Jackie en Oopjen komen tot leven

Vorig jaar zijn we een aantal keren in het Rijksmuseum geweest. Ook toen de schilderijen er hingen van Marten en Oopjen. Helaas konden we ze door tijdnood niet op tijd vinden. Jammer, maar des te leuker is het om nu Oopjen tot leven te zien komen op het witte doek. Op 14 oktober gaat deze leuke familiefilm in première en ik mag 2x 2 kaartjes weggeven.

Jackie en Oopjen

Het verhaal

De 12-jarige Jackie (Frouke Verheijde) is kind aan huis in het Rijksmuseum. Haar moeder Mouna (Karina Smulders) werkt daar als conservator. Wanneer de beroemde Rembrandt-schilderijen van Marten Soolmans en Oopjen Coppit worden tentoongesteld, gebeurt er iets wonderlijks. Als Jackie na sluitingstijd langs hun portretten loopt, volgen de ogen van Oopjen (Sarah Bannier) haar. Jackie dacht dat ze het zich gewoon inbeeldde, maar dit blijkt niet zo te zijn. Plotseling staat Oopjen voor haar neus, maar Jackie wil niets van haar weten. Ze denkt dat het een verklede actrice is.

Maar al snel wordt duidelijk dat Oopjen de waarheid spreekt. Ze is uit het schilderij gestapt omdat ze dacht dat Jackie Aeltje was, het zusje dat ze al jaren kwijt is. Wanneer Oopjen haar vergissing inziet is ze radeloos. Maar de stoere Jackie heeft een groot hart en bovendien is ze gewend om iedereens problemen op te lossen. Ze neemt Oopjen stiekem mee naar huis, zodat ze samen op zoek kunnen naar het schilderij van het verloren zusje.

Maar hoe gaat ze die wereldvreemde Oopjen ooit verborgen houden voor haar moeder? En hoe komt Oopjen weer terug in het schilderij? Het antwoord op dit alles zie je vanaf 14 oktober in de vrolijke familiefilm Jackie en Oopjen.

Genre: familiefilm, avontuur
Lengte: 90 min.
Kijkwijzer: alle leeftijden
Gesproken taal: Nederlands

Cast: Frouke Verheijde, Karina Smulders, Bert Hana, Leny Breederveld, Sarah Bannier, Jaap Spijkers, Dick van den Toorn, Saar van Aken, Ron Fresen, Roben Mitchell, Sieger Sloot en Tanja Jess.
Regisseur: Annemarie van de Mond
Scenarioschrijver: Myranda Jongeling

De film is vanaf 14 oktober te zien in de bioscoop

Winactie: 2x 2 flimpakket Jackie en Oopjen is gesloten

Met dank aan Triple P Entertainment mag ik het 2x 2 vrijkaartjes voor de film Jackie en Oopjen verloten en en leuk Playmobil setje van Marten & Oopjen. De winnaars zijn

 • De winnaars zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Spread the love

37 thoughts on “Jackie en Oopjen komen tot leven

  • Joyce Jongeneel says:

   Leuk! Ik doe ook mee. Ik weet echt bijzonder weinig van de schilderijen in het Rijksmuseum.? Dus ik ben eens even gaan kijken. Rust op de vlucht naar Egypte sprak mij erg aan. Dat mooie landschap met een stel met baby onderaan, rustend onder een imposante boom. Heel tof!

  • Ja, ik doe graag mee!! Gezellig samen met mijn kleine meisje naar de film, hartstikke leuk! En wat betreft de schilderijen …. uhhh ik ben nog nooit in het Rijksmuseum geweest, dus dat weet ik niet ?

 • Marij brand says:

  Hier ook de Nachtwacht…die is zo overweldigend groot en mooi. Elke keer zie je weer iets nieuws/anders.

  Maar super leuk om met m’n dochter naar de film te gaan.

 • Oh wat een heerlijke film om samen met mijn dochter heen te gaan. Ze vond het geweldig om de nachtwacht in het echt te zien! En was erg onder de indruk van het Rijksmuseum het is er ook zo mooi!!

 • Diana Seijsener says:

  Zoals iedereen ken ik de nachtwacht maar eerlijk is eerlijk eigenlijk weet ik heel weinig van de nachtwacht. Mijn zoontje van 6 zou ik meer willen meegeven dus dit zou super zijn om mee te beginnen. Na deze film is een echt bezoekje vast leuker voor hem.

