LEGOLAND Discovery Centre

Batman komt naar LEGOLAND Discovery Centre

Sinds we de film LEGO Batman hebben gezien, zijn mijn meiden helemaal in de ban van Batman. Toen ik het aanbod kreeg om een kijkje te komen nemen in LEGOLAND Discovery Centre in Oberhausen, kon ik daar natuurlijk geen nee op zeggen. Van 10 februari tot 5 maart staat Batman daar namelijk centraal in verband met de nieuwe film. Afgelopen zondag reden we richting Duitsland.

LEGOland

Afgelopen week ging de LEGO Batman film in première in de bioscopen over de hele wereld. Batman is daarmee weer helemaal terug van weggeweest. Wij mochten de film een tijdje geleden al zien samen met de Nederlandse stemmencast. Daarvoor brachten we ook een bezoekje aan de LEGO Batcave Movie Studio, die voor een korte periode in de stationshal van Utrecht Centraal stond. Sinds die tijd zijn mijn meiden helemaal weg van Batman. Bij de H&M kochten we al een Batman jurk en legging. Ook lopen ze  rond met de maskers op en hoor ik PIEUW! PIEUW!

LEGOLAND Discovery Centre

Zondagochtend vertrokken we al vroeg richting het LEGOLAND Discovery Centre in Oberhausen. Voor ons is dat 2 uur rijden, dus best te doen. Zo kwamen we al lekker vroeg aan en vonden al snel een plekje in de grote parkeergarage. Het parkeren bleek daar gratis te zijn en als je de garage uitloopt, loop je zo tegen de ingang van het LEGOLAND Discovery Centre aan.

LEGOland

 

LEGO fabriek

Bij binnenkomst kregen we eerst in de hal een filmpje te zien over de geschiedenis van LEGO. Helaas natuurlijk helemaal in het Duits, maar de beelden vertellen het verhaal ook. Aan het einde schoven de deuren naar de fabriek open en werden we opgewacht door een medewerker in een witte labjas. Hij vertelde de kinderen hoe de LEGO blokjes worden gemaakt. Door steeds op een knop van de machine te drukken werd het plastic gesmolten, gegoten in de juiste vorm en voorzien van een sticker. Speciaal voor de Batman film was dit natuurlijk een Batman plaatje. Alle kinderen kreeg een blokje mee naar huis.

LEGOland

Attracties

Toen de volgende deur openging was daar meteen een attractie. De meiden waren even bang dat het een achtbaan was, maar het bleek een ritje te zijn waarin je zoveel mogelijk punten moet zien te behalen door op schietschijven te schieten. Hierdoor gaan er ook poppetjes bewegen en lichten knipperen. Ondanks alle spinnen, (natuurlijk) vleermuizen, ridders en draken was het geen enge attractie.

Madurodam

In een kleine zaal stonden diverse monumentale Duitse gebouwen en leuke tafereeltjes, natuurlijk allemaal nagebouwd van LEGO. Er waren diverse knopjes waar de kinderen op konden drukken. Zo gingen er lichtjes aan of draaimolens draaien. Om de zoveel minuten werd het ook donker in de zaal en gingen alle lichtjes aan en zag je vuurwerk op de muur.

 

LEGO Speelplaats

Na deze korte tentoonstelling, kwamen we dan in de LEGO Speelplaats aan. In deze grote ruimte kunnen kinderen naar lieve lust spelen met LEGO in alle varianten die er zijn. In het midden is er een restaurant gedeelte, waar je als ouder rustig kunt gaan zitten, terwijl de kinderen gaan spelen. Zo is er een LEGO Friends hoekje, met een bank waar de kinderen ook naar de afleveringen van de serie LEGO Friends kunnen kijken. Verder is een Star Wars zaal en LEGO Racebanen, een Harry Poter draaimolen, Ninja trainingsbaan en een workshop waar je modellen kunt bouwen. We hebben de meiden dus gewoon maar los gelaten en ze vermaakte zich uitstekend. Overal liggen natuurlijk ook LEGO steentjes om mee te bouwen.

