Review | Brasserie Valentijn

Brasserie ValentijnDeze nieuwe Nederlandse RomKom gaat eigenlijk pas eind januari in premiere, maar is deze week in diverse bioscopen al te zijn tijdens een Ladies Night.
Enkele weken geleden mocht ik heb al zien, tijdens een voorvertoning. De film was nog niet helemaal af; de graphics moesten nog worden bijgewerkt en het geluid klopt ook nog niet overal helemaal. Desalniettemin was de film al vertoonbaar en hebben wij een prima avondje in de bioscoop gehad.

Het verhaal
14 februari en het succesvolle restaurant van Valentijn (Georgina Verbaan) en chef kok Angelo (Roeland Fernhout) zit volgeboekt met romantische stelletjes. Op deze drukste avond van het jaar mag er niets fout gaan en is de spanning om te snijden in de keuken. En dan blijkt de oude liefde van Valentijn, Frank (Egbert-Jan Weeber) een tafeltje alleen geboekt te hebben….

Naast deze ontwikkeling volgt de film om de interessante date nights van de andere gasten.
Zo zien we Roos (Lies Visschedijk) en Paul (Mark Rietman) als een uitgeblust stel (briljante verhaallijn en terecht dat Lies Visschedijk op de poster meer in het middelpunt is gezet, want mss is zij wel de ster van deze film).
Walter (Jim Deddes) heeft een blind date en is daar erg zenuwachtig voor en kan het niet geloven als een hele mooie Sylvia aan zijn tafel verschijnt. Om een goede indruk te maken, gaat het regelmatig naar de WC om zijn liefdeshandboek te checken en dat zorgt voor een grappige scenes in de film.
Niet ver van Walter zitten Kelly (Melody Klaver) en haar de
Mia (Simone van Bennekom) is alleen en wacht op haar Valentijn. Ober Lesley (Maarten Heijmans) probeert haar een beetje op te beuren.
Naast het tafeltje van Mia zit een oudere man (Tom Jansen) met zijn veel te jonge oosteuropese schone Coco (Tine Cartuyvels) die veel te luidruchtig zijn en alleen maar te klachten.
Buiten Brasserie Valentijn zien we ook Maarten (Geza Weisz) en Sarah (Sigrid ten Napel) die elkaar proberen te ontmoeten op Valentijnsdag, maar door de omstandigheden elkaar blijven mislopen. Deze verhaal lijn staat los van wat er in Brasserie Valentijn speelt en de reden hiervan is mij ook niet helemaal duidelijk. Mss dat ze er nog een draai aan hebben gegeven voor de uiteindelijke film.
Tenslotte zien we ook nog Emma (Megan de Kruijf), dochter van Angelo en het keukenpersoneel Jim (Tarikh Janssen) en Kevin (Jonas Smulders), het schattige ouder-echtpaar Hendriks (Jaap Maarleveld en Coby Timp) die de eeuwige liefde symboliseren.

Brasserie Valentijn is geregistreerd door Sanne de Vogel. Na Hartenstraten, haar nieuwste film. Brasserie Valentijn is gefilmd in een oude fabrieksloods in Zaandam en een prachtig decor voor de film. Ook de titelsong van Janna Schra.

Conclusie
Het is een prima Nederlandse RomKom met af en toe een goede grap, helemaal als je hiervoor Mannenharten 2 hebt gezien….Brasserie Valentijn 1
De verhaallijn van Roos en Paul is absoluut het hoogtepunt van de film. Het is daarom ook een verbetering dat Lies wat prominent op de filmposter staat ipv alleen Georgina. Haar verhaallijn met Egbert Jan Weeber is namelijk niet zo sterk. Misschien dat het (neppe) snorretje van Egbert Jan Weeber teveel afleid. Wel zorgen de scenes van Walter op de WC zorgen voor nog wat hilariteit. De relatie tussen Valentijn en Angelo was mij in het begin niet helemaal duidelijk, maar blijkt er eentje te zijn met een diepgang en eentje waar de vonken vanaf spatten.

Beoordeling;
Zou ik er voor naar de bioscoop gaan; nee
Zou ik de DVD kopen/huren; nee
Zou ik hem op TV kijken zonder weg te zappen; ja

Brasserie Valentijn draait vanaf 28 januari 2016 in de bioscoop, maar op diverse plekken ook al op 13 of 20 januari tijdens Ladies Night.

Spread the love

6 thoughts on “Review | Brasserie Valentijn

  • Gisteren de film gezien, maar als ik jouw review had gelezen dan wist ik hetzelfde:-) Ik vond de film matjes eerlijk gezegd, jammer ik had er meer van verwacht!

  • Gisteren hebben wij de film gezien tijdens een lady night. Ik vind jouw commentaar nog vrij positief. Wij vonden het echt een waardeloze film. Als het geen ladies night was waren wij zeker eerder weggegaan en op de tv hadden wij hem zeker niet afgekeken.

  • Ik zeg het niet snel, maar dit was echt een waardeloze film! De pauze tijdens de film zorgde er voor dat ik eigenlijk naar huis wilde, maar iets in me dacht dat het er na nog wel beter zou worden. Helaas.
    Wat mij betreft heeft Sanne Vogel de plank volledig misgeslagen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.