Fien en Teun - Feest op de Boerderij

Fien en Teun – Feest op de Boerderij nu in het theater

Ken jij ze al? Het lieve boertje en boerinnetje Fien en Teun? Samen zijn ze dagelijks te zien bij RTL Telekids met hun vriendjes Sebastiaan het varken, Rosa de koe en Pim de hond. Gisteren was er feest op de Boerderij en niet alleen omdat Sebastiaan jarig was, maar ook omdat ze nu ook in het theater te vinden zijn, met hun eigen, oer-Hollandse familievoorstelling ‘Feest op de boerderij!’.

Fien en Teun - Feest op de Boerderij

Fien en Teun zijn een vrolijk boertje en boerinnetje die al spelend het Hollandse landleven ontdekken. Samen met Postbode Sita (de vertelster in dit verhaal) leert ze de jongste theaterbezoekers en hun ouders van alles over dieren, de natuur en het Hollandse boerderijleven.

Fien en Teun – Feest op de Boerderij

In deze voorstelling organiseren ze een verrassing feestje voor Sebastiaan het varken, die jarig is. Daar hoort natuurlijk lekker eten bij, een cadeautje en muziek. Samen met de kinderen maken Fien en Teun patat met appelmoes, met appels en aardappels uit eigen tuin. Door het te laten regen groeien er mooie tulpjes als cadeautje. Helaas blijkt de trommel van Teun stuk te zijn, maar gelukkig vinden ze genoeg andere voorwerpen op de boerderij om muziek mee te maken.

   

De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Hij is leerzaam, maar zit ook vol humor en vrolijke muziek. De kinderen mogen gezellig mee doen met Sita, Fien en Teun. Bekende en nieuwe liedjes worden gezogen, waarbij ook lekker gedanst kan worden. Ook duurt de voorstelling een uurtje, daarom zeker geschikt voor de jongste bezoeker van het theater.

Boerderij Experience

Als Fien en Teun naar het theater komen, is er nog van alles te doen vóór als ná de voorstelling in de foyer van het theater. Alles natuurlijk geheel in de stijl van Fien & Teun.

 

Hoe voelt de vacht van een koe? Of een schaap? Bij de Boerderij Experience kunnen kinderen de imitatievacht van drie houten dieren aaien. Naast deze leuke ontdekkingsactiviteit is er ook een kleurhoek vol met tekeningen en kun je een schminkstempelen laten zetten. Tot slot kunnen de kinderen met twee grote Fien & Teun-vloerpuzzels aan de slag. Natuurlijk komen Fien & Teun na afloop van de voorstelling ook naar de foyer voor een foto!

Wat vonden wij er van?

Gisteren mochten wij bij de premiere in het Gooiland theater aanwezig zijn. Ondanks dat mijn meiden al ruim boven de 2 jaar zijn, hebben ze genoten van de voorstelling. De kinderen worden vanaf het begin af aan meegenomen in het verhaal en kunnen lekker meedoen. Na afloop mochten ze op het toneel samen met Fien en Teun en Postbode Sita op de foto.

Ook de activiteiten voor en achteraf vonden ze erg leuk. Speciaal voor de premiere was er zelf een hele kinderboerderij te vinden in de filmzaal. Hier liepen geitje, pony’s, lama’s, ganzen en kippen rond. Maar het liefste waren toch wel de 2 puppy’s en biggetjes in het hok.

Voor meer informatie over Fien en Teun, de voorstelling, de webshop en kleurplaten, kijk dan op www.FienenTeun.nl
Benieuwd of Fien en Teun ook bij jou in spelen? Check dan hier de speellijst

Fotografie: Wim Lanser

Spread the love

23 thoughts on “Fien en Teun – Feest op de Boerderij nu in het theater

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.