Vos en Haas Redden het Bos

Film- & boektip | Vos en Haas Redden het Bos

Wie kent Vos en Haas niet? Al 25 jaar worden kinderen voorgelezen, of beginnen zelf met lezen in deze humoristische boeken over Vos en Haas, geschreven door Sylvia Vanden Heede en geïllustreerd door Thé Tjong-Khing. Een echte film kon dus niet uitblijven; Vos en Haas Redden het Bos! Deze is vanaf vandaag te zien in de bioscoop en een leuk uitje voor het hele gezin in de meivakantie. Wij mochten bij de première aanwezig zijn en ik mag het boek, waar de film op is gebaseerd ook verloten.

Het verhaal

Er gebeuren vreemde dingen in het bos. Uil is plotseling spoorloos en er is een groot meer ontstaan. Vos en Haas zijn vastbesloten uit te vinden wat hier aan de hand is. Op hun zoektocht naar Uil komen ze een stel ondeugende ratten tegen, die hen leidt naar de geheime schuilplaats van Bever, een verborgen onderwaterparadijs! Maar ze beseffen snel dat de zaken niet zijn wat ze lijken. Zullen Vos en Haas tijdig een uitweg vinden? Is het bos nog te redden?

Genre: familiefilm, animatie
Lengte: 70 min.
Kijkwijzer: Alle leeftijden
Gesproken taal: Nederlands

Stemmencast: Iliass Ojja, Ilse Warringa, Remko Vrijdag, Sigrid ten Napel, Alex Klaasen en Finn Poncin
Regisseur: Mascha Halberstad

Deze film is tot stand gekomen met de hulp van Nederlands Fonds voor de Film, Abraham Tuschinski Fonds, KRO-NCRV, CoBO Fonds, VAF, Screen Flanders, Film Fonds Luxembourg, Eurimages, Creative Europe Media program of the European Union, Umedia en Periscoop Film.

De film is vanaf 24 april te zien in de bioscoop

De Première

Vorige week zondag ging de film Vos en Haas redden het bos in première in Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam. Samen met mijn gezin mocht ik aanwezig zijn hierbij. Op de rode loper stonden een aantal van de stemacteurs, en ook Sylvia Vanden Heede, de auteur van Vos en Haas en de illustrator Thé Tjong-Khing. Verder konen de kinderen zich laten schminken en was er een ballonnenartiest. Na afloop kon je ook nog het boek laten signeren door Sylvia Vanden Heede en Thé Tjong-Khing. Zelf had ik één van mijn eigen jeugdboeken meegenomen om door Thé Tjong-Khing te laten signeren en dat wilde bij gelukkig ook wel doen.

De film is natuurlijk bedoeld voor de jongere kijkers en fans van Vos en Haas, maar zelf heb ik ook zeker genoten van de film. Hij is grappig en spannend voor kijkers van alle leeftijden. Mocht je nog geen plannen hebben in de meivakantie, dan is dit het zeker een aanrader voor het hele gezin.

Het boek Vos en Haas redden het bos

Al meer dan 25 jaar zijn de humoristische boeken over Vos en Haas, dé ideale boeken voor beginnende lezers. Ze worden geschreven door Sylvia Vanden Heede en geïllustreerd door Thé Tjong-Khing. Als kers op de verjaardagstaart van Vos en Haas is er nu hun eerste langspeelfilm, Vos en Haas redden het bos, waarin de dierenvrienden hun bos van het stijgende water moeten redden. Ter gelegenheid van de nieuwe film is er ook heruitgave van het boek Vos en Haas en de bosbaas uitgebracht, het verhaal waarop de film is gebaseerd. Het boek is in een nieuw jasje gestoken, nu met dezelfde titel als de film.

Winactie Vos en Haas redden het bos boek is gesloten

In samenwerking met uitgeverij TerraLannoo mag ik het boek Vos en Haas redden het bos verloten.

  • De winnaar is bekend en zal persoonlijk een mailtje ontvangen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Spread the love

29 thoughts on “Film- & boektip | Vos en Haas Redden het Bos

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.