Top Gun Maverick

TOP GUN: Maverick, de Date Night Movie

Toen ik een jaar op 10 was, zag ik voor het eerst een film met Tom Cruise; Cocktails. Ik was op slag verliefd en al snel hingen er posters van Tom, uit de Hitkrant, boven mijn bed. Natuurlijk keek ik alle films die ik met hem kon vinden. En dat ben ik in al die jaren erna ook blijven toen. Toch behoorde Top Gun bij een van mijn favorieten. Al bij de aankondiging van een nieuw deel kon ik niet wachten, maar door Corona duurde het allemaal toch even wat langer. Maar gelukkig draait hij nu in de bioscoop en mocht ik hem gisteren zien tijdens de première, met mijn vriend. Conclusie; Top Gun: Maverick is de date-night-movie van dit moment!

Het Verhaal

Na meer dan dertig jaar dienst als een van de Top Gun-piloten voelt Pete “Maverick” Mitchell (Tom Cruise) zich nog altijd op zijn plek bij de Marine. Hij zoekt als moedige testpiloot altijd zijn grenzen op en hij ontwijkt de promoties, waardoor hij niet meer zou kunnen vliegen. Wanneer hij een nieuwe lichting van Top Gun-piloten moet trainen voor een zware speciale missie, ontmoet hij Luitenant Bradley “Rooster” Bradsaw (Miles Teller). Hij is de zoon van Mavericks overleden vriend en Luitenant-Officier Air Nick “Goose” Bradshaw. Terwijl Maverick een onzekere toekomst tegemoet gaat en tegelijkertijd met zijn verleden af moet rekenen, wordt hij geconfronteerd met zijn diepste angsten. Dit alles komt samen in de gevaarlijkste missie ooit, waarbij alles op het spel staat.

Genre: actie, drama
Lengte: 131 min.
Kijkwijzer: 12+, angst
Gesproken taal: Engels
Te zien in: IMAX, Dolby Cinema, Dolby Atmos, Dolby Vision, 4D, ScreenX

Cast: Tom Cruise, Miles Teller, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glenn Powell, Lewis Pullman, Ed Harris, Charles Parnell, Bashir Salahuddi, Danny Ramirez, Greg Tarzan Davis, Jay Ellis, Monica Barbaro

Producent: Jerry Bruckheimer, David Ellison
Regisseur: Joseph Kosinski
Scenarioschrijver: Ehren Kruger, Eric Warren Singer, Christopher McQuarrie

Review Top Gun: Maverick

Het is altijd een beetje spannend als iets waar je goede herinneringen aan hebt, opnieuw wordt uitgebracht. Kan het voldoen aan de verwachting en vind ik het nog steeds even leuk. Ik kan genoeg voorbeelden opnoemen waarbij dat niet het geval was, maar dat geldt niet voor Top Gun: Maverick! Vanaf het eerste moment dat de film start word je overdonderd door de kracht van straaljagermotoren en looks van Tom Cruise. Zoals ik al zei; een perfecte combinatie voor een date-night-movie. De film heeft alles; spanning, romantiek, emoties, nostalgie, goed gespierde mannen en had ik Tom Cruise al genoemd? De film houdt de eerste film mooi in eer, zonder sleazy. Dus geen “Take My Breath Away”, maar een goede titelsong van Lady Gaga.

Ook zien we een paar oude bekenden terug zoals ICE (Val Kilmer) en Penny (Jennifer Connelly, met een mooie tribuut aan David Bowie/Labyrinth). Verder zijn er wat foto’s uit het verleden, kleine fragmenten, maar zonder te veel te hangen aan de oude film. O en natuurlijk zijn er nog steeds de motor, het groene jack, de pilotenzonnebril en Tom Cruise!

Wist je dat voor deze film de acteurs echt hebben leren vliegen in de F-18’s? In dit featurette krijg je een kijkje achter de schermen. En zie je ook meteen wat van de fantastische vliegscènes. Wij mochten de film zien in IMAX en ik kan dat iedereen aanraden die de mogelijkheid heeft om hem te zien op groot scherm.

Top Gun: Maverick is vanaf 26 mei te zien in de bioscoop en IMAX

Winactie Top Gun: Maverick is gesloten

Met dank aan Universal mag ik 2x 2 vrijkaartjes voor Top Gun: Maverick verloten. De winnaars hebben bericht ontvangen.

  • De winnaars zal in de week erna bekendgemaakt worden. Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Spread the love

81 thoughts on “TOP GUN: Maverick, de Date Night Movie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.