Playmobil de film

Filmtip | Playmobil de film

Eén van de leuke dingen van de zomervakantie is dat er ook weer veel nieuwe films te zien zijn. Vandaag ging bijvoorbeeld Playmobil de Film in première! Persoonlijk heb ik hier al een tijdje naar uitgekeken, want zelf speelde ik ook graag met Playmobil. Nu zijn deze karakters in Live Action op het grote scherm te zien.

Playmobil de film

Het verhaal

Wanneer haar jongere broertje Charlie plotseling verdwijnt in het magische, geanimeerde universum van Playmobil®, begint Marla aan de zoektocht van haar leven. Terwijl ze een fantastische reis door adembenemende nieuwe werelden maakt, werkt Marla samen met enkele heldhaftige nieuwe vrienden waaronder de goedgebekte vrachtwagenchauffeur Del, de onstuimige en charismatische geheimagent Rex Dasher, een lieve maar klungelige robot en een extravagante fee. Door hun spannende avontuur realiseren Marla en Charlie zich dat ondanks dat het leven soms niet helemaal volgens plan verloopt, je alles kunt bereiken zolang je maar in jezelf gelooft!

Genre: animatie, familiefilm
Lengte: 99 min.
Kijkwijzer: 6+, geweld, angst
Gesproken taal: Engels / Nederlands
Te zien in: 2D en 3D

Stemmencast NL: Sander van de Pavert (Del), Ruben Nicolai (Rex Dasher), Jandino Asporaat (Kapitein Bloodbones), Rutger Vink (keizer Maximus), Shelley Vol (een extravagante fee), Sarah Nauta (Marla), Nikkie de Jager (Glinara), Dante (Robotitron)

Stemmencast ENG: Jim Gaffigan (Del), Anya Taylor-Joy (Marla), Daniël Radcliffe (Rex Dasher), Adam Lambert (Emperor Maximus), Gabriel Bateman (Charlie), Meghan Trainor (a fairy-godmother)

Regisseur Lino DiSalvo debuteert als regisseur met deze film, eerder werkte hij mee aan het succesvolle Frozen (2013) als hoofd van de animatie-afdeling.

Meghan Trainor is ook te horen in de soundtrack van de film “Run Like the River”

Playmobil de Film vanaf 7 augustus in 3D en 2D te zien in de bioscopen. Daarnaast is de film vanaf die datum ook in de originele versie te zien met de stemmen van o.a. Meghan Trainor, Daniel Radcliffe en Adam Lambert.

Premièreverslag

Gisteren lag de blauwe loper uit in de Pathé Arena in Amsterdam voor de première van de Playmobil de film. Op deze blauwe loper verschenen ook enkele leden van de stemmencast, zoals Rutger Vink (keizer Maximus), Shelley Vol (een extravagante fee), Sarah Nauta (Marla) en Dante (Robotitron).

Natuurlijk hoort bij deze Playmobilfilm ook een heel nieuwe serie met speelgoed. Daarin o.a. de Foodtruck van Del, de afstand bestuurbare Porsche Mission E van Rex Dasher, het Colosseum van keizer Maximus en het kasteel van de Fee.

Vlak voor het begin van de film kwam Fernando Halman naar voren om de film in te leiden met een kort interview van de stemmencast. En daarna kom de film dan eindelijk beginnen.

Playmobil de film - premiere stemmencast

Wat vonden wij van Playmobil de Film?

Na het zien van de trailer had ik best wel hoge verwachtingen van de film. In de trailer was al wel te zien dat het deels in het echte leven de afspeelt en deels in de Playmobil-animatiewereld, maar ik moest daar toch even aan wenen. Het is grappig te zien hoe Marla en Charlie even moeten wennen aan de stijfheid van hun Playmobilkarakter, maar van die stijfheid is verder in de film weinig te zien. Het is een spannend verhaal (let op wel kijkwijzer 6+ ivm wat spannende vecht- en achtervolgingsscènes), waarin de hoofdpersonen door de verschillende werelden van Playmobil heen reizen. Net als bij je thuis, lopen deze naadloos in elkaar over en kan alles. Gelukkig zat er in de film ook nog wel wat humor (met name Dex Dasher heeft een overdreven zelfspot, die wel grappig is), maar het verhaal is verder niet heel erg vernieuwend. Ook hadden ze van mij de liedjes mogen weglaten. De kinderen vonden het zeker een leuke film.

Winactie Playmobil de Film is gesloten

Ben jij (of je kinderen) ook fan van Playmobil en benieuwd naar deze nieuwe film? Doe dan mee met de winactie, want ik mag 2 pakketjes weg geven, met daarin een t-shirt, sleutelhanger, 2 stickervelletjes en 2 vrijkaarten! De winnaars zijn

Playmobil de film - prijzenpakket
  • De winnaars zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.
Playmobil de film - film poster
Spread the love

51 thoughts on “Filmtip | Playmobil de film

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.