De leukste kindvriendelijke festivals!

Tips | De leukste kindvriendelijke festivals!

De zomer breekt weer aan en de festivals vliegen weer om je oren. Elk jaar vinden er weer honderden festivals plaats in ons kleine kikkerlandje. Elk weekend is er in alle windstreken wel wat te vinden. Gezelligheid, muziek, eten en het liefste nog een lekker zonnetje. Ik geniet ervan! Met kinderen is het bezoeken van festivals een stuk lastiger geworden. Op veel festivals wordt er niet of nauwelijks rekening gehouden met kinderen. Omdat ik graag geniet van leuke gezinsuitjes, heb ik hier een aantal kindvriendelijke (food)festivals op een rijtje gezet!

De leukste kindvriendelijke festivals!

Lepeltje Lepeltje

Lepeltje Lepeltje is één van mijn persoonlijke favorieten. Een typisch geval van gezelligheid, eten en muziek op één plek bij elkaar. Het is niet te groot en bevindt zich op verschillende plekken in Nederland. De sfeer is altijd leuk en je voelt je welkom als een gezin. Er zijn verschillende kinderactiviteiten te beleven, die per locatie kunnen verschillen. Denk hierbij aan kleuterdans, kinderyoga, knutselen en een speciale show voor kinderen. Ik vind het heerlijk om de kids lekker bezig te zien!

Ik ga er deze keer wel voor zorgen dat mijn man en ik allebei goede telefoonhoesjes hebben. Tijdens de kleuterdans ging ik zelf iets te enthousiast meedoen waardoor ik mijn telefoon verloor en het hele scherm in duigen lag. Een kleine domper, maar dat mocht de pret niet drukken.

Daarnaast zijn er verschillende foodtrucks die ideale kinderlekkernijen serveren zoals pannenkoeken, suikervrije limonade, fruitspiesjes en patat. Houd je zelf meer van lekkere kruiden en specerijen dan kom je hier ook goed aan je trekken! Diverse keukens betreden het Lepeltje Lepeltjeterrein en bieden je de kans om kennis te maken met verschillende smaken. Ik krijg er nu al honger van!

Locaties: Apeldoorn 17 t/m 19 mei, Eindhoven 24 t/m 26 mei, Dordrecht 30 mei t/m 2 juni, Zwolle 7 t/m 10 juni, Amersfoort 7 t/m 10 juni en Utrecht 28 t/m 30 juni.

Entree: Gratis.

De Parade

De Parade is hét festival als je houdt van theater, dans en muziek. Laat je onderdompelen in alle creatieve voorstellingen en geniet van wat er om je heen gebeurt. De voorstellingen duren ongeveer 30 minuten. Zo kun je er zelfs meerdere bezoeken en is het geen megalange zit voor de kids. Naast alles shows is er ook een speciale KinderParade. Hier vind je ook theatervoorstellingen speciaal voor kinderen, muziek en workshops. Een perfecte kinderdroomwereld. Ook qua eten zijn er diverse foodtrucks aanwezig die ervoor zorgen dat je een heerlijke maaltijd krijgt voorgeschoteld. Dit is een typisch festival waar je creativiteit wordt geprikkeld. Bedenk leuke knutselwerkjes om te maken met de kinderen, nieuwe gerechten die je kunt koken, of bedenk een leuk ontwerp voor eigen gebruik. Denk hierbij aan een hoesje maken voor je smartphone, een schilderij of ansichtkaart.

Locaties: Rotterdam 21 t/m 30 juni, Den Haag 5 t/m 14 juli, Utrecht 19 juli t/m 4 aug, Amsterdam 9 t/m 25 aug

Entree: t/m 17 jaar gratis. Iedereen van 18 jaar en ouder betaalt €8,50. De prijzen voor de voorstellingen variëren van €2 tot €10.

Kindermuziekfestival

Wil je graag je kinderen wat muzikaliteit bijbrengen? Dan is het Kindermuziekfestival perfect! De ideale plek om kinderen kennis te laten maken met verschillende muziekstijlen, instrumenten, zang en dans. Een supertof programma waar kinderen verschillende workshops kunnen volgen, zelf een muziekinstrument kunnen maken of op ontdekkingstocht kunnen in de klankenspeeltuin. Het is ook een superleuk festival om veel te filmen en vast te leggen voor later. Heerlijk om achteraf terug te kijken of te laten zien aan familie en vrienden. Zorg wel voor een goed Samsung Galaxy S10 hoesje, zodat je telefoon tijdens het filmen geen schade oploopt. Het Kindermuziekfestival vindt op 6 en 7 juli plaats in Bergen. Ideaal wanneer je ook nog een bezoekje wilt brengen aan zee!

Locatie: Bergen 6 & 7 juli en Amsterdam 14& 15 september.

Entree: Kinderen t/m 2 jaar gratis. Hoe eerder je een kaartje koopt, hoe goedkoper het is. De prijzen variëren van €12,50 tot €17,50

Lees ook; Werfpop

Gaan jullie wel eens met het hele gezin naar kindvriendelijke festivals? Zo ja welke?

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.