De Brieven van Mia

Familievoorstelling Brieven van Mia (9+)

Vandaag is het 4 mei, de dag waarop de slachtoffers en de gruweldaden tijdens de Tweede Wereldoorlog herdenken. Het is belangrijk dat we dit nooit vergeten en ook de volgende generaties bewust maken van de vrijheid waarin we nu leven. De verhalen van toen moeten dus verteld blijven worden. Een mooi voorbeeld daarvan is de familievoorstelling Brieven van Mia. Het is een verhaal waarin heden en verleden elkaar ontmoeten, over hoop en troost, over liefde en haat, over een nieuw begin na een pijnlijk geschiedenis. Deze voorstelling is echt een aanrader voor kinderen van boven de 9 jaar.

Brieven van Mia

Laila is een Syrisch meisje van 11 jaar. Voor een vrijwilligersproject van school moet zij de zolder van de 91-jarige joodse meneer Isa Cohen opruimen. Tijdens het opruimen stuit zij op een stapel oude brieven, afkomstig van ene Mia. Dit blijkt de verdwenen jeugdliefde van meneer Cohen te zijn, die in de Tweede Wereldoorlog verdween. Vastberaden besluit Laila om het mysterie rondom de brievenschrijfster te ontrafelen. Samen met meneer Cohen komt ze terecht in een spannende speurtocht door het verleden naar het lot van Mia. Wie was die Mia en wat is er met haar gebeurd? En zou het kunnen zijn dat ze de oorlog heeft overleefd?

Succesvolle boek

De Brieven van Mia is geïnspireerd op het gelijknamige en succesvolle boek van Astrid Sy (presentatrice Andere Tijden) en door George & Eran Producties en ROSE stories verwerkt tot deze familievoorstelling. Op een meeslepende manier laat de voorstelling inzien wat oorlog met een mens doet en wat het betekent om in vrijheid te leven. De brieven van Mia is een spannende, poëtische en muzikale voorstelling over een onwaarschijnlijke vriendschap tussen twee mensen uit verschillende werelden die allebei een oorlog hebben meegemaakt.

Spel: Britte Lagcher, David Lucieer, Gonca Karasu, Liza Macedo dos Santos, Milan Sekeris, Peter van Heeringen. Tekst: George Elias Tobal, regie: Eran Ben-Michaël, muziek: Milan Sekeris, scenograaf en (concept)videobeeld: Dr. Yaron Abulafia, kostuums: Dymph Boss, productie: Frederique Meijers, Kim Eldering, fotografie en design: Curly and straight. Een coproductie van George & Eran Producties en ROSE stories. De Brieven van Mia is gemaakt in samenwerking met Theater Na de Dam.

Speellijst

De voorstelling Brieven van Mia is te zien door het hele land in de maanden mei en juni. Check hier de speellijst om te zien of de voorstelling ook bij jou in de buurt te zien is. Check de websites van de theaters voor het reserveren van kaartjes.

vr 6 mei: Schuur, Haarlem
za 7 mei: Theater Kerkrade
zo 8 mei: Stadsschouwburg Groningen
za 14 mei: De Harmonie, Leeuwarden
zo 15 mei: Schouwburg Amstelveen
wo 18 mei: Kunstmin, Dordrecht,
zo 22 mei: Koninklijke Schouwburg, Den Haag
wo 25 mei: Goudse Schouwburg
vr 27 mei: De Krakeling, Amsterdam
za 28 mei: Schouwburg Hengelo
vr 10 t/m zo 19 jun: Oerol, Terschelling
za 25 jun: Meervaart, Amsterdam

De brieven van Mia wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Nationaal Comité 4 en 5 mei, Vfonds, Fonds 21, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, De Versterking, Norma fonds, Lira fonds, Stichting Vluchtelingenwerk Nederland, Janivo Stichting, Introdans en Gravin van Bylandt Stichting.

Lees ook: 4 en 5 mei | Zo vieren wij dit met de kinderen

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.