My First Smartphone Festival 2024

My First Smartphone Festival 2024

Het kleurrijke Mediamuseum Beeld & Geluid in Hilversum organiseert van 21 tot en met 24 maart 2024 het My First Smartphone Festival 2024. Dit festival is gericht op ouders, verzorgers en leerkrachten, maar vooral op kinderen, die samen de digitale wereld willen ontdekken. Kaarten zijn vanaf nu te koop en hier vertel ik je graag wat je allemaal kunt doen tijdens het festival.

My First Smartphone Festival 2024

Het My First Smartphone Festival zal volledig in het teken staat van mediawijsheid en draait om méér dan alleen schermen en apps. Dit festival is dé manier om families te ondersteunen bij de kennismaking met de allereerste smartphone van je kind. Opvoeders en leerkrachten worden uitgedaagd om samen met kinderen de wereld van smartphones te verkennen op een leuke en educatieve manier. Wat is een goede leeftijd om een smartphone te geven? Hoe ga je om met fake news? En hoe zit het met (data)veiligheid en algoritmebubbels? Dat en veel meer komt aan bod.

Vijf zones en bekende namen

Het festival bestaat uit vijf unieke zones vol avontuur:

  • Play, waar je alles leert over gamen op je smartphone en in de Smartphone Game Arcade zelf kunt spelen;
  • Create, hier viert creativiteit hoogtij met workshops en creatieve sessies voor het ontwikkelen van je vaardigheden en talenten door het gebruik van je telefoon;
  • Discover, waar je alles te weten komt over de historie én toekomst van de smartphone;
  • Smart staat in het teken van tips en tricks voor verstandig en gezond gebruik van smartphones en
  • Connect, waar de nadruk ligt op alle mogelijke manieren om in contact te staan met anderen en dingen te delen in de digitale wereld via social media-apps als TikTok en Instagram.

Tijdens het festival kun je workshops verwachten van influencers als Défano Holwijn en Quinn & Aaron. Ook leer je meer over nieuwswijsheid met de presentatoren van NOS Jeugdjournaal. Je ontdekt hoe je de beste foto’s maakt met je smartphone met fotograaf Jan Dirk van der Burg (bekend van NPO Zapp-programma Snap Shot). Bij dé zangschool van Nederland, De Babette Labeij Music Academy, kun je een zangworkshop volgen. Hier leer je hoe je jouw zangkunsten het beste kunt vastleggen met je telefoon. Ook presentatrice Lisa Wade (onder meer bekend van Het Klokhuis), goochelaar Lars van Tuijl en Martin Verschoor van gameplatform Power Unlimited zijn aanwezig.

Kaarten nu te koop

De eerste twee dagen van het My First Smartphone Festival zijn de ‘onderwijsdagen’. Hierbij zullen uitsluitend schoolklassen onder begeleiding van docenten aanwezig zijn.

Kaarten voor publiek zijn te koop voor zaterdag 23 en zondag 24 maart vanaf 12,50 euro. Deze kaarten bieden niet alleen toegang tot het festival, maar ook het Mediamuseum van Beeld & Geluid (waar het festival deels plaatsvindt).

Tentoonstelling My First Smartphone

Naast het festival in Hilversum is daarnaast vanaf zondag 11 februari de tentoonstelling My First Smartphone te bezoeken bij Beeld & Geluid in Den Haag. We doen echt álles met onze smartphone. Maar hoe deden we dat vroeger? Deze vraag staat centraal in deze tentoonstelling, waarin je kennis maakt met diverse nostalgische apparaten en de sprong maakt naar de moderne tijd. Leuke tip voor de vakantie.

Winactie 4 kaarten My First Smartphone Festival 2024 is gesloten

In samenwerking met Triple P Entertainment mag ik 4 kaarten voor het My First Smartphone Festival 2024 verloten:

  • De winnaar is bekendgemaakt en heeft persoonlijk een mailtje ontvangen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Spread the love

One thought on “My First Smartphone Festival 2024

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.