DVD tips voor in de Thuisbioscoop + winactie

DVD tips voor in de Thuisbioscoop + winactie [gesloten]

Tijdens de vakantie vinden mijn meiden het heerlijk om lekker thuis te “hangen” en een pyjamadagje te houden. Ook mogen ze wat later opblijven, omdat we ’s ochtends even geen haast hebben. Het liefste veranderen de ze huiskamer dan in een thuis bioscoop; met de gordijnen dicht en een grote bak popcorn. Vandaag onze favoriete DVD’s van dit moment. Ik mag er ook een aantal weggeven aan jullie.

DVD tips voor in de Thuisbioscoop + winactie

The Boss Baby

Deze film kwam begin september uit op DVD en sindsdien al meerdere malen bij ons thuis gekeken. Ook deze vakantie zullen we hem zeker nog eens gaan bekijken.

Het verhaal: DreamWorks Animation en de regisseur van Madagascar nodigen je uit om kennis te maken met een wel heel bijzondere baby. Hij draagt een pak, spreekt met de stem en de gevatheid van Alec Baldwin en schittert in The Boss Baby. The Boss Baby is een hilarisch verhaal over de impact die de komst van een nieuwe baby heeft op een familie. Dit alles wordt verteld vanuit het perspectief van een heerlijk onbetrouwbare verteller, een zeer fantasierijke 7-jarige jongen genaamd Tim. Dreamworks’ The Boss Baby is een originele komedie voor jong en oud, en is voorzien van een gewiekste en met liefde gevulde boodschap over het belang van familie.

Wat vinden wij er van?
De film heeft een spannend verhaal met een missie, maar er zitten geen echt enge stukjes in. Natuurlijk blijft het hele krijgen van kinderen wel op zijn Amerikaans een mysterie en zal je zelf als de tijd rijp is daar zelf moeten vertellen hoe de vork in de steel steekt. Maar het levert zeer komische en herkenbare momenten op, voor jong en oud.

Het Leven van een Loser: Flutvakantie (+ winactie)

Deze DVD kwam vorige week uit en wij ontvingen een exemplaar om alvast te kijken. We kende de boeken van het Leven van een Loser wel (al lezen wij nu Het leven van een Muts), maar nog niet de film.
Het verhaal Pak je koffers maar voor een rondreis door Amerika die helemaal uit de hand loopt!Oma wordt 90 en naar aanleiding van haar verjaardag beginnen Greg Heffley en zijn gezin aan een roadtrip die ze nooit meer zullen vergeten. Greg heeft namelijk een plan. Hij wil de trip gebruiken om naar een game-beurs te gaan en zo (eindelijk!) beroemd teworden. Hij zorgt ervoor dat het gezin de weg kwijtraakt en dat is het startsignaal voor complete chaos… De film is gebaseerd op een van de best verkochte boekenseries aller tijden.

Wat vinden wij er van?
Het verhaal deed ons erg denken aan National Lampoon’s Vacation; een serie van rampen tijdens een roadtrip. Toch was de film niet altijd voorspelbaar en zitten er veel grappige scenes tussen. De meiden vonden het prachtig, ondanks dat de film alleen met Nederlandse ondertiteling te zien is op deze DVD.

Smurfen en het verloren Dorp

Als kind was ik al fan van de blauwe smurfen en hadden we videobanden vol met afleveringen. Toen de film uitkwam, was ik een beetje huiverig of het het wel zou halen bij mijn jeugdherinneringen. Toch zagen we hem in de bioscoop en ik was blij verrast.

Het verhaal: In dit nieuwe animatie-avontuur van de Smurfen vindt Smurfin een mysterieuze landkaart die naar het Verloren Dorp leidt. Samen met haar beste vriendjes Brilsmurf, Klungelsmurf en Potige Smurf gaat zij op een spannende speurtocht door het Verboden Bos, waar wonderlijke wezens wonen. De Smurfen hopen het geheimzinnige Verloren Dorp te bereiken voordat de gemene tovenaar Gargamel het vindt. Op hun reis vol actie en gevaar zetten de Smurfen koers naar de grootste ontdekking in de geschiedenis van de Smurfheid!

Wat vinden wij ervan?
Omdat we hem zo leuk vonden in de bioscoop, wordt deze film nog vaak gekeken, maar nu op DVD. Het verhaal is spannend en zeker ook ouderwets grappig met de verschillende smurfen. Ook Gargamel en Azraël zijn van de party om de smurfen achter na te zitten, net als vroeger. Mijn angst dat het een matig aftreksel zou zijn, was totaal ongegrond. Mijn kinderen vinden de smurfen nu net zo leuk als ik vroeg.

Emma en Casper in de Bergen (+ winactie)

Voor deze zomer mochten we de film al eens zien tijdens de premiere van deze film in de Julianatoren. De avonturen van deze 2 vriendjes zijn nog steeds erg populair hier in huis. De serie wordt dan ook regelmatig gekeken op Netflix.

Het verhaal: Het is vakantie en Casper en Emma staan te trappelen om met hun knuffels, Welpje en Mevrouw Konijn, op reis te gaan. Caspers vader heeft een avontuurlijk verblijf geboekt in een park in de bergen, ver van de bewoonde wereld. Niet alleen Caspers ouders gaan mee, maar ook Emma’s moeder en Aksel, een goede vriend van Caspers vader. Casper vindt het zielig voor Emma dat ze haar vader zo mist en hoopt dat haar moeder en Aksel verliefd op elkaar worden. Dan zou Emma weer een perfect gezin hebben. Maar helaas: de vonk tussen Aksel en Emma’s moeder slaat niet over. Casper blijft hardnekkig proberen de twee te koppelen, maar neemt daarbij steeds meer risico’s. En dat in de woeste natuur van Noorwegen; als dat maar goed afloopt…

Wat vinden wij van deze film?
Het verhaal begint best een beetje zielig als blijkt dat de vader van Emma is overleden. Maar gelukkig kan er ook gelachen worden om  Aksel, de berggids. Als Emma de weg kwijtraakt in de bergen, herinnert ze zich door middel van een geleerd liedje de belangrijke regels voor bergwandelaars. Nu wandelen wij niet zo vaak in de bossen, maar ik denk dat de kinderen in Noorwegen hier ook echt wat aan hebben. De verhalen van Casper en Emma zijn dus niet alleen erg leuk om naar te kijken, ze zijn nog leerzaam ook.

Maak je eigen Thuisbioscoop

Bij een filmavondje om middag, hoort natuurlijk ook een grote bak popcorn. Deze kan je kant&klaar kopen in de winkel, zelf poppen in de magnetron of in een pannetje. Een tijdje terug zag ik bij MizzFurry een recept voorbij komen om zelf gekleurde popcorn te maken. Dit gaan we denk ik ook zeker eens proberen te maken.

Winactie is gesloten

Houden jullie thuis ook graag thuisbioscoop, doe dan mee met deze winactie en win een van deze DVD’s

DVD Casper & Emma in de Bergen

DVD Leven van een Loser 4 

De winnaar wordt in de week erna bekend gemaakt. Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.

Spread the love

47 thoughts on “DVD tips voor in de Thuisbioscoop + winactie [gesloten]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.