Heroes Dutch Comic Con Winter 2022

Kom jij dit ook naar de Heroes Dutch Comic Con Winter editie?

De Dutch Comic Con is de grootste Comic Con van Nederland en zal dit jaar op 19 en 20 november 2022 gehouden worden in de Jaarbeurs Utrecht. Het event voor iedereen die van films, series, cosplay, comics, games en entertainment houdt, van jong tot oud. Hier in huis zijn het mijn kinderen die het fantastisch vinden en al maanden aan het verzinnen wat hun outfits gaan worden. Ook deze keer is er weer van alles te doen en daar vertel ik je graag meer over.

Heroes Dutch Comic Con

Comic Con is al jaren een begrip voor iedereen die houdt van series, films, esports of cosplay. Tijdens de Comic Con kun je wereldberoemde acteurs en Comic Artists ontmoeten, gamen of lekker shoppen voor merchandise in alle soorten en maten. Natuurlijk mag je zelf ook verkleed komen als je favoriete karakter en kun je zelfs mee doen aan een Cosplay-wedstrijd. Met maar liefst 45.000 bezoekers is de Heroes Dutch Comic Con met recht één van de grootste Comic Cons in de Benelux.

Cosplay

Eén van de hoogtepunten van de Heroes Dutch Comic Con zijn toch wel de bezoekers zelf. Iedereen die wil mag zich verkleden als hun favoriete karakter. Maar dit hoeft ook niet. Je kunt er voor kiezen om alleen de cape van Harry Potter te dragen of all-the-way te gaan inclusief pruiken en accessoires. Afgelopen maart, tijdens de lente editie ging mijn dochter als Dolores uit de film Encanto. Ze had haar kostuum helemaal zelfgemaakt en kreeg heel veel complimenten en iedereen wilde met haar op de foto.

Maar ben je niet zo van het verkleden (zoals ik), dan is dat ook zeker geen ramp, want genoeg mensen komen ‘gewoon’ en je zult dus niet opvallen of buiten de boot vallen.

Special Guests

Elk jaar komen er ook een heel aantal Special Guests naar de Heroes Dutch Comic Con. Hier mee kun je dan (tegen betaling) op de foto of een handtekening krijgen. Dit jaar zijn de Special Guests:

  • Lou Ferrigno; niemand minder dat de echte Hulk uit de films The Incredible Hulk (1977) en The Incredible Hulk Returns (1988).
  • Dan Fogler die je wellicht kent als Jacob Kowalski uit de Fantastic Beasts films en als Luke uit The Walking Dead! Hij heeft ook stemmen ingesproken voor Kung Fu Panda, Horton hears a Who! en Mars Needs Moms.
  • Stephen Amell, ook wel bekend als The Green Arrow. Naast Arrow verscheen Stephen als het criminele meesterbrein “Garrett” in de film Code 8 en als ”Jason” in het derde seizoen van HBO’s Hung.
  • Paul Blackthorne is een Brits acteur, filmproducent, filmregisseur, scenarioschrijver en fotograaf, maar de meeste mensen zullen hem kennen als Quentin Lance in de televisieserie Arrow
  • Jenna Coleman is een Engelse actrice en stemacteur. Ze staat bekend om haar rol als Johanna Constantine in The Sandman, Jasmine Thomas in de soapserie Emmerdale, Clara Oswald in de sciencefictionserie Doctor Who en Queen Victoria in de historische drama Victoria.

.

Pokémon Trainers opgelet! 

Tijdens de Heroes Dutch Comic Con kun je als één van de eersten de nieuwste Pokémon-games: Pokémon Scarlet en Pokémon Violet spelen. Deze nieuwe games komen namelijk pas op 18 november uit in Nederland.

De Pokémon-serie zet een evolutionaire stap met Pokémon Scarlet en Pokémon Violet voor de Nintendo Switch. Ga samen met vrienden op avontuur en verken een open wereld waar allerlei Pokémon leven! Er staat je een groots avontuur te wachten in Paldea, een levendig gebied met uitgestrekte open plekken, meren, hoogvlakten, woestenijen en gevaarlijke gebergtes. Tijdens jouw speelsessie maak je kennis met nieuwe Pokémon, waaronder regionale vormen van Pokémon die je wellicht in vorige Pokémon-avonturen bent tegengekomen.

Pokémon Scarlet en Pokémon Violet zijn de eerste openwereld-RPG’s in de Pokémon-serie. Terwijl jij je vermaakt met alle vertrouwde mogelijkheden van de serie, zoals het ontmoeten, trainen en ruilen van Pokémon en het samenwerken en vechten met Pokémon, kun je helemaal opgaan in een nieuw geëvolueerd avontuur.

Praktische informatie Heroes Dutch Comic Con

Datum: 19 en 20 november 2022
Tijd: 10.00-18.00u
Locatie: Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein 15, 3521 AM Utrecht
Ticket; tot 5 jr gratis/ Kinderen tot 13 jaar €18,50/ Volwassen €29,50/ Family Pass €86/ Weekend Pass €49,50 (hier kun je de kaartjes kopen)
BereikbaarhiedLees hier hoe je het beste naar de Jaarbeurs Utrecht kunt komen.

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.