VONK18

Tip voor de Kerstvakantie | VONK18 bij Madurodam

Nog maar een paar dagen en dan begint de kerstvakantie. Naast alle verplichtingen is er gelukkig ook veel tijd voor leuke uitjes. Eén van mijn dochters vraagt al een tijdje of we niet weer eens naar Madurodam kunnen gaan. Wat blijkt, deze kerstvakantie is er een unieke lichtshow in het park te zien. VONK18 laat je terugblikken op 2018 én vooruitkijken op 2019! Die gaat dus op ons Must-do lijst voor de kerstvakantie. Lijkt jou dat ook leuk? Dat komt dan mooi uit want ik mag 2x een gezin ook toegangskaartjes geven.
VONK18Madurodam is een zeer geliefd uitje bij mij meiden. Zo kun je er in de zomer heerlijk rondkijken in mini-Nederland, met je vinger in de dijk lekker nat worden of meevaren met de Nieuw Amsterdam. Vorig jaar zijn wij voor het eerst ook in de winter gaan kijken. Tijdens speciale avonden bleven ze toen langer open en ontstaken ze overal de lichtjes. Dit jaar maken ze het nóg specialer met VONK18.

VONK18

Tijdens een unieke lichtshow laat VONK18 in Madurodam je terugblikken op 2018 én vooruitkijken op 2019 op de avond van 27, 28, 29 of 30 december 2018.

VONK18 is een avondvullend programma voor jong en oud. Laat je betoveren door bijzondere lichteffecten, muziek en entertainment. In een indrukwekkende openingsshow komen de bijzondere momenten van 2018 tot leven komen en nemen we een kijkje in het jaar dat voor ons ligt. Een onvergetelijke avond om samen te beleven.

Loop door een verlicht Madurodam en blik samen terug op bekende en minder bekende momenten van het afgelopen jaar. Geniet met familie en vrienden van winterse sferen en warm je op bij de vuurkorven in het park. Speciaal op deze avonden is er van alles te doen. Zo kun je vanaf 17.30 uur op het voorplein betoverende artiesten en schitterende steltlopers zien. Bij de vuurkorven kun je genieten van een heerlijke lekkernijen bij de foodstands en luister naar de toffe tunes van onze dj.

VONK18

Het Programma

Om 18.30 uur begint de openingsshow. Een bekende Nederlandse artiest laat zijn licht schijnen op alle bijzondere momenten van 2018 en we nemen een kijkje in het jaar dat voor ons ligt. Je ontmoet Dundu, de levensgrote, lichtgevende eyecatcher van de avond.

De hele avond is er nog van alles te doen in het park:

 • Meer dan 65.000 lichtjes leiden je langs alle miniaturen én naar de vijf, magisch verlichte indoorattracties in Madurodam. Maak je op voor een spetterend spektakel en beleef in de Waterwolf hoe de Nederlanders op een onmogelijke plek van water land maakten. In Nieuw Amsterdam ga je terug in de tijd en beleef je Nieuw Amsterdam uit de 17e eeuw. De stad die vandaag de dag New York heet. Benieuwd naar één van de belangrijkste momenten uit de Nederlandse geschiedenis? Kom naar het Hof van Nederland!
 • Deel jouw vonk met ons en voor je het weet je hem terug op een reusachtige lichtkubus middenin het park.
 • Test jouw kennis tijdens één van de vier spannende eindjaarsquizen bij indoorattractie George Maduro
 • Laat je van je creatieve kant zien in de Schreierstoren en leef je uit met glow in the dark-verf of laat je dan omtoveren met glow in the dark-schmink voor de leukste Nieuwjaarsselfies.
 • Kom naar de Foyer en dans samen met familie en vrienden de sterren van de hemel op de toffe tunes, romantische songs, dikke beats en swingende vibes. Onze dj weet er allemaal raad mee.
 • Kom naar de meet & greet en laat je verrassen door de lieve, grappige Dundu.
 • Trek gekregen van alle indrukken? Kom dan naar het Panorama Café en geniet samen met familie en vrienden van warme lekkernijen bij de winterbarbecue. Kies een heerlijke (vegetarische) burger of een (vegetarisch) stoofpotje én een lekker drankje, zoals frisdrank naar keuze, warme chocolademelk en glühwein.

