Het grote onderwateravontuur van Barney en Beenie

Zomertip | Het grote onderwateravontuur van Barney en Beenie

Vanaf 6 juli draait Het grote onderwateravontuur van Barney en Beenie op het grote koepelscherm van Museon-Omniversum. Een vrolijke, spannende en leerzame film voor kinderen van 4 tot 10 jaar over de kleine onderzeeër Barney, die woont in een prachtige onderwaterwereld. Samen met Beenie begint hij de Cleanup Club om de zee schoon te houden. Op 5 juli ging deze film feestelijk in première.

Het grote onderwateravontuur van Barney en Beenie

Barney en Beenie maken samen vele spannende avonturen mee. Ze zijn altijd op zoek naar manieren om de wereld om hen heen te verbeteren. Op een dag besluiten ze de Barney en Beenie Cleanup Club op te richten en vragen ze andere bezoekers om mee te helpen. Tijdens hun avonturen komen ze namelijk veel afval tegen dat schadelijk is voor het milieu.

Terwijl ze op ontdekkingsreis gaan, legt Barney aan Beenie uit hoe planten en dieren elkaar helpen in de natuur. Hij vertelt dat algen bijvoorbeeld een belangrijke rol spelen in het gezond houden van koraalriffen. Ze verwijderen schadelijke stoffen en voeden de koraalpoliepen. Barney en Beenie ontdekken ook dat kwallen kleine visjes beschermen door zich om hen heen te wikkelen en hen te beschermen tegen roofdieren. Bovendien leren ze dat kleine garnalen parasieten op grote vissen eten, waardoor ze gezonder blijven.

Het grote onderwateravontuur van Barney en Beenie

.

Tijdens hun avonturen kijken Barney en Beenie ook vaak omhoog naar de sterren en sterrenbeelden. Ze raken verwonderd door de schoonheid van de nachtelijke hemel en leren dat sterren je kunnen helpen om ’s nachts de weg te vinden. De sterren en sterrenbeelden dienen als een soort kompas voor reizigers.

Op een dag ontdekken ze dat Beenies vriendinnetje, het schildpadje Abbey, niet thuis is. Ze maken zich zorgen en besluiten samen met een octopus en een dolfijn op zoek te gaan naar Abbey. Na een lange zoektocht vinden ze haar uiteindelijk verstrikt in een visnet. Gelukkig zijn Barney en Beenie handig genoeg om haar te bevrijden en ze zijn opgelucht dat Abbey veilig is.

Barney en Beenie blijven samen met hun vrienden avonturen beleven en proberen de natuur te beschermen. Ze hopen dat hun inspanningen anderen inspireren om ook voor de wereld om hen heen te zorgen, zodat alle dieren en planten kunnen blijven genieten van een gezonde en schone leefomgeving.

.

Het grote onderwateravontuur van Barney en Beenie is een vrolijke, spannende en leerzame film voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Op een toegankelijke manier leren ze over het leven in de zeeën en oceanen, over sterrenbeelden en over het belang het leven onderwater te beschermen. Maar bovenal is de grootbeeldfilm op het koepelscherm, dat zo groot is als een half voetbalveld, voor kinderen een onvergetelijke belevenis. In de Nederlandse versie zijn de stemmen te horen van de acteurs Bart Oomen en Maylin van Putten.

Duik in de Diepte Activiteiten

De film is onderdeel van het programma Duik in de Diepte. In het museum kun je een familietour langs schelpen en zeedieren maken, een algenshake bij elkaar fietsen, origamivissen vouwen en de NatGeo tentoonstelling Pristine Seas zien. Kijk op de dag van je bezoek wat er allemaal te doen is. Dit is het complete programma, maar kan dus per dag varieren:

Duik in de Diepte Activiteiten Museon-Omniversum

.

  • Vouw mee voor een gezonde zee: Een gezonde zee is een zee vol leven. Help jij mee om onze zee te vullen met kleurrijke visjes? Kom origami vissen vouwen!
  • Doe mee aan de Kleurrijke Koralen Kwis en ontdek hoeveel jij weet over koralen en de bewoners ervan.
  • Doneer je adem aan de algen en fiets daarna een algenshake bij elkaar.
  • Maak jij een soktopus, schildpad, walvis of misschien wel een haai? Kom oceaandieren maken van een eenzame of versleten sok.
  • Doe jij mee met onze Onderwater expeditie? Reis mee met onze wetenschappers en ontdek tijdens deze Science Show meer over potvissen, bizarre zeedieren en zeeën.
  • Kom luisteren naar een Vissen Voorlees Verhaaltje en ontdek wat er onder water allemaal te zien is. Zo komen de prentenboeken echt tot leven!
  • Ontdek tijdens de familietour allerlei geheimen van de zee en speur in de diepte bij de Dome. Maak een selfie met een haai en ontvang een stoere beloning aan het einde van je bezoek.

Tot slot, neem ook zeker een kijkje bij de National Geographic tentoonstelling Pristine Seas en de grootbeeldfilm Secrets of the Sea om meer te weten te komen over de schoonheid en de geheimen van de zeeën en oceanen.

Praktische informatie Omniversum

Adres Omniversum: President Kennedylaan 5, 2517 JK Den Haag
Kosten: Volwassenen € 16,50 / Kind (t/m 11 jr) €14 
De toegang is gratis met een Ooievaarspas, Rotterdampas, Museumkaart of met de Vriendenloterij VIPkaart
Meer informatieOmniversum.nl

Win kaartjes voor de première van Het grote onderwateravontuur van Barney en Beenie

In samenwerking met The Publicity Company mag ik 4 kaartjes voor de première van Het grote onderwateravontuur van Barney en Beenie op 5 juli verloten.

PROGRAMMA première woensdag 5 juli
Vanaf 15.00 uur: ontvangst met limonade en een ‘snack’
15.30 uur: korte introductie + start film
16.30 uur: einde en uitloop.
Alle jonge bezoekers krijgen een miniposter van de film

  • De winnaar is bekend en zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Spread the love

9 thoughts on “Zomertip | Het grote onderwateravontuur van Barney en Beenie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.