 • Lisanne Bons says:

  Pffft, dat is lastig. Ik vind het antieke poppenhuis in de echt heel bijzonder. Maar de mooiste schilderijen vind ik de Bedreigde Zwaan van Jan Asselijn en het Joodse Bruidje van Rembrandt. En ik vind de schilderijen van Jan Steen ook altijd leuk. In deze schilderijen laat hij zien hoe je je toendertijd niet hoort te gedragen vandaar de uitdrukking een huishouden van Jan Steen…..

 • Het kasteel van Batavia vind ik een erg interssant schilderij. Maar ik moet zeggen dat ik al heel lang niet in het Rijksmuseum geweest ben.

  De film lijkt mij super leuk! Lekker een me-time met mijn oudste dochter.

 • Leuk!! Isa is gek op musea en kunst. We hebben een museumkaart en hebben ons voorgenomen iedere school vakantie naar minimaal een museum te gaan. Door de Corona lopen we wel een beetje achter… ?? De film lijkt me heel leuk en samen naar de bios is altijd een feestje! ?

 • Ik heb geen favoriet schilderij, maar wel een favoriete schilder en dat is Rembrandt van Rijn. Ongeëvenaard de lichtval in zijn schilderijen. V.w.b. de prijsvraag doe ik graag mee om mijn oomzeggers te tracteren op een bioscoop bezoek.

 • Leuk ik doe graag mee, we zijn wel toe aan een leuk bioscoopbezoekje.

  Mijn favoriete schilderij in het Rijksmuseum is ‘ De dansende kat’ van Jan Steen.
  Als kind was ik er van onder de indruk en ik heb er toen een ansichtkaart van gekocht. Vorig jaar terug geweest en hem nog eens bekeken.
  Maar er hangen heel veel mooie schilderijen.

 • Mag ik als 85 -jarige ook meedoen? Mijn kleindochters van 9 jaar zullen deze film geweldig vinden! Ik heb geen Facebook of Instagram maar hoop toch dat ik in deze eenzame tijd ook mee mag loten! Zou zo fijn zijn!

 • Ohoh, ik ben nog nooit in het rijksmuseum geweest!!! echt erg. het staat wel op mijn wensenlijstje om hiernaartoe te gaan met mijn kinderen. zij willen namelijk wel eens de nachtwacht zien omdat dit in een liedje van school voorbij komt. ik wil deze ook wel eens zien hoor (wordt ook weleens tijd 😉 )

 • Lijkt mij een geweldige film om met mijn jongens naartoe te gaan. Ons favo schilderij is toch echt de Nachtwacht. Vorig jaar zijn we er nog geweest en het maakt toch altijd veel indruk op ze. Lijkt me heerlijk om naar de bios samen te gaan in de vakantie

 • Eliatha Buurmans says:

  Ik ken alleen De Nachtwacht daar, dus moet dat hem maar worden. Na Corona tijd toch maar eens een bezoek brengen aan het Rijksmuseum. Voor nu vinden we de bioscoop als uitje wel het maximum met de regels.

 • Debby Koeman says:

  Het lijkt me een leuke familiefilm en een gezellig uitje voor de tijdens de herfstvakantie! In het Rijksmuseum zijn zoveel mooie schilderijen van bekende en minderde bekende schilders. Maar als ik echt moet kiezen, ga ik denk ik voor het zelfportret van Vincent Van Gogh.

 • Ik denk dat mijn favoriete schilderij net als velen voor mij die van de nachtwacht is. Ik duim voor deze prijs om samen met mijn zoon naar deze film te kunnen gaan.

 • Ik doe mee voor mijn nichtje.
  Echt een favoriet schilderij heb ik niet, De toren van Babel vind ik wel mooie n bijzonder (Pieter Bruegel de Oude)

 • Suzanne Hin (Sue Hin op Facebook) says:

  Poeh dat is lang geleden dat ik daar geweest ben. De nachtwacht vond ik niet zo mooi, ja hij was imposant maar mooi vond ik hem niet. Dan ga ik toch voor het melkmeisje die vond ik echt prachtig.

 • maaike beld says:

  De bedreigde zwaan vind ik echt prachtig <3! Vorig jaar zomer voor het eerst naar het rijksmuseum geweest, en eigenlijk te weinig tijd gehad. Maar dit schilderij bleef mijn aandacht teekken <3!

  Ik waag graag een kansje!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.