Kom naar de Pietenschool in het Maritiem Museum

Kom naar de Pietenschool in het Maritiem Museum

Sinterklaas kan niet zonder de hulp van zijn Pieten. Ook dit jaar zijn er weer veel nieuwe Pieten meegekomen naar Nederland. Piet wordt je niet zomaar en in Spanje moeten ze dan ook eerst naar de Pietenschool. Helaas zijn de nieuwe Pieten van dit jaar nog niet zo goed ingewerkt, want ze zijn chocoladeletters kwijt geraakt in de containers in de Haven van Rotterdam. De kinderen kunnen ze helpen deze te vinden in het Maritiem Museum

Kom naar de Pietenschool in het Maritiem Museum

In de haven naast het Maritiem Museum in Rotterdam liggen schepen vol met  cadeaus die uitgeladen moeten worden. Er is alleen een groot probleem… De inpakpieten zijn vier chocoladeletters kwijt die in één van de containers in de haven zitten. Maar welke? Professor Plons kan de hulp van de kinderen goed gebruiken. 

Pietenschool

Maar voordat je Proferssor Plons en de inpakpieten kunt helpen, moet je wel eerst een pietendiploma halen. Hiervoor moet je over de daken kunnen klauteren, dakrand lopen, in de schoorsteen klimmen en allerlei capriolen uithalen zoals koprollen en radslagen. Natuurlijk ook mooi de cadeautjes kunnen inpakken en sterk genoeg zijn om de volle zakken met cadeaus en pepernoten te sjouwen. Op de Pietenschool in de hal van het Maritiem Museum kun je laten zien wat je kan. Ben je geslaagd, dan krijg je een echt pietendiploma en kan je aan de slag in de haven van Professor Plons.

De Pietenschool is t/m 5 december open op dinsdag t/m vrijdag van 14:00-17:00u en zaterdag en zondag van 12:00-16:00u

Wat vonden wij ervan?

Het Maritiem museum is een van de favoriete musea van de meiden. Natuurlijk wilde ze graag een kijkje gaan namen bij de Pietenschool. Volledig in stijl gingen ze tijdens hun studiedag, toch met veel plezier even terug naar school. De opdrachten zijn leuk en goed uit te voeren voor alle leeftijden. Binnen no-time hadden ze dan ook hun Pietendiploma behaalt. Gelukkig is er nog heel veel meer leuks te doen en zien bij een van de tentoonstellingen in het Maritiem Museum, dus vervelen doe je er nooit. Vergeet ook niet even in de haven een kijkje te nemen bij de Pakjesboot, die daar aangemeerd ligt.

Lees ook: Wordt ook een ontdekkingsreiziger op de tentoonstelling Knappe-Koppen

Spetterclubactie

Ben je lid van de spetterclub? Dan kan je ook je eigen schoen gratis knutselen en mag je die neerzetten op de schoorsteen van ons open hard. Én wie weet stopt Sinterklaas daar een verrassing in als hij in het museum op bezoek komt. Tot 2 december kan je de zelfgemaakte schoen zetten en 3 t/m 5 december kan je deze weer ophalen.

Ben jij al naar de Pietenschool geweest?

Samenwerking
Spread the love

One thought on “Kom naar de Pietenschool in het Maritiem Museum

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.