Premiere Pestkop

De film Pestkop | Premiere & Rode Loper

Afgelopen donderdagavond mochten Lisette Schrijft en ik verslag doen van de premiere van de film Pestkop in het VUE in Hilversum. Geheel gekleed volgens de dresscode Tenue de Ville mochten wij samen met de andere fotografen en Shownieuws langs de rode loper staan om de cast en bezoekende BN’er te fotograferen. Lees hier het verslag en maak kans op een van de DVD’s.

Premiere Pestkop

Het onderwerp van de film Pesten is geen licht onderwerp. Pesten komt helaas overal voor, op school, de werkvloer en zelfs in de verpleeghuizen. Natuurlijk kan een geintje naar elkaar best, maar zoals Thomas Acda (de vader van Janneke) terecht opmerkt is er een groot verschil tussen pesten en plagen. Wanneer beide partijen kunnen lachen om de grap is het plagen en als er een het niet leuk vind, is het pesten.

Een mooi verschil daarin zag je deze week nog op in de media. Waar Janny van der Heijden in Heel Holland bakt heel hard moet lachen om de flauwe grapjes van Andre van Duin, gingen de Holland Next Topmodels te ver door kandidaat Bonita buiten te sluiten van de groep en gemene dingen over haar te zeggen. Het is belangrijk dit verschil goed duidelijk te maken al op jonge leeftijd. Deze film zou daarbij een goede bijdrage kunnen leveren door hem te tonen op middelbare scholen ( Kijkwijzer 12), waarna de leerlingen het gesprek erover met elkaar kunnen aangaan.

Het verhaal

Danny (Roan van Dam) is een scholier die vanwege zijn geesteszieke moeder thuis weinig aandacht krijgt. Hij is liever op school waar hij erg populair is maar ook bekend staat als grote pester. Zijn voornaamste slachtoffer is Suus (Tara Hetharia), een lesbisch klasgenootje dat veel problemen ondervindt door haar geaardheid.

Ze blijkt telkens een makkelijk slachtoffer voor Danny. Wanneer Danny door zijn vriendin Janneke (Sietske van der Bijl) wordt overgehaald om een sessie bij een waarzegster (Pamela Teves) te doen krijgt hij een blik in zijn toekomst. Hij kijkt vooruit op een lugubere situatie die in het verschiet ligt, dat wraak lijkt te zijn voor zijn pestgedrag…


Producenten: Jaro Gevers & Vivian Sandee
Scenario: Sjoerd de Bont & Jeroen van der Zee
Taal: Nederlands
Speelduur: 90 minuten
Regie: Sjoerd de Bont
Cast: Roan van Dam, Maaike Bakker, Tara Hetharia, Pamela Teves, Priscilla Knetemann, Ricardo Blei, Marleen Maathuis, Koert-Jan de Bruijn, Sietske van der Bijl, Inge Ipenburg, Sanne Gloria Verboom, Thomas Acda, Frits Sissing, Rein van Duivenboden en Olivier Herter
Muziek: Tim Janssens
Genre:Nederlandse Film, Thriller, Jeugdfilm
KijkwijzerKijkwijzer 12 Kijkwijzer g Kijkwijzer a
Meer informatie: www.pestkopdefilm.nl

De film Pestkop is vanaf nu te zien op iTunes, Videoland en Pathe Thuis en verkrijgbaar op DVD

Wat vonden wij er van?

De film Pestkop neemt je vanaf het begin al meteen mee en laat je niet meer los. De blik in zijn toekomst van Danny is niet al te best. Hij en zijn medeplichtigen worden geconfronteerd met de gevolgen van hun pesterijen en de veroordeling is niet al te rooskleurig. Ook al worden er geen enge beelden vertoon, de suggesties van de straffen liegen er niet om. Voor mijn dochters is de film daardoor nog veel te eng en is het kijkadvies van Kijkwijzer 12 ook terecht. Maar voor de oudere kinderen zeker een aanrader om te gaan zien en zich bewust te worden van wat pesten kan aanrichten.

De Rode loper

(vlnr Inge van Ipenburg, Maaike Bakker, Tara Hetharia, Richard Spijkers, Marleen Mathews, Roan van Dam, Sietske van der Bijl en Koert-Jan de Bruijn)

De Cast

Deze slideshow vereist JavaScript.

De aanwezige BN’er 

Deze slideshow vereist JavaScript.

Winactie 2x DVD Pestkop is gesloten

Gefeliciteerd

Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.

Doe ook mee met een van de andere winacties op Mama’s Liefste

Flow Nidal rookmelders voor op de kinderkamer

Spread the love

54 thoughts on “De film Pestkop | Premiere & Rode Loper

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.