The Little Mermaid Live Action - Disney

Nu in de bioscoop; The Little Mermaid Live Action

Wie kent de Disneyfilm van De Kleine Zeemeermin (The Little Mermaid) over Ariel, een jonge zeemeermin die dolgraag meer wil weten over de wereld buiten de zee en wanneer ze die wereld bezoekt, valt ze als een blok prins Eric en neemt ze grote risico’s om haar hart te volgen. Na bijna 35 jaar komt Disney met een nieuw versie, The Little Mermaid Live Action. Vanaf 24 mei te zien in de bioscoop en ik mag 2 vrijkaartjes verloten.

Het verhaal van The Little Mermaid

The Little Mermaid, de live action versie vertelt het verhaal van Ariel, een prachtige en ondernemende jonge zeemeermin die graag op avontuur gaat. Ze is de jongste dochter van Koning Triton, maar ook de meest tegendraadse. Ariel wil dolgraag meer weten over de wereld buiten de zee en wanneer ze het land aan de oppervlakte bezoekt, valt ze als een blok voor de knappe Prins Eric. Ondanks dat haar vader haar verboden heeft om met mensen te praten, moet ze haar hart volgen. Ze maakt een deal met Ursula, de kwade zeeheks, waardoor Ariel de kans krijgt het leven op het land te ervaren. Maar deze deal blijkt niet alleen haar leven, maar ook haar vaders plek op de troon in gevaar te brengen.

.

Genre: live action, familiefilm
Lengte: 135 min.
Kijkwijzer: 9+, angst
Gesproken taal: Engels, Nederlands ondertiteld
Te zien in: 2D, 3D, Dolby Atmos
Cast: Daveed Diggs (Stem), Jonah Hauer-King, Halle Bailey, Noma Dumezweni, Akwafina (Stem), Melissa McCarthy
Regisseur: Rob Marshall

De cast

In de film wordt Ariel gespeeld door Halle Bailey, Jonah Hauer-King speelt Prins Eric. Tony-award winnaar Daveed Diggs spreekt de stem in van Sebastian. Akwafina doet de stem van Flounder. Daarnaast speelt Noma Dumezweni de rol van Queen Salina. Oscar®winnaar Javier Bardem schittert als Koning Triton en tweevoudig Academy Award® winnaar Melissa McCarthy vertolkt Ursula. The Little Mermaid wordt geregisseerd door Rob Marshall en geproduceerd door Marc Platt (winnaar van twee Emmys), Lin-Manuel Miranda (winnaar van drie Tony awards), John DeLuca (winnaar van een Emmy) en Rob Marshall. Jeffrey Silver is de uitvoerend producent. De liedjes uit de film bevatten muziek van van Oscar®winnaar Alan Menken, met teksten van Howard Ashman. Zij wonnen samen twee Oscars voor de muziek in de animatiefilm The Little Mermaid. Gloednieuwe songteksten voor de liedjes zijn geschreven door Lin-Manuel Miranda. De filmmuziek is geproduceerd en begeleid door Mike Higham.

De film is vanaf 24 mei te zien in de bioscoop

Onze ervaring

Wij mochten de film ook gaan zien tijdens een speciale kinderpremière bij de bioscoop bij ons in de stad. De meiden konden er op de foto met een echte zeemeermin, schminken en en ze konden er knutselen. Maar natuurlijk kwam we voor de film. De film De Kleine Zeemeermin heb ik vroeger met mijn jongere zusje 1000x gezien. Het is leuk om veel van de oude film terug te zien in deze live action. Ook zitten er wel een paar nieuwe scenes in en nieuwe liedjes. Wel is een groot verschil met de tekenfilm, dat wanneer de zeeheks Ursula (geweldige rol van Melissa McCarthy) boos wordt en uit de zee opreist om de zee te roeren, zodat het schip van prins Erik wil laten zinken, dit heel imposant is. Zeker als je kinderen snel angstig zijn, is deze versie niet echt geschikt. Maar verder hebben wij genoten van de film en is de hele discussie over hoe Ariel er uitziet, meteen vergeten en totaal onnodig

Winactie 2 vrijkaartjes The Little Mermaid Live Action

In samenwerking met Disney NL mag ik een The Little Mermaid pakket (incl 2 vrijkaartjes) verloten.

  • De winnaar is bekend en zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Spread the love

46 thoughts on “Nu in de bioscoop; The Little Mermaid Live Action

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.