In ZELF! komen peuters en kleuters spelenderwijs in aanraking met hedendaagse kunst. De kunstinstallaties stimuleren de verbeeldingskracht, taalontwikkeling
, motoriek en creativiteit van jonge kinderen. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen terecht in de mysterieuze en spannende tentoonstelling Diep in het bos. Naast de tentoonstellingen is er ook een wisselend aanbod van korte workshops. Iedere maand is er ook een Klooimiddag waar kinderen vrij aan de slag kunnen en een Voorleesmiddag waarin een prentenboek centraal staat, gevolgd door een creatieve workshop.

Omniversum

Een bezoekje aan het Omniversum staat ook op ons to-do lijstje. Naast het vertonen van de film Fly to the Moon over drie jonge vliegen die stiekem mee gaan op de historische vlucht van de Apollo 11 naar de maan, kun je er ook de virtual reality-experience OmniVRsum vinden. Bij de eerste film krijgen bezoekers de gelegenheid zich even astronaut te voelen. Je zet de VR-bril op, stapt in een ruimtevaartuig en de piloot naast je zet de lancering in gang. Al snel vlieg je boven de aarde, heb je een spectaculair uitzicht vanuit de ruimte en krijg je een demonstratie in gewichtloosheid. De VR-experience duurt vier minuten. Tickets zijn verkrijgbaar aan de kassa van Omniversum en kosten €3,50 als je in bezit bent van een filmticket en €5 zonder filmticket. OmniVRsum Experience beschikt over drie stoelen.

Winactie 3x DVD Freek

De winnaars zijn

Zorg dat je een e-mailadres dat je achterlaat regelmatig checkt. Als de winnaar niet reageert binnen 48 uur, dan zal ik een nieuw lootje trekken.

Spread the love

30 thoughts on “Voorjaarsvakantie – Tips voor regenachtige dagen

 • Yessica leidner says:

  Ik doe graag mee wat een schitterende actie
  wat ik het liefst doet als het regent heerlijk met mijn kleine meid dvd’tjes kijken naar haar favoriete tekenfilms dat is toch wel peppa-pig en minni mouse En wat wij ook heel vaak doen is heerlijk kliederen hihi vinger verven dat vind ze zo leuk ze is pas 3 jaar veel lachen ondanks het slechte weer wat ik ook vaak doet is met man lief ski bo (kaart spel)
  Is echt een geweldige kaart spel
  Alleen ken ik niet zo goed tegen me verlies hihi
  Hij wint vaak vandaar

  Ik volg je op alle manieren

  Ik heb wel een rare vraagje er staat over delen naar instagram dat gaat bij mijn niet wel naar Twitter en Facebook en g+ enz..
  Kan je mij misschien vertellen hoe dat moet

  Liefs yessica

 • Op een regendag in de vakantie wordt het vaak tentjesbouwen en een lekker filmpje kijken. Freek vinden we super stoer, die zouden we graag willen winnen!

 • Sharon de Ridder says:

  Als het buiten regent… trekken we onze laarzen aan en gaan alsnog een frisse neus halen! Wij gaan elke dag even naar buiten, maar warmen na een regenbui graag op met een beker warme chocolademelk en daar past een dvd’tje kijken natuurlijk goed bij 🙂

 • Alyt van der Heide says:

  Oo regenachtige dagen spelen wij borspellen, of gaan we met lego bouwen of hutjes bouwen van kussens en dekentjes. Of gezelllig een filmpje kijken.
  Doe heel graag mee voor de nieuwste dvd van Freek Vonk!

 • Femke Dekker says:

  Wij doen graag mee …. want als het regent kruipen wij graag allemaal op de bank onder een fleecedeken en kijken we een dvd … dus deze leuke prijs zou van harte welkom zijn bij ons!

 • Anita te Gussinklo says:

  Het is hier erg regenachtig, het liefst kijken we dan een lekker filmpje.
  Verder zijn we wel van de spelletjes doen.
  Ik doe graag mee en volg je via Bloglovin,Faccebook,twitter & Instagram.

 • Dat dozenboek lijkt me ook echt helemaal leuk. Met regen hangen wij soms gewoon superslecht achter de tv en zit ik aan mijn blog. Niet helemaal verantwoord maar wel twee blije meisjes 😉 die dvd van Freek zou ik graag winnen want peutergirl heeft bij dieren afleveringen op bijv animal planet altijd een super hilarische spraakwaterval!

 • naar buiten met laarzen aan,en stampen in de plassen. Daarna lekker warm douchen of in bad. En dan een filmpje kijken onder een kleedje op de bank.
  Of samen koekjes bakken in de keuken.

 • mijn dochtertje van 1,5 gaat het liefst kleuren. We hebben sinds kort een leuk hoekje met tafeltje en stoeltje voor haar gemaakt waar ze nu graag aan gaat kleuren

 • Als de kleinkinderen bij mij zijn , en het is een regenachtige dag, dan komt er een krat met allemaal knutseldingetjes tevoorschijn (papier, kleurtjes, schaartjes, stikkers en kartonnetjes enz. En dan wordt er naar hartenlust geknutseld en zijn ze muisstil.
  Dan maken wij er een gezellige middag van.
  Misschien gaan wij de volgende keer samen kijken naar de dvd van Freeks Wilde Wereld.
  Ik heb geen Facebook, maar volg je altijd op Bloglovin.

 • Deze week vakantie! Als juf is dat rapporten schrijven, dossiers bijwerken en alles voor na de voorjaarsvakantie voorbereiden. En even lekker relaxen natuurlijk om er straks weer fris tegenaan te gaan!

 • Marcia Kan says:

  Met slecht weer kunnen onze dochters zich uren vermaken met het maken van stop-motion filpmjes. M.b.v. een app op de tablet, maken ze filmpjes van Lego-figuurtjes of met Barbies. Leuk om ze zo samen bezig te zien en het eindresultaat mag er ook zijn! Als finishing touch kiezen ze nog een achtergrondmuziekje voor bij het filmpje, cool!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.