Verschrikkelijke ikke 4

Verschrikkelijke Ikke 4: misschien nog leuker dan de vorige films

Eén van de leukste zomerfilms voor het hele gezin is misschien wel Verschrikkelijke Ikke 4. Samen met mijn gezin mocht ik de film al zien, tijdens de première in de Kinepolis in The Mall of The Netherlands. We keken hier erg naar uit, want de films van Gru en de Minions blijven altijd een feest om te gaan zien. Gru en zijn familie keren terug in Verschrikkelijke Ikke 4 natuurlijk samen met de Minions, die ook deze keer weer een nieuwe vorm kunnen aannemen, wat zorgt voor veel humor.

Gru’s nieuwe avontuur

In deze nieuwste Verschrikkelijke Ikke film (Despicable Me in het Engels) keert Gru terug voor een nieuw avontuur, samen met zijn gezin en natuurlijk zijn trouwe Minions. Gru heeft niet alleen zijn leven als superschurk ingeruild voor een carrière bij de Anti-Villain League, maar ook zijn gezin is uitgebreid met een nieuwe telg, Gru Jr., die vastbesloten is zijn vader het leven zuur te maken.

Een nieuwe film is natuurlijk niet compleet zonder een slechterik. Dit keer neemt Gru het op tegen Maxime Le Mal en zijn vriendin Valentina. De twee kennen elkaar nog van de tijd dat zij beiden naar de schurkenopleiding gingen. Daar heeft de vriendschap een kleine deuk opgelopen, waar beiden nog wrok voor dragen. Maar als Gru Maxime oppakt tijdens de reünie, verloopt dit allemaal niet helemaal vlekkeloos en als Maxime ontsnapt, moet Gru met zijn familie op de vlucht om een nieuw leven te beginnen in het pittoreske stadje Mayflower. Wanneer Gru ontmaskerd wordt, moet hij toch in actie komen om zijn gezin te beschermen.

.

Humor en actie

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen; het gebeurt niet vaak dat een vierde deel (of 6e als je de 2 Minons spinoff-films meerekent) misschien nog wel leuker is dan de vorige delen. Verschrikkelijke Ikke 4 zit weer boordevol actie en de Minions zorgen natuurlijk weer heerlijk chaos met veel slapstickhumor. Ook zitten er leuke woordgrappen in voor zowel jong als oud.

Muziek die je bijblijft

Wat zeker ook een punt vaan aandacht verdient is de muziek in Verschrikkelijke Ikke 4. Met de combinatie van Grammy Award-winnend componist Heitor Pereira met nieuwe nummers van Pharrell Williams, zorgen voor een aanstekelijke soundtrack die nog blijft lang in je hoofd hangen nadat de aftiteling is afgelopen.

Verschrikkelijke Ikke 4; Familiefilm bij uitstek

Wat Verschrikkelijke Ikke 4 zo bijzonder maakt, is dat het echt een film voor de hele familie is. De avonturen van Gru, Lucy en hun dochters Margo, Edith en Agnes zijn hartverwarmend en vol humor. De toevoeging van Gru Jr. brengt nieuwe dynamiek in de familie en laat zien hoe ze samen sterker staan. Het verhaal is spannend genoeg om de kleintjes geboeid te houden, maar bevat ook genoeg diepere lagen en humor voor de volwassenen.

Vanaf 3 juli overal te zien in de bioscoop

Verschrikkelijke Ikke 4; filminfo

Genre: animatie, familiefilm
Lengte: 95 min.
Kijkwijzer: 6+, geweld, angst
Gesproken taal: Nederlands / OV
Te zien in: 2D, 3D, Dolby Vision, 4D, ScreenX, ondertiteling doven/slechthorenden

Nederlandse stemmencast: Jon van Eerd, Kim van Kooten, Pip Pellens, Madelief van Aken, Posy Bakkum, Tygo Gernandt en Levi van Kempen.
Engelse stemmencast: Steve Carell, Kristen Wiig, Pierre Coffin, Joey King, Miranda Cosgrove, Stephen Colbert, Sofía Vergara, Steve Coogan, Chris Renaud, Madison Polan, Dana Gaier, Chloe Fineman, en Will Ferrell.
Regisseur: Chris Renaud

Andere leuke zomerfilms in 2024
Fantasievriendjes / IF
Dikkie Dik en de verdwenen knuffel, de film
Inside Out 2: Sneakpreview tijdens Kidsweekend Kinepolis
Verschrikkelijke Ikke 4

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.