LEGO World, hét perfecte familie uitje in de herfstvakantie

Een uitje wat echt hoort bij de Herfstvakantie is een bezoekje aan LEGO World Nederland. Dit jaar vindt alweer de 17e editie van plaats. De Jaarbeurs Utrecht opent van 18 t/m 24 oktober haar deuren voor het grootste LEGO spektakel. Groot en klein kan zich daar uren vermaken met het bouwen met deze wereld beroemde steentjes. Samen met de meiden ging ik een kijkje nemen en dompelde ons onder in LEGO world.

LEGO World

Wie is er niet groot geworden met het spelen met deze kleine steentjes die allemaal op elkaar passen. Je kan je fantasie de vrije loop laten gaan of het nabouwen zoals in de gebruiksaanwijzing in het doosje. Ook mijn meiden hebben deze steentjes ontdekt. Afgelopen winter bezochten we al eens het LEGOland Discovery Centre in Oberhausen en ging naar de LEGO Batman film.

 

De grootste wens voor de zomervakantie was om ook het echte LEGOland in Denemarken te bezoeken. Omdat we nog geen plannen hadden en graag eens naar Denemarken en Zweden wilden gaan, besloten we deze wens te vervullen. De meiden vonden het fantastisch en hebben het er nog dagelijks over.

Een bezoekje aan LEGO World kon deze vakantie natuurlijk niet uitblijven

Wat is er te doen in LEGO World

Er is van alles te doen in LEGO World! Zo kunnen de echte waaghalzen, de LEGO Star Wars mega tank van wel 12 meter lang gaan bewonderen en de autofanaten kunnen kijken naar de presenatie van de LEGO McLaren racecar. Mijn meiden zullen waarschijnlijk meteen naar hun vriendinnen van LEGO Friends rennen om zich wanen in winterse sferen en zo van de ijsberg naar beneden glijden!

Één van LEGO’s laatste ontwerpen, is de dromentroon waar nog meer spannende dingen rond gaan gebeuren. Ben je meer fan van geprogrammeerde robots of een douche van LEGO steentjes? Maak je dan geen zorgen, want ook die zijn aanwezig dit jaar. Voor diegenen die liever het heft in eigen handen nemen, kan er zelfs meegebouwd worden aan een gigantische politie truck van 2,5 meter hoog.

Wat je ook niet mag missen, is de levensgrote Draak waar stoom uit zijn neus komt en die een indrukwekkend geluid maakt. Tenslotte kunnen de bezoekers van LEGO World hun minifiguren omruilen in de ruilhoek en er kan ook een LEGO Batman film in de bioscoop bekeken worden.

Zo zie je maar weer, alles is mogelijk op LEGO World!

LEGO FUNFACTS – WIST JE DAT

  • Ruim 23 vrachtwagens richting LEGO World rijden die samen meer dan 14 ton aan LEGO steentjes vervoeren?
  • Meer dan 5.000 LEGO bouwwerken per dag worden gebouwd tijdens dit evenement?
  • Aan het einde van zo’n dag meer dan 100 mensen nodig zijn om alle bouwwerken weer af te breken?
  • Meer dan 40 miljard LEGO minifiguren zijn ontworpen wat hen de grootste populatie van de wereld maakt?
  • Je met 40 miljard LEGO stenen op elkaar gestapeld kunt lopen naar de maan?
  • Je met LEGO alles kunt maken? Zo kunnen zes 8-nops LEGO stenen worden samengevoegd op 915.103.765 verschillende manieren!

Informatie

LEGO World is van woensdag 18 t/m dinsdag 24 oktober 2017 in de Jaarbeurs te Utrecht. De openingstijden zijn van 10.00 uur ‘ s ochtends tot 17.00 uur ‘ s middags. Tickets kunnen gekocht worden via deze website in het online ticketsysteem. Een ticket kost €19,50 (incl. servicekosten). Tickets aan de kassa kosten 25,00 Euro. Kinderen t/m 2 jaar hebben gratis toegang.

Wat vonden wij ervan?

We zijn lekker vroeg gegaan, maar dat dachten vast meer mensen. Op het station was het al vol met kinderen die allemaal richting LEGO World gingen. Op Utrecht Centraal stond er ook al LEGO mannetjes op ons te wachten en de weg naar de Jaarbeurs te wijzen.

Binnen in de hal was het lekker druk. Gelukkig is het erg groot en zijn de verschillende LEGO helden in aparte hoeken.

De meiden vonden al snel de hoek het LEGO Elves en LEGO Friends. Naast het bouwen van je eigen fantasiewereld, kun je er ook schminken, knutsel en vele andere activiteiten.

  

Er is zelfs een bioscoop waar je de laatste LEGO films kunt bekijken. Voor de kleinste is er een hele hoek te vinden vol met DULPO.

 

Er is een hoek met LEGO Mindstorms en ook kun je meebouwen aan deze gave auto

    

We hebben onze ogen uitgekeken aan alle mooie bouwwerken en gaan voor inspiratie naar huis om daar lekker verder te bouwen aan onze eigen panda’s of het Centraal Station.

 

 

#LEGOWORLD2017

Spread the love

35 thoughts on “LEGO World, hét perfecte familie uitje in de herfstvakantie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.