Weekoverzicht | #1 Weer naar school en aan het werk

De eerste week van het nieuwe jaar zit er alweer op!
De week waarin we weer naar school gingen, begonnen met een nieuwe baan,ons versliepen en naar de logopedist gingen.

Maandag
De eerste dag naar weer naar school na de vakantie. Op de fiets naar school vroeg ik Grote Zus wat ze het leukste had gevonden in de vakantie. We waren natuurlijk een paar dagen naar Center Parcs geweest en hadden elke dag gezwommen, kerst en nieuwjaar gevierd en ze had net een nachtje bij haar tante gelogeerd. Haar antwoord was niets van dat alles; het leukste had ze de nieuwe app van Juf Jannie gevonden en daarmee diverse origami dieren had gevouwen. Ze had er zelfs een paar in haar tas meegenomen om aan de meester te laten zien. Lees mijn review over deze app hierjufjannieZelf begon ik dan eindelijk met het nieuwe project waar ik al maanden op zat te wachten. Het was de bedoeling geweest dat ik daar in oktober al mee zou starten, maar er ontstond een vertraging, waardoor ik een paar maanden thuis kwam te zitten. In het begin voelde het als spijbelen, maar het heeft me uiteindelijk doen besluiten om te starten met Mama’s Liefste en zodoende had ik de tijd om me in het bloggen te verdiepen en de sprong te wagen.
Toch ben ik wel blij dat we nu van start gaan, Het is een hele nieuwe uitdaging en ik kijk er echt naar uit om te zien hoe alles verlopen. Wel vraagt het nu wat extra aanpassingsvermogen, omdat we later starten is er tijd in te halen en zal ik ook meer op woensdag moeten gaan werken. Het plan was dat ik maandag op kantoor zou werken en dinsdag meer de administratie en dat zou ik thuis kunnen doen. Hierdoor zouden de meiden gewoon op de dinsdag naar de creche en BSO kunnen blijven gaan. Nu ik de woensdag zal werken, moeten we daar toch nog eens goed naar gaan kijken… Met pijn in mijn hart, want alle vriendjes en vriendinnetjes komen op de dinsdag…

Dinsdag
929291_468179103386043_1282137417_nVandaag begon de dag al meteen goed VERSLAPEN! Na de vakanties zijn nog niet alle wekkers goed gezet en daardoor werden we veel te laat wakker, aaaahhhhh. Gelukkig waren we toch nog net op tijd en heeft niemand er iets van gemerkt 😉
Omdat ik nu nog even een dagje thuis had zonder de meiden, kon ik mooi nog even koffiedrinken met vriendinnen in de ochtend en een beetje bij komen van de ochtendstress.
De rest van de middag ook maar meteen besteed aan het opruimen en schoonmaken van het huis. Niet mijn favoriete bezigheid, maar in een leeg huis gaat dat toch een stuk sneller en makkelijker.
’s Avonds heeft Papa’s Liefst een nieuwe hobby opgepakt in het nieuwe jaar, hij en zijn vrienden gaan schaatsen. Gelukkig gaan ze pas om 20.00, dus hoeven we niet eerder te eten of op te schieten. De avond is daardoor ook voor mij alleen en heb ik die lekker languit op de bank voor de TV doorgebracht.

Woensdag
Doordat ik nu op de woensdag moet werken, hadden we voor vandaag wel even moeten puzzel hoe we het gingen doen met de meiden. Gelukkig kon mijn vader de ochtend bij ons thuis 10903621_171821733175694_1500887237_nkomen om gezellig met Kleine Zus boodschappen te gaan doen en een bloemetje halen. Omdat mijn vader op de woensdag tijdens de lunch gaat bridgen met zijn collega’s, moet hij daar toch wel op tijd zijn. Want als er bij dit spel eentje ontbreekt, kan het niet gespeeld worden. Gelukkig kon Papa’s Liefste een lange lunchpauze nemen en mijn vader op tijd aflossen.
Ik hoefde niet de hele dag nog te werken, dus was ik gezellig met de meiden de middag thuis. We besloten lekker binnen te blijven, want het weer was niet echt om naar buiten te gaan. Noord Nederland had al voor de derde dag ijsvrij, maar wij in het westen hadden alleen de koude wind en regen. In de vakantie heeft Grote Zus het kaartspel Pesten geleerd en kan er nu geen genoeg van krijgen! Ze heeft het spelletje nu echt door en ik word in de pan gehakt….
Vandaag bestaat Mama’s Liefst 1 maand en dat full32975450_amoet gevierd worden! En dan doen we met een winactie waarbij een armbandensetje van Me&MiniMe te winnen is. Kijk snel op de site en doe mee! De winnaar maak ik 17 januari bekend.

Donderdag
Nadat we Grote Zus naar school hadden gebracht, gingen Kleine Zus en ik naar de logopedist. Kleine Zus is laat gaan praten en ondanks dat ze nu heel wat praatjes heeft, is ze toch nog slecht verstaanbaar voor iedereen. Uiteraard was ze die ochtend wakker geworden met een snottebel, waardoor het voor de logopedist ook lastig was om haar goed te beoordelen. Wel was haar advies om toch een logopedist te gaan bezoeken met Kleine Zus om haar te helpen met haar spraak ontwikkeling. De twijfel blijft bij mij nog wel, omdat ik haar nog zo jong vindt om met therapie iets te gaan bereiken. Lees hoe het ging in de blog die ik er over schreef.
Na de logopedist lunchte Kleine Zus en ik in de stad om daarna op kraambezoek bij een vriendin en haar kleine dochtertje. Zo schattig en weer zo klein.

