Waarom een 4-seizoenen dekbed zo handig is

Waarom een 4-seizoenendekbed zo handig is

Ik ben echt een liefhebber van slapen onder een dekbed. Of het nu zomer of winter is, ik slaap het liefste onder een lekker warme deken. Maar dit geldt niet voor iedereen. Daarbij kan een 4-seizoenendekbed de oplossing bieden. Onder deze combinatie slaapt iedereen heerlijk de winter door.

Waarom een 4-seizoenen dekbed zo handig is

Het slapen

Er is niets zo belangrijk als goed lapen. Daarbij speelt de temperatuur een belangrijke rol. En iedereen heeft weer een andere beleving van warmte of koude. Voor jou kan 15 graden als koud aanvoelen, voor een ander is dit al best aangenaam. Het slapen en het kiezen van het juiste dekbed blijft dus heel persoonlijk. Jij slaapt pas lekker onder een zwaar dekbed, je partner duikt liever onder een dun dekbedje. Je partner ligt al snel te zweten, terwijl jij aan de knoppen draait van de elektrische onderdeken.

Ook zal het zo zijn dat als je in de winter een nieuw dekbed gaat kopen, dit hoogstwaarschijnlijk een dik dekbed wordt. In de zomer, jawel, dan zul je al snel een dunnere kopen. Dat houdt in dat je het straks te koud of te warm hebt.

4-seizoenendekbed

Er zijn een aantal verschillende warmteklassen dekbedden. Klasse ‘zomer/luchtig’, klasse ‘voor-/najaar’, klasse ‘winter/warm’ en klasse ‘winter plus/extra warm’. Door twee van die klassen te combineren (‘zomer/luchtig’ en ‘voor-/najaar’) krijg je een 4-seizoenendekbed.

Het 4-seizoenendekbed van whitecloudz is dus in feite drie dekbedden in één. Het dekbed met de klasse ‘zomer/luchtig’ om lekker koel onder te slapen als het buiten heel warm of heet is, het dekbed met klasse ‘voor-/najaar’ voor in de minder warme lente of in de iets koelere herfst en door deze aan elkaar te koppelen ontstaat het warme dekbed voor in de koude wintermaanden. Slim hè?

Met een vierseizoenen dekbed heb je alle mogelijkheden in één. Een dun dekbed voor in de warme periodes van het jaar, een dikkere voor het voorjaar en het najaar en een dubbeldikke voor in de winter als het erg koud is in Nederland. Niet meer in koude decembernachten lang wakker liggen omdat je van de kou niet kunt inslapen of in de zomer uren heen en weer liggen draaien omdat je van de hitte niet in slaap kunt vallen. Gewoon lekker slapen. Dat is waar het om gaat.

Lees ook: Een goed matras draagt bij aan een goede nachtrust

UItgelichte foto’s door Pixabay

Spread the love

One thought on “Waarom een 4-seizoenendekbed zo handig is

  • Ik heb ook een dekbed aangeschaft die ik voor alle seizoenen gebruiken kan. Zo hoef ik ook niet meer mijn dekbed te verwisselen. Daarnaast is het ook geschikt voor wanneer je partner het warmer of kouder heeft ’s nachts.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.