De leukste uitjes voor in de Herfstvakantie

De herfstvakantie staat weer voor de deur. We hopen natuurlijk dat het een beetje dit weer blijft, want dan kunnen we lekker een dagje naar het bos of een pretpark. Er is in ieder geval genoeg te doen. Vandaag een paar leuke tips.

De leukste uitjes voor in de Herfstvakantie

Appels plukken & Circus

Tijdens de herfstvakantie kun je bij de Olmenhorst elke dag appels plukken. Speciaal voor de vakantie zijn ze al open vanaf 10:00 tot 17:00! Op het landgoed is ook van alles weer te beleven. Zo is er een workshops kaarsen maken te volgen. Komt Masker Made schminken en zijn er ponies waarop de kinderen een rondje in de boomgaard maken. Ook is er de hele herfstvakantie pijl- en boogschieten en de zweefmolen. Op 27 oktober vieren we Halloween en op 28 oktober is er een bakwedstrijd!  

Op 20, 21, 24, 27 en 28 oktober is er Circus op het landgoed waar kinderen allerlei leuke circusworkshops kunnen volgen of naar een show kunnen kijken. Komt dat zien, komt dat zien! Extra bijzonder is 21 oktober. Dan is er een optreden van Alfredo Lorenzo. Hij mag zich officieel Nederlands Juniorenkampioen 2015 noemen in de categorie toneelgoochelen. 

Beleefweek op de Utrechtse Heuvelrug

Op zaterdag 20 oktober gaat de allereerste Beleefweek van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug van start. De Beleefweek staat geheel in het teken van de 15e verjaardag van het Nationaal Park en duurt de hele herfstvakantie! Een mooie manier voor jong en oud om op een actieve manier kennismaken met de rijke natuur en historie van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

Tijdens de Beleefweek kun je speuren naar sporen uit de ijstijd, ga je met herders schapenhoeden op de heide, ontdek je kasteel Amerongen in het donker met een zaklampentocht, volg je leuke workshops op de herfstmarkt, ontdek je met een gids de mooiste paddenstoelen, rijd je het mooiste tankparcours van Europa in een echte minitank, kom je tot rust tijdens een mindfulness-wandeling, ervaar je een ware smaaksensatie op landgoed Zuylestein en nog veel meer…

Kawaii, Manga en meer in het Tropenmuseum

Deze herfstvakantie gebeurt er van alles in het Tropenmuseum rondom de tentoonstelling Cool Japan. Leer een eigen karakter tekenen bij een workshop manga of kom luisteren naar het verhaal van Momotaro.  Of ga mee met een rondleiding, leer hoe je cadeautjes ‘op z’n Japans’ inpakt en ontmoet robot Pepper. Ben je nog niet in ZIEZO MAROKKO geweest? In Tropenmuseum Junior staat een vliegtuig klaar voor vertrek.

Elke dag is het feest in de Feestwinkel! Een vrolijke familieplek waar je spullen vindt van over de hele wereld die gebruikt worden bij allerlei soorten feesten. Iedere dag wordt er wel ergens op de wereld een feest gevierd. Zoals bijvoorbeeld het Loy Krathong het Thaise lichtjesfeest. Tijdens dit feest worden honderden wensballonnen opgelaten en drijvende lantaarns (krathongs) op de rivier losgelaten. De krathong hebben de vorm van een lotusbloem en worden vaak van bananenbladeren gemaakt. Tijdens de doorlopende activiteit maak je een eigen krathong én kom je meer te weten over het feest Loy Krathong.

Doe eens Gek, het grootste interactieve kinderevenement in Zwolle

De eerste, succesvolle editie van Doe Eens Gek in 2017 was met meer dan 10.000 bezoekers een denderend succes. Ook dit jaar worden kinderen weer uitgedaagd om te kijken, voelen, proeven, luisteren en vooral om lekker GEK te doen. Naast de enorme LEGO-hal zijn er maar liefst 12 themawerelden bij het Doe’s Gek kinderevent.

Zo is er de Gamehal waar kinderen onbeperkt gave computerspellen kunnen spelen. Van een racespel tot Virtual Reality Games. In de bakkerstudio bak je, je eigen koekjes, versier je de cupcakes. Diverse kermisattracties bieden eindeloos zweefplezier. Speel onbeperkt met speelgoed. Twickto, genomineerd als speelgoed van het jaar, nodigt je uit om mee te spelen.  Springkussens, bioscoop, pannavoetbalkooien, trampolines en nog meer buiten speelgoed. Eindeloos speelplezier, genoeg om een heerlijke interactieve dag uit te beleven

Ga in Madurodam strijd aan met de Waterwolf

Kom langs in Madurodam deze vakantie en beleef de nieuwe, spectaculaire indoorattractie de Waterwolf. In het levensgrote gemaal de Cruquius mochten de eerste ‘stoombedienders’ samen ’s werelds grootste stoommachine bedienen om van water land te maken. De nieuwe familieattractie de Waterwolf neemt je tijdens een zinderende show mee in het verhaal over Nederlands meest indrukwekkende overwinning in de strijd tegen het water: de drooglegging van het immense Haarlemmermeer. Een iconische attractie over een iconisch Nederlands verhaal.

Augmented Reality Stadstour in Breda

Op een interactieve manier wordt de geschiedenis van historisch Breda tot leven gebracht en maak je van een dagtripje een leerzame uitstap! Met een gratis app maak je een reis door de tijd en komen alles te weten over de vele historische plekken. Via GPS ontdek je de hotspots van de stad en kom je alles te weten, live en direct. Kinderen kunnen na het bezoeken van alle 8 historische locaties zelfs een officiële oorkonde ophalen op het VVV kantoor van Breda. De tour is gratis te downloaden in de Appstore en Google Playstore en is leuk voor jong en oud.

Augmented Reality (of AR) is een techniek die het mogelijk maakt een extra laag over de werkelijkheid heen te leggen. Terwijl je door het scherm van je smartphone of tablet naar de omgeving kijkt, wordt door middel van beeldanimaties en geluid gelijktijdig extra informatie op je scherm geprojecteerd. Door deze digitale laag maak je tijdens de Augmented Reality Stadstour van Breda een sprong in de tijd en leer je van alles over historische plaatsen van de stad terwijl je op de locatie staat.

Lekker thuis voor de buis!

En even een dagje geen zin om weg te gaan? Doe dan de gordijnen dicht, doe wat popcorn in de magnetron en maak van je woonkamer een thuisbioscoop met Pathé Thuis. Huur de leukste film makkelijk via het on demand systeem van Pathé. Dit kan al vanaf €2,49!

Wat zijn jouw plannen voor de herfstvakantie?

Spread the love

8 thoughts on “De leukste uitjes voor in de Herfstvakantie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.