Mama's die niet van roze houdenDe middag heb ik goed besteed met het aftuigen van de kerstboom. Voor het kerstdiner op school en op tweede kerstdag had ik bij Grote Zus lichtjes in haar haren gevlochten. Het was goed gelukt en gaf een grappig effect. Nu de lampjes weer opgeborgen werden, wilde Kleine Zus toch ook een keer de lichtjes in haar haar. Nu heeft zij heel ander haar dan Grote Zus en ook veel korter, maar ik mocht toch een poging doen en ze blijf verrassend stil zitten. Maar nadat ze het eindresultaat had bewonderd in de spiegel, moesten de lampjes er toch ook weer snel uit. Zo snel dat ik er niet eens een goede foto van heb kunnen maken ;D

Vrijdag
Op de vrijdag werk ik bij mijn “oude” werk. Gezellig om na 2 weken mijn collega’s weer te zien en iedereen een goed 2016 te wensen!
De winter is nu ook echt aangekomen in het westen van Nederland. Nee nog geen sneeuw en ijs (gelukkig!) maar wel hele gure wind en koude regen. Met de komst van dit weer, helaas ook weer kloofjes in mijn handen, aaauwww. Ik ging daarom op zoek naar mijn handcreme’s en vond er diverse in huis. Geen excuus dus om niet te smeren. Wil je weten welk in vond en waarom ik ze in huis heb, lees het in mijn review over deze onmisbare cremetjes in de winter.

UntitledZaterdag
Met de start van het schoolleven, start ook weer de balletlessen. Beide meiden zitten op balletkonijnenballet en gelukkig hebben ze allebei op hetzelfde moment les. Grote Zus boven en Kleine Zus in een kleiner zaaltje beneden. Deze 45 min nemen wij dan voor ons zelf en nemen samen een kop koffie in het cafe om de hoek. Gelukkig kan dit weer, want voor de vakantie had Kleine Zus er toch wat moeite mee om alleen bij de juf in de les te blijven. Gelukkig kwam de juf met een super oplossing, die geweldig werkte. Lees het verhaal over de balletkonijnen.
’s Avonds ging ik gezellig een hapje eten met mijn collega. Enige weken geleden waren we bij een voorvertoning geweest van de nieuwe bioscoopfilm Brasserie Valentijn. Omdat we na afloop van de voorvertoning nog uitgebreid de film hadden nabesproken met de mensen van de filmmaatschappij, hadden we als dank 2 kaartjes gekregen voor Mannenharten 2. Tot onze grote verrassing was de zal overvol en konden we alleen nog maar achter elkaar12407232_927210440707907_343528812_n zitten. Ongelofelijk dat er zoveel mensen naar deze film willen!?!? Ik vond het namelijk een erg matige film, met een superdun verhaallijntje. Ik dacht dat het misschien kwam omdat ik deel 1 niet gezien heb, maar mijn collega herinnerde zich in de pauze dat ze deel 1 blijkbaar wel had gezien (dus ook een verpletterende indruk achter gelaten) en zei dat dat de film niet veel beter maakte. Omdat de film al een tijdje draait en ik er niet veel zinnigs over kan zeggen, heb ik besloten hier dus ook geen review over te schrijven. Dit zal ik komende week wel doen over Brasserie Valentijn, want die is vanaf woensdag in verschillende bioscopen al te zien tijdens een Ladies Night.

Zondag
Heerlijk uitgeslapen vanochtend en werd pas om 11.00 wakker met een lekker kopje koffie, gebracht door Papa’s Liefste <3.
We hebben een lekker lazy zondagochtend gehouden en de tweede aflevering van de Mol gekeken. Grote Zus vind het ook een spannende serie en denkt dat Rop de Mol is. Ik ben er nog niet uit, is het Klaas of toch Remy, want die had letterlijk het laatste woord in de aflevering en de intro voor volgende week….
IMG_1036’s Middags kwam opa gezellig mahjong spelen met Grote Zus. Hij had haar dit geleerd tijdens Oud&Nieuw. Tot 2 jaar jaar terug speelde hij dit met mijn oma op Oud&Nieuw, maar nu is Grote Zus oud genoeg om het te spelen. En ze had het zo leuk gevonden, dat ze haar opa zelf had gebeld om te vragen of bij het zondag mee wilde nemen. Dat liet hij hem geen twee keer zeggen en volgende week zondag komt mijn jongste zus ook om te spelen. Ik moet er wel bij zeggen dat het hierbij gaat om het echte mahjong spel, zoals het in China wordt gespeeld en niet het spelletje op de PC.
Ik kon toen mooi even weg om gezellig met mijn vriendinnetje en mede-marktvrouw een bo917018_1538486659795765_1095789500_nrrel te gaan drinken. We hebben voor het komende jaar al 1 markt op de agenda staan en we moeten snel gaan informeren of we ook dit jaar weer een BakfietsSale kunnen gaan houden. Papa’s Liefst en de meiden schoven later nog gezellig aan. Deze spot is op zondag bij ons erg geliefd omdat er geknutseld kan worden onder begeleiding. De meiden vinden dat altijd erg leuk en wij kunnen rustig het weekend afsluiten en alvast vooruitkijken naar de nieuwe week.

Spread the love

One thought on “Weekoverzicht | #1 Weer naar school en aan het werk

  • Ik kijk altijd met bewondering naar origami. Superknap hoe mensen van een vouwblaadje van alles weten te vouwen. Ik heb het zelf wel eens geprobeerd maar ik snap er helaas niets van. Hoezeer ik ook probeer de stappen te volgen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.