De Kleine Zeemeermin

De Kleine Zeemeermin in Premiere

Gisteren was het echt een herfstige zondagmiddag met veel regen en wind. Ideaal om lekker binnen te blijven voor een binnenactiviteit. Wij trotseerde toch even de storm en regen voor een middagje naar het theater. In het theater de Stoep in Spijkenisse, ging de nieuwste musical van Van Hoorne Entertainment in premiere – De Kleine Zeemeermin.

De Kleine Zeemeermin

Het sprookje van de Kleine Zeemeermin is, denk ik een van de meeste bekende sprookjes van Hans Christian Andersen. De meeste kinderen zullen echter de versie van Disney kennen. Die trouwens veel beter voor de Kleine Zeemeermin afloopt dan in het echte verhaal. Ook bij ons thuis is het een van de favorite verhalen en vorig jaar zomer hebben de Kleine Zeemeermin zelfs gezien in Kopenhagen. Na alle eerdere sprookjes van Van Hoorne Entertainment keken we dan ook erg uit naar dit verhaal.

Lees ook; Pipo de Clown en de Piratenprinses

Natuurlijk is het sprookje ook weer iets aangepast aan het origineel en ontbreken ook deze keer Fien en Titus niet in het verhaal. Sita (eerder al te zien in de rol van Assepoester en Rapunzel) speelt de rol van de Kleine Zeemeermin Eliza. Onderwater droomt zij van de wereld van de mensen en tegen de zin in van haar vader, Koning Triton, zwemt ze op een dag naar boven. Daar ziet ze de prins en is op slag verliefd. Als de prins over boord valt, redt ze hem uit het water. Hij hoort haar mooie stem en weet dat dat het meisje is waarmee hij wilt trouwen.

Om bij haar prins in de buurt te kunnen komen geeft ze haar stem aan Fien, die haar in ruil benen heeft. Fien wil namelijk trouwen met de prins, zodat zij de machtigste vrouw van de wereld wordt. Ook al is Titus al met haar getrouwd, toch helpt hij haar om deze droom te verwerkelijken. Uiteraard niet zonder zijn vele grappen en grollen. Natuurlijk loopt het (weer) niet goed af voor Fien eindigt dit sprookje met een mooi huwelijk tussen de prins en Eliza, met de zegen van Triton.

Wat vonden wij ervan?

Ik ging deze keer samen met Grote Zus naar de premiere. Ondanks dat zij al bijna 10 jaar is, vindt ze sprookjes nog steeds erg leuk en geniet zij van deze fantasiewereld. De voorstelling is eigenlijk al voor kinderen vanaf 4 jaar. Maar de humor die er in zit is voor alle leeftijden, zodat ook de volwassen en de zaal af en toe hard moeten lachen. Door de kostuums en het mooie decor wordt je ook echt meegenomen onder water en heeft Van Hoorne Entertainment weer een prachtige musical voor dit theater seizoen op de planken staan.


Kijk hier in de speellijst wanneer de musical bij jou in de buurt te zien is!

De voorstelling zal de komende maanden door het hele land te zien zijn en is zeker de moeite waard om te gaan zien. Boek alleen wel snel een kaartje wat er zijn er namelijk al 25.000 van verkocht!

Kom verkleed naar De Kleine Zeemeermin

Zoals bij elke voorstelling van de Van Hoorne Entertainment, mogen de kinderen verkleed naar het theater komen. Wie het mooiste verkleed is wint de Sprookjesverkleedwedstrijd en krijgt een sprookjesachtig prijzenpakket mee naar huis. Na afloop van de voorstelling kun je ook nog met alle acteurs op de foto tijdens een uitgebreide meet & greet en lekker dansen bij het Onderwaterbal.

Wat is jouw lievelingssprookje?

Samenwerking

Spread the love

15 thoughts on “De Kleine Zeemeermin in Premiere

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.