  

 

4D bioscoop

In de speelplaats is er ook een bioscoop te vinden. Via een rode loper werd je naar de bioscoopzaal geleid. Iedereen krijgt bij binnenkomst natuurlijk een 3D brilletje. Om de film 4D te maken, zijn er diverse special effects toegevoegd die werken op je zintuigen. Zo voel je een koude wind langskomen als ze in de film door de sneeuw lopen of voel je regendruppels als het regent Ook zijn er lichtflitsen te zien in de zaal. Een leuke ervaring.

LEGO Batman

Het thema Batman was wel aanwezig, maar niet overdadig. Zo was er een groot standbeeld van Batman te vinden en stond er een klein tafeltje met Batman LEGO. Ik dacht dat dat alles was, maar opeens ging er een scherm opzij en konden we op de foto met een levensgrote Batman LEGO poppetje. Zelf had ik misschien wat meer verwacht, maar de meiden vond het prima zo en vermaakt zich uitstekend

Kids Menu

Tegen lunchtijd bestelde ik voor de dames een Kids menu in het restaurant. Dit bleek een hele goede deal te zijn. Ze konden kiezen uit een donut of een hotdog. Hierbij kregen ze dan een beker frisdrank of water, een appel, een zakje snoep, een sleutelhanger met een LEGO blokje en 2 waardebonnen. Met deze waardebonnen mochten ze later nog een SlushPuppy uitkiezen en bij de uitgang hun naam in het LEGO blokje laten graveren. Wat een leuk cadeautje als aandenken! Omdat ik een vriendinnetje heb die ook erg van LEGO houdt, heb ik voor haar ook een LEGO blokje gekocht met haar naam. Hiervoor moest ik €5 betalen, terwijl het menu €6-7 kost. Achteraf heb ik spijt zelf niet gekozen te hebben voor het kindermenu.

 

Conclusie

We hebben een erg leuke ochtend gehad in LEGOLAND Discovery Centre. We hebben het gecombineerd met een bezoekje aan het naast geleden Sea Life (daarover later meer), wat goed te doen was. Ik had meer verwacht van het thema Batman, maar het LEGO blokje is zeker een leuk aandenken aan ons bezoek. Het LEGOLAND Discovery Centre is ook niet zo groot en meer een grote kleurrijke indoor speeltuin. De kinderen vond het heerlijk om vrij te kunnen spelen. Neem als ouder dus gewoon een boekje mee en zoek een stoeltje in het restaurant. Er zou ook een WiFi hotspot zijn, maar deze werkte niet op mijn telefoon (misschien omdat ik geen Duits abonnement heb)

Bij de ingang kun je ook een LEGOLAND speurtocht kopen voor €3. Door diverse opdrachten uit te voeren in de speelplaats, kun je stempels verdienen. Helaas is dit spel alleen in het Duits verkrijgbaar. We hebben het dan ook maar overgeslagen.
Ook was er tijdens ons bezoek een hoek van de speelplaats afgezet omdat er verbouwd wordt. Deze hoek gaat pas om na 4 april weer open. Wel jammer, maar er is nog genoeg plek om te spelen. Wij waren er ook lekker vroeg en toen was het nog wel rustig, maar het werd natuurlijk wel steeds drukker.

Goed te weten is dat het parkeren is gratis en naast het LEGOLAND Discovery Centre is er nog veel meer te doen in het Centro. Zo vind je er het grootste winkelcentrum van Europa (helaas niet open op zondag), het muziektheater Metronom (nu met Tarzan de Musical) en een Aquapark. We wilde er eerst een weekendje van maken, maar de combinatie LEGOLAND Discovery Centre en SeaLife is goed te doen in 1 dag. Wil je er toch langer blijven, kun je aan de overkant overnachten in een B&B Hotel.

Wij gaan zeker nog eens terug en kunnen niet wachten tot dat LEGOLAND Scheveningen opent in 2019!

Wil je kaartjes winnen voor het LEGOLAND Discovery Centre?
Lovely Charlotte verloot 4 kaartjes
Meedoen kan t/m zondag
–> Klik hier voor de winactie <–

Spread the love

3 thoughts on “Batman komt naar LEGOLAND Discovery Centre

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.