kindervoorstelling

De leukste kindervoorstellingen in 2017/2018

Het theaterseizoen loopt nu zo’n beetje op het einde. Maar voordat iedereen met vakantie gaat, wordt nog wel het nieuwe theaterprogramma voor 2017/2018 gepresenteerd en start de kaartverkoop. Natuurlijk zitten daar ook weer veel leuke kindervoorstellingen bij. Hierbij alvast een klein voorproefje voor alle leeftijden.

de leukste kindervoorstellingen 2017-2018

Kindervoorstellingen voor de allerkleinste

Fien en Teun – Feest op de boerderij 2+

In deze muzikale theatervoorstelling beleven Fien & Teun avonturen op de boerderij, samen met hun vriendjes Sebastiaan het Varken, Rosa de Koe en Pim de Hond. Een interactieve voorstelling waar zij samen met de jongste theaterbezoekers en hun ouders van alles leren over dieren, de natuur en het Hollandse boerderijleven.

De voorstelling vanaf oktober 2017 in de theaters te vinden en is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. De voorstelling is leerzaam, maar zit ook vol humor en vrolijke muziek. Voor en na de voorstelling kunnen de bezoekers zich vermaken tijdens de ‘Boerderij Experience’ in de foyer van het theater. Hier kunnen ze al spelenderwijs van alles ontdekken over het leven op de boerderij. Natuurlijk komen Fien & Teun na afloop van de voorstelling ook naar de foyer voor een foto!

Nijntje op de fiets 2+

Ga mee op avontuur in het bekende verhaal ‘Nijntje op de fiets’ van Dick Bruna. Als singer-songwriter weet Femke Hermans als geen ander haar publiek mee te voeren in haar verhalen op het podium.

Nijntje verveelt zich thuis en besluit te gaan fietsen. Onderweg komt ze van alles tegen, en brengt een bezoek aan de boerderij, speeltuin, het bos en het strand. Ze heeft het er maar druk mee, want ze logeert ook nog bij opa en oma Pluis en gaat voor het eerst naar school.
Een vrolijke familievoorstelling vol herkenning voor jong en oud!

Lekker weertje, Dikkie Dik! 2+ 

In deze muzikale theatervoorstelling staan de verschillende seizoenen centraal. Dikkie Dik dartelt tussen de lammetjes in de lente, vangt bladeren in de herfst en speelt in de sneeuw in de winter. De voorstelling mondt uit in een spetterend zomerfeest, waar niet alleen Dikkie Dik en zijn vriendjes, maar ook alle kinderen in de zaal aan meedoen.

Dirk Scheele speelt deze wervelende en vrolijke voorstelling vol nieuwe liedjes samen met een aantal poppenspelers in een prachtig decor.

Kindervoorstellingen voor de jonge kinderen

Hans en Grietje de musical 4+

Het wordt al een echte traditie; jaarlijks komt Hoorne Entertainment met een sprookje in de theaters. Dit seizoen is het de beurt aan Hans en Grietje. Het eeuwenoud bekende sprookje over de broer en zus, die door hun ouders in het bos worden achter gelaten en in de hand vallen van een hongerige heks.
De rol van Grietje wordt gespeeld door Janouk Kelderman, voor alle kinderen bekend als Keet! Ook hebben Titus en Fien een rol in deze musical wat uiteraard voor de nodige hilariteit zal zorgen.

Ook traditie is om na afloop in de foyer op de foto te gaan met de acteurs tijdens de muzikale afterparty.  Kijk voor de speellijst hier

De Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen (5+)

Waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen theaterAndy en Terry zijn gevraagd om een theaterstuk over hun waanzinnige boomhut te maken. Dat is nog niet zo makkelijk, want waar haal je nou zo snel vliegende katten, een limonadefontein, een apeninvasie en een reuzengorilla vandaan? Gelukkig hebben de jongens keihard gerepeteerd en ze zijn er bijna helemaal klaar voor! Maar eerst nog even 100 marshmallows eten en de papegaai kietelen.

De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen is in Nederland één van de meest verkochte kinderboeken in tijden. Voor komend seizoen zet Meneer Monster zijn tanden in dit totaal losgeslagen verhaal. Ze hebben deze bestseller omgetoverd tot een nét zo waanzinnige theatervoorstelling vol krankzinnige humor en magische theatertovenarij. Een echte Meneer Monster productie voor zowel jong als oud.

De andere voorstellingen zoals Over een Kleine Mol die…, Grufallo en De fantastische Meneer Vos van het theater meester-trio Meneer Monster zijn dit seizoen ook nog te zien en meer dan moeite waard!

Het Genootschap van de WereldBetermakers 6+

Het Genootschap van de WereldBetermakers is een theatershow van Jochem van Gelder en Ron Bons waarin ze alle kinderen van Nederland uitnodigen om naar het theater te komen om samen een masterplan te bedenken om de wereld beter te maken.

“Kinderen zijn slim, vindingrijk, onbevangen, eerlijk en soms zelfs briljant en daarom ga ik de uitdaging aan om met hen op zoek te gaan naar de oplossing van de grote wereldproblemen. Met hen hoop ik tot het ultieme plan te komen om ervoor te zorgen dat alle kinderen zich gelukkig en veilig voelen.

Een belangrijke missie waar alles voor moet wijken. Iedereen is enthousiast. Bijna iedereen…. Want er is één man die een heel ander plan heeft….

Kindervoorstellingen voor 8 jaar en ouder

Tina de Musical

Deze musical is voor de wat oudere meisjes en hun moeder, tantes en misschien zelfs wel oma’s. Want welk meisje is de afgelopen 50 jaar niet groot geworden met de Tina?
Ter ere van het 50-jarig jubileum komen Tina en alle andere karakters uit het blad in het theater tot leven. Tina de Musical is met deze voorstelling ook het allereerste tijdschrift in Nederland dat een eigen musical krijgt!

De grote première is gepland in oktober 2017. Daarna speelt de musical ruim 100 keer in theaters door heel Nederland.

Checkpoint theater

Checkpoint is de spectaculaire en meest interactieve familievoorstelling van dit moment. met Rachel Rosier in de hoofdrol. Misschien mag jij wel meedoen! Ook als je in de zaal zit, word je bij de show betrokken; je ontwijkt gigantische ringen van rook of ervaart hoe luchtdruk zich door de zaal beweegt.

Natuurlijk vindt in de Checkpoint theatershow de tweestrijd plaats tussen de jongens en de meisjes. In een zinderende wedstrijd waaraan alle kinderen uit de zaal mee kunnen doen, zal voor eens en voor altijd duidelijk worden wie de beste is van tests; de jongens of de meisjes? Durf jij te komen? In een beperkt aantal theaters en alleen dit theaterseizoen te zien

Shock – Thrillermusical 12+

Afbeeldingsresultaat voor Shock – ThrillermusicalStel je voor: je beste vriendin verdwijnt na een schoolfeest. Alleen haar fiets, haar telefoon en haar bebloede jas worden gevonden. Je wordt verscheurd door verdriet, maar ook door angst. Wat is er die avond met haar gebeurd? Maanden later lukt het je pas om je leven weer op te pakken. Maar dan komt de moordenaar terug. En dit keer voor jou. Kun je nog vluchten? Of is het te laat?
Beleef Shock nu live in het theater als spannende thrillermusical! Naar de bestseller van Mel Wallis de Vries, de succesvolste Young Adult-schrijver van Nederland. Shock wordt gemaakt door het team van de thrillermusical Vals en BOY 7 Live on stage.

Voordat de voorstelling begint is er bij Shock een covermodel-wedstrijd in het theater, waarbij je kans maakt om covermodel te worden voor Mel’s nieuwe boek!

Leuke voorstelling op dit moment

Heb je geen zin om te wachten tot het volgende seizoen, dan kan ik je nu de voorstelling Ernst, Bobbie en de rest met De Vakantieshow (3+) aanbevelen. Naast alle grappen en grollen die ze maken en de bijzondere avonturen die ze beleven, kan iedereen uit volle borst meezingen met de bekende liedjes van tv. De twee vrienden zijn ditmaal op vakantie, maar er gaat meteen van alles mis. Op weg naar de camping verdwalen ze, ze zijn de tent vergeten en eenmaal bij de camping aangekomen blijkt die overvol. Gelukkig is er een oplossing: Ernst en Bobbie worden het animatieteam van de camping. Maar of dat nou zo’n goed idee is?

  •  29 april 2017           Theater de Tamboer in Hoogeveen                    14:00 uur
  • 30 april 2017            Rijswijkse Schouwburg in Rijswijk                     13:30 en 16:00 uur
  • 7 mei 2017               Schouwburg Amphion in Doetinchem                13:00 en 16:00 uur
  • 21 mei 2017             Theater de Nieuwe Kolk in Assen                       14:00 uur
  • 28 mei 2017             Theater de Speeldoos in Vught                           13:00 en 15:30 uur
  • 31 mei 2017             Schouwburg Cuijk in Cuijk                                   14:30 uur

Ga jij graag met je kinderen naar kindervoorstellingen?
Welke kindervoorstelling gaan jullie waarschijnlijk bezoeken?

Spread the love

19 thoughts on “De leukste kindervoorstellingen in 2017/2018

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.