Van boek tot buis: verfilmingen van klassieke kinderverhalen op Pathé Thuis

Lockdown Tip | Van boek tot buis: verfilmingen van klassieke kinderverhalen op Pathé Thuis

We bevinden ons midden in de Nationale Voorleesdagen (20 t/m 30 januari) en welke verhalen lenen zich hier beter voor dan die van Roald Dahl? Voor de ouders die wel even een voorleespauze kunnen gebruiken, of kinderen die geen genoeg kunnen krijgen van Roald Dahl, hebben we goed nieuws: het memorable verhaal van The Witches is een nieuw leven ingeblazen en nu te zien bij Pathé Thuis. Leuk voor kinderen, maar ook zeker voor jou. Maar naast de boeken van Roald Dahl zijn ook heel wat andere legendarische boeken verfilmd en terug te zien op Pathé Thuis.

The Witches

Eén van mijn favoriete boeken van Roald Dahl was wel De Heksen. De film vond ik als klein meisje een stuk enger, maar net niet eng genoeg om niet te kijken. Afgelopen kerst kwam de nieuwe film van dit klassieke verhaal terug in de bioscopen. Misschien was je nog op tijd om hem te gaan zien, maar mocht je hem gemist hebben, omdat de bioscopen dicht gingen, dan kun je The Witches vanaf nu ook zien op Pathé Thuis vanaf €5,99.

The Witches op Pathé Thuis vanaf €5,99.

The Witches is een hartverwarmend verhaal vol zwarte humor en gaat over een jonge weesjongen die eind 1967 bij zijn liefhebbende oma gaat wonen in het plattelandsstadje Demopolis in Alabama. Nadat de jongen en zijn grootmoeder enkele ogenschijnlijk charmante, maar duivelse heksen ontmoeten, nemen ze hun toevlucht in een luxe hotel aan de kust. Helaas komen ze net op het moment dat de Opperheks haar handlangers undercover van over de hele wereld heeft laten komen om daar haar demonische plannen uit te voeren. Opgelet met jonge kijkers, want de film bevat een aantal spannende scènes. 

Ook het origineel is te zien op Pathé Thuis.

Pieter Konijn

Eén van de leukste kinderfilms die we de afgelopen jaren hebben mogen zien. We kijken dan ook erg uit naar het 2e deel Pieter Konijn op de Vlucht, die vorig jaar april in de bioscoop had moeten draaien. Maar goed wat in het vat zit verzuurt niet en deze film staat nu in de planning voor 2 juni 2021. En tot die tijd hebben het eerste deel nog om terug te kijken op Pathé Thuis. Pieter Konijn is te huur vanaf €3,99

Pieter Konijn op Pathe Thuis vanaf €3,99

Pieter Konijn is de verfilming van Beatrix Potters tijdloze verhaal over het eigenwijze en ondeugende Pieter Konijn. De avontuurlijke held Pieter Konijn is geliefd bij meerdere generaties lezers. Nu krijgt hij de hoofdrol in de eigentijdse en stoere live-action animatiefilm voor de hele familie. De strijd tussen Pieter en meneer Verhoef om de moestuin loopt ontzettend uit de hand. Ook proberen ze allebei in de smaak te vallen bij hun lieve buurvrouw Bea. Zij is gek op dieren, terwijl meneer Verhoef juist een hekel heeft aan het ‘ongedierte’ dat zijn tuin probeert te verwoesten.

Alice in Wonderland

Traditie is bij ons thuis om de film Alice in Wonderland uit 2010 van Tim Burton te kijken tijdens de kerstvakantie. Vaak maken we er dan een marathon van en kijken tweede deel Alice Through the Looking Glass er meteen achteraan. Beide films zijn ook te huur voor €2,99 op Pathé Thuis.

Alice in Wonderland op Pathé Thuis €2,99

In dit tijdloos sprookje keert de negentienjarige Alice terug naar de magische wereld van haar jeugd. Ze wordt hier herenigd met oude vrienden en komt ook achter haar lotsbestemming: een einde maken aan het terreurbewind van de rode koningin. Voor de jonge kinderen is de klassieke versie ook een echte aanrader.

Fantastic Mr. Fox

Heel eerlijk heb ik deze film zelf ook nog niet gezien, maar ben als kind vele malen voorgelezen uit dit boek van Roald Dahl. Ik ben dan ook wel erg benieuwd hoe dit verhaal van de Fantastic Mr. Fox verfilmd is. Ook deze film kun je al vanaf €2,99 gaan zien bij Pathé Thuis. Ik heb hem meteen op mijn lijst met favorieten gezet.

Fantastic Mr. Fox verfilmt vanaf €2,99 gaan op Pathe Thuis

Om aan voedsel te komen berooft Mr. Fox boerderijen, terwijl hij aan Mrs. Fox beloofd had dit niet meer te doen. Mr. Fox is de boeren steeds te slim af, maar als ze voor de zoveelste keer beroofd worden, smeden ze een plan.

Kruimeltje

Uiteraard mag er een verfilming van de Nederlandse jeugdliteratuur niet ontbreken in dit lijstje. Kruimeltje is een film naar het gelijknamige boek van Chris van Abkoude uit 1923. Maar spreekt weer een heel nieuwe generatie aan via het witte doek.

Het verhaal gaat over een Nederlandse, dakloze jongen die probeert zijn vader te vinden. Tijdens zijn zoektocht beleeft hij allerlei avonturen. Kijk de originele versie van Kruimeltje vanaf €2,99 op Pathé Thuis, of bekijk de nieuwe variant op het verhaal vanaf €3,99.

Mary Poppins

Over memorabel gesproken: Marry Poppins. In de film over de magische nanny heb ik als kind zo vaak gezien dat ik hem wel kan dromen en nog steeds een glimlach op mijn gezicht kan toveren. Maar gelukkig is deze film zo tijdloos dat mijn kinderen hem ook fantastisch vinden.

De twee brutale kinderen van een bankier staan er alleen voor als hun kinderoppas er genoeg van heeft. Ze krijgen een nieuwe kinderoppas die precies aan hun eisen voldoet. Nanny Mary Poppins helpt de kinderen op een betoverende manier de wereld te ontdekken. Kijk Mary Poppins vanaf €2,99 op Pathé Thuis. Ook de nieuwe film Mary Poppins Returns is daar te vinden.

Zo werkt Pathé Thuis

Wij kijken zelf de films van Pathé Thuis via onze Apple TV. Maar het is ook mogelijk via je Xbox en Playstation, laptop, tablet of telefoon. Na het downloaden van de app, maak jij je eigen account aan. Daarna heb je meteen toegang tot wel honderden films! Verder wijst het zich eigenlijk vanzelf. Scroll door alle films en klik op jouw keuze. Je kunt hier meteen alle informatie lezen over de film, de kijkwijzer, de trailer zien en natuurlijk de optie om te huren.

De betaling gaat dan via een tegoed, IDEAL, creditcard of PayPal. Betalen voor een losse film via Creditcard of IDEAL kan alleen via laptop of desktop. Op Smart TV’s, Tablets, iPhone en Playstation kun je films afrekenen via tegoed of PayPal. Om films te kunnen huren via de Xbox, heb je een gekoppelde betaalmethode van Xbox nodig.

Winactie 3x Pathé Thuis code is gesloten

Met dank aan Team Lewis mag ik 3x een Pathé Thuis code verloten. De winnaars zijn

  • Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee aan een van de andere lopende winacties op Mama’s Liefste

Spread the love

57 thoughts on “Lockdown Tip | Van boek tot buis: verfilmingen van klassieke kinderverhalen op Pathé Thuis

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: