Review | Kidsproof website

Kidsproof (1)Ik vind het altijd erg gezellig om met de meiden opstap te gaan. Gewoon een rondje over de markt, een bezoekje aan de speel-o-theek en bibliotheek of het bezoeken van het theater. Nu woon ik in de (rand)stad en daar is het aanbod aan leuke dingen ruim voldoende.
Mijn vriendinnen weet ondertussen wel dat ik altijd op zoek ben naar deze leuke uitjes. En als je een beetje om je heen kijkt en de locale krantjes leest, ben je al snel op de hoogte.
Maar sinds een aantal jaren bestaat er ook een hele handige site, die alle tips voor je verzameld; Kidsproof.nl. Hier vind je de leukste gezinsuitjes en kinderactiviteiten in je eigen regio.

De eerste Kidsproof-site werd al in 2012 gelanceerd en inmiddels zijn er al héél wat aan kidsprooftoegevoegd. In totaal zijn dit er op dit moment al 16 en er komen er nog steeds meer bij.
Op de site van je stad of regio vind je volop tips en inspiratie, met de leuke eropuit-tips, kindvriendelijke restaurants, originele kinderfeestjes, fijne kinderclubjes, mooie kinderwinkels, gezellige overnachtingsadressen en praktische adressen voor zorg & opvoeding.
Ook heel handig als je een dagje naar een andere regio gaat, maar toch wil weten waar de leukste kinderwinkels te vinden zijn of waar met de kinderen goed terecht kunt om te eten of voor een kop koffie.

De uitagenda
In de uitagenda vind je de activiteiten per dag voor de komende 3 maanden.
De activiteiten zijn te verfijnen naar leeftijd (van 0-12jr), leuk voor jongens of voor meisjes, voor binnen of juist voor buiten, gratis of low-budget. Ook kun je aangeven in welke stad of dorp je op zoek bent naar een activiteit. Zeker als de Kidsproof site voor een wat grotere regio bestaat, is dat zeker wel handig.
Je kunt natuurlijk gericht zoeken op een bepaalde datum voor een activiteit of gewoon lekker bladeren en de leukste activiteiten alvast in je agenda zetten.
Als je een leuke activiteit hebt gevonden, krijg je alle informatie die je nodig hebt. Een korte omschrijving van de activiteit, datum, tijdstip, kosten, adres, telefoonnummer, website en of je je moet aanmelden voor de activiteit. De activiteit is ook te delen via Facebook, Twitter of per mail aan je vriendin, zus, moeder of buurvrouw om samen te gaan. Ik hoop nog steeds op een directe link om de activiteit met een klink meteen in mijn Outlook Agenda te zetten.

Eropuit
Op deze pagina vind je een handig overzicht met alle leuke musea, theaters, (binnen)speeltuinen, kinderboerderijen, bossen en parken, zwemplekken, ijsbanen, bowlingbanen, lasergame- en paintball-locaties en nóg veel meer.

Foto Intro blok Uit eten -3

Uit eten
Niet alle restaurants en eettentjes zijn even kindvriendelijk of daarop ingericht. Op de site van Kidsproof vind je ook een fijn overzicht waar je wel prima met je kids naar toe kunt gaan. Zo kom je nog eens ergens anders dan alleen maar in het pannenkoekenhuisje of de plaatselijke friet tent.

Kinderfeestjes
Elk jaar is het weer een terugkerende vraag;  “wat gaan we doen met het partijtje?” Ook daarvoor kun je terecht op de site van Kidsproof! Hier vind je heel veel leuke tips voor georganiseerde feestje buiten de deur (I like) of tips voor het leukste feestje thuis.
De kinderfeestjes zijn te vinden in verschillende categorieen zoals Actief, Beauty, Creatief, Film, theater & museum, Muziek, dans & circus, Eten& drinken, Koken & bakken, Natuur & Dieren, Thuis.Foto Intro blok Kinderfeestjes -3

Clubjes
Op zoek naar een nieuwe sport- of hobbyclub, dan vind je hier een compleet overzicht. Van voetbal, hockey, paardrijden, dansen, turnen, muziekles, maar ook schermen, musicalles, rugby, honkbal, een circusschool & nog veel meer
Met name bij deze pagina is het wel handig dat je kunt selecteren op de stad of dorp waar je woont.

Kinderwinkels
Welke moeder houdt er nou niet van winkelen ;D Op deze pagina niet de grote winkelketens, maar juist die kleine winkeltjes, waar je misschien het bestaan nog iet van afwist, maar wel de leukste kleding, speelgoed of cadeautjes kunt vinden.
Ga je winkelen in een andere stad? Vergeet dan niet te kijken of er ook een Kidsproof pagina van die regio is en zoek de leukste winkeltjes op.

Foto Intro blok Kinderwinkels -1

Opvoeding
Omdat een beetje hulp bij de opvoeding van je kind af en toe erg handig is, je soms vragen hebt over de ontwikkeling van je kind en we allemaal wel eens om opvang verlegen zitten. Hier vind je alles over naschoolse opvang, een kindercoach, fysiotherapie voor kids of huiswerkbegeleiding

DIY
Kidsproof_Lieveaardbeientorentjes_7Heb je zin in een heerlijke middag thuis met je kind(eren)? De leuke recepten, knutselideetjes, schminkvoorbeelden en spelletjes zijn hier voor je verzameld. Ideaal voor de zondagochtend, gewoon een doordeweekse middag of voor een speciale gelegenheid zoals Valentijn, Pasen, Sinterklaas en Kerst!
Ook vind je hier lekkere en vooral niet te moeilijke traktaties!

Conclusie Ik ben vanaf het begin al een groot fan van deze site en kijk er dan ook regelmatig op om te zien of er nog wat leuks te doen is. De activiteiten zet ik dan alvast in mijn agenda, zodat ik ze niet vergeet.
Uiteraard heb ik me ook ingeschreven voor hun nieuwsbrief om zo niets te missen. In deze nieuwsbrief vind je ook altijd een leuke prijsvraag.
Mocht je een activiteit of tip missen, dan kun je deze altijd mailen Dat wordt zeer gewaardeerd en maakt het overzicht nog completer

Spread the love

One thought on “Review | Kidsproof website

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.