Uitje | Wat binnen te doen met Koningsdag

© Illustratie Thijs Jansen.© Illustratie Thijs Jansen

Helaas valt Koningsdag vandaag letterlijk in het water. De voorspellingen zijn nat, guur en met name ook heel erg koud. Er zou zelfs op sommige plaatsen sneeuw kunnen vallen. April doet wat het wil en Koningsdag wordt daarbij niet gespaard. Voor veel mensen betekent dit dat de dag er wat anders uit zal gaan zien, dan andere jaren. Geen rondje over de vrijmarkt, een van de concerten bijwonen of gezellig met vrienden ergens een drankje drinken. Maar wat is er dan nog te doen op Koningsdag. Ik geef je vandaag wat tips om de dag gezellig door te brengen.Zelf zouden we dit jaar voor het eerst zelf met een verkoopkleedje op de vrijmarkt gaan staan, maar we laten het toch nog maar een jaartje aan ons voorbij gaan. Heel jammer, want de meiden hadden er veel zin in, het speelgoed uitgezocht en het verdiende geld alweer uitgegeven. Maar terwijl ik dit schrijf komt de hagel uit de lucht vallen, dus de knoop door gehakt; wij blijven morgen lekker binnen!
Waarschijnlijk zal de rest van Nederland hetzelfde denken en zitten we morgenochtend om 10.50 massa voor de TV te kijken naar Koningsdag in Zwolle. Maar mocht je er toch liever opuit gaan en iets ondernemen, dan heb ik hier wat tips om te gaan doen.

rijksmuseum Het Rijksmuseum
De treinen richting Amsterdam zullen een stuk minder druk zijn dan andere jaren. In plaats van richting de vrijmarkt te gaan, kun je door reizen naar het Rijksmuseum! Het Rijksmuseum is 365 dagen per jaar open, dus ook op Koningsdag. Er zijn diverse kinderactiviteiten vanaf 6 jaar die dagelijks worden aangeboden tijdens de vakantie.

Bioscoop
Onze plaatselijke bioscoop is helaas wel gesloten, maar bij Pathe koningsdag2016zwolleposter1kun je wel terecht voor de laatste films. De kinderfilms die momenteel draaien zijn onder andere Zootropolis Kung Fu Panda 3Ratchet en ClankBibi en TinaBuurman & Buurman en Woezel & Pip.
Mocht je toch naar Zwolle gaan of in de buurt zijn, maar op het laatste moment besluiten de regen te ontvluchten, dan kun je bij Pathe de Kroon Koningsdag daar bekijken op groot scherm. Tickets kosten € 2,50 inclusief een kop koffie of thee. Als je in het oranje komt, maak je kans op leuke prijzen!

Skiën/Snowboarden
Aangezien het in delen van Nederland sneeuwt en overal ijskoud aanvoelt, kun je net zo goed de latten onderbinden en gaan skiën of snowboarden in SnowWorld. Speciaal in de meivakantie betaal je nu €10,- voor 1 uur skipas voor een kind (normaal € 16,95). Op Koningsdag is er zelfs een speciaal Kinderfestijn. Dit is een uur ski- of snowboardles en een heerlijk kindermenu voor € 27,95 per kind (4-12jr, snowboarden vanaf 8 jaar), incl huur van ski- of snowboardmateriaal en een Snowy medaille en diploma. Het programma begint om 13.30 en duurt tot 16.45snowworld-skibaan-kids-en-fun-kidsfunweken-2-575-266

Zwemmen
Ben je al niet zo’n kou-liefhebber en zoek je liever de warmte op, dan is het Tikibad een betere keuze. De meeste zwembaden zullen op Koningsdag de deuren dichthouden, maar in Duinrell kun je wel terecht.

Shoppen
Tegenwoordig zijn veel winkels ook alle dagen van het jaar open. 90-x-70-x-75-oranje-14280203-product_rdZo kun je gewoon terecht bij de Ikea (m.u.v. Amsterdam en Delft), de Intratuin of de HEMA. Bij de laatste zag ik vandaag nog een leuke Koningsdag winkeltentje. Dus mocht je toch op de vrijmarkt gaan zitten, dan is dat wellicht nog wel een goede oplossing om zelf en je spulletjes een beetje droog te houden.
Ook zijn veel supermarkten gewoon open. Je zou dus ook wat bakspullen nog snel kunnen inslaan en gezellig een dagje gaan bakken en kokkerellen. Check wel even de aangepaste openingstijden van de winkels..

Thuis blijven
Natuurlijk hoef je niet weg en kun je er een lekker dagje thuis van maken. Organiseer je eigen Koningsdagspelen met Koek-happen en Spijkerbroek-hangen. Op sites als Kidsproof, Juf Jannie en Mamaliefde zul je heel veel ideeën vinden voor leuke (koningsdag) knutsels.
En gelukkig is daar ook altijd nog Netflix en dit weer is het excuus voor een Pyjamadagje!

Koningsdagactiviteiten
Mocht je je door het weer toch niet van je plannen af te brengen zijn en je er morgen lekker op uit gaat. Check dan voordat je de deur uit gaat even de website van de organisatie. Sommige activiteiten zullen helaas afgelast zijn en sommige zijn verplaatst naar binnen.

Wat je morgen ook gaat doe, heel veel plezier!!
En laat hieronder even weten wat je plannen zijn en mocht je nog een goede tip hebben, dan is die natuurlijk ook van harte welkom.

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.