Praktische info

Datum: 27, 28, 29 of 30 december 2018
Waar: Madurodam Den Haag
Adres: George Maduroplein 1, 2584 RZ Den Haag
Openingstijden: 10.00 – 21.00 uur – VONK18 begint om 17.30
Kaartjes: €15,50 per ticket of een friendsticket (4 personen) voor €46,50 of een Groepsticket (10 personen) voor €79. Wil je meteen ook blijven eten, dan kun je ook een Dinervoucher meteen bijkopen voor €9,50. Daarvoor krijg je dan een (vega) hamburger of stoofpotje en een drankje naar keuze.

Koop hier je tickets

NB: Met een dagticket van Madurodam kun je overdag al het park in en ’s avonds blijven. Omdat VONK18 in de Kerstvakantie is, koop je een dagticket ‘weekend & vakantie’.

WINACTIE MADURODAM VONK18 is gesloten

Ik mag van Madorudam maar liefst 2x 4 kaartjes voor VONK18 verloten. Ben jij nog op zoek naar een leuk uitje in deze donkere dagen? Doe dan snel mee!

Gefeliciteerd!

De winnaars zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 24 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.

Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Samenwerking

Spread the love

10 thoughts on “Tip voor de Kerstvakantie | VONK18 bij Madurodam

 • Susanne hansler says:

  Wat een superleuke actie zeg, wat zouden onze jongens van 7 en 11 dit lichtspektakel geweldig vinden. Madurodam stond op onze to do lijst van de herfstvakantie en toen zijn we er met zijn alle voor het eerst geweest. Wat een superleuke dag was dit. De kinderen waren razend enthousiast en riepen gelijk dat ze terug wilde. Dit zou een mooie kans zijn

 • Francis Boom says:

  Wat wij ieder jaar doen in de kerstvakantie is genieten van elkaar!! Ik bak ieder jaar oliebollen en onze meiden zijn net als ik er dol op dus de eerste die eruit komen zijn voor ons 3en, papa moet wachten zeggen ze dan. Haha. Tevens maken we altijd een boswandeling. Madurodam zijn we afgelopen zomer voor het eerst geweest en de meiden hebben genoten. Onze oudste dochter vroeg afgelopen weekend nog wanneer gaan we weer naar al die kleine huisjes. Hopelijk kan ik binnenkort zeggen dat we er naar toe gaan met heel veel lichtjes.

 • Sharon de Ridder says:

  Must do is uitslapen :’-) Maar ik wil ook heel graag met mijn meiden naar Ralph wrecks the internet in de bios! Madurodam heeft mijn oudste het vaak over, dat ze daar weer eens heen wil. Ook een goeie dus voor de kerstvakantie!

 • Madurodam wil ik al een tijdje heen, maar steeds denk ik is er wel genoeg te doen in verhouding tot onze reistijd? Dat is met deze prachtige avonden zeker het geval! Ik doe heel graag mee voor mijn gezin. Dan wordt dit een belangrijke to do samen met de kerststal gaan bewonderen in onze stad.

 • Onze must do in de Kerstvakantie wordt dan toch echt Vonk18 in Madurodam.
  Het klinkt geweldig en lijkt me supergaaf om hier met mijn gezin naar toe te gaan!

 • Corine Tusveld says:

  Wat leuk! We gaan van 28-31 december een paar dagen naar Den Haag en Leiden om allerlei leuke musea te bezoeken met onze zoon van 7. Topfavoriet is het Naturalis maar ook Corpus en de Space Expo staan op het programma. We beginnen op 28 december in Den Haag met Kinderrijk (Binnenhof, etc.) en zouden ook heel graag een bezoek aan Madurodam, en helemaal tijdens Vonk18, willen brengen. Hier is onze zoon nog nooit geweest en hij wil er dan ook heel graag eens naartoe!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.