Never a Dull Moment week 38

Weekoverzicht | Never a dull moment week 38 met premieres, een kerstborrel en gaatjes in de oren

Deze week begon in Wenen en had verder veel tripjes naar Amsterdam op de agenda staan. We hebben weer veel leuks gehad en de dames hebben lekker geshopt. Voor Kleine Zus was er ook een bijzonder moment, want zij mocht gaatjes in haar oren. Als moral support liet ik ook een gaatje erbij schieten.

Never a Dull Moment week 38

Zondag 16 september

Ik werd alweer vroeg wakker op mijn hotelkamer in Wenen. We hadden gisteravond een gezellig avond gehad op het congres, met eten, films, een drankje en een dansje. Helaas ging de wekker heel erg vroeg, want de eerste presentatie was alweer om 8.00. 

Na een stevig ontbijtje en een mok sterkte koffie kon ik er wel weer tegen aan. Voordat we het hotel verlieten, checkte we meteen uit, zodat we vanuit het congrescentrum direct door konden naar het vliegveld. De eerste presentaties was van mijn collega over palliatieve zorg. Niet een heel luchtig onderwerp, maar ze deed het erg goed.

Na deze sessie was het tijd voor koffie. Het blok erna waren alleen maar wetenschappelijke verhalen, dus skipte ik die en spraak met nog wat andere collega’s uit het werkveld. Volgende jaar zou ik graag een presentatie geven op het congres, dus daar moesten even wat zaadjes voor gepland worden. Op de laatste presentatie zat iedereen te wachten. Hier werd meer verteld over het onderzoek in Engeland, met mogelijk een middel om de ziekte van Huntington te helpen onderdrukken. De eerste ontwikkelingen zien er erg positief uit.

Na deze presentatie haastte we ons met een Uber naar het vliegveld om rond 17.00 weer in Amsterdam te landen. We werden door Papa’s Liefste en Kleine Zus opgewacht en naar huis gereden. Grote Zus was bij haar vriendinnetje gebleven en at daar ook mee. Wij aten dus ook iets makkelijks en ik besloot deze avond vroeg mijn bedje in te duiken.

Maandag 17 september

Na 4 dagen congres was ik weer midden in het gewone leven beland en moest er ’s ochtends weer gewoon boterhammen worden gesmeerd en haren geborsteld. Nadat de meiden op school zaten, kon ik even genieten van de rust in huis en weer een beetje bijkomen. Dat had ik ook wel nodig, want mijn verkoudheid was nog lang niet over.

De rest van de dag ruimde ik het huis een beetje op en deed verschillende klusjes, die waren blijven liggen. Om 17.00 kwam Grote Zus thuis. We hadden haar kind-ouder gesprek op school. Tijdens dit gesprek is het kind zelf aan het woord en mag je er als ouder bij zitten. Gelukkig gaat het met Grote Zus goed op school en heeft ze het er naar haar zin. De juf was ook zeer tevreden en zei dat ze wel meer Grote Zussen in de klas zou willen hebben 😉

Op de terugweg haalde we meteen Kleine Zus op van de BSO en fietste door naar Grote Zus haar vriendinnetje. Daar mochten de beide meiden mee-eten, terwijl ik mij terug haasten naar het station. Mijn zus had kaartjes voor de film van Doris in Amsterdam, dus gingen we daar gezellig heen.

Het was een leuke film met Tjitske Reidinga in de rol van een 40-jarige Bridget Jones die na haar scheiding weer een beetje vorm in haar leven probeert te krijgen. Natuurlijk was zij er zelf ook, samen met de rest van de cast. Na afloop kreeg ze allemaal een groot applaus en een bos bloemen op het podium. 

Wij bleven niet te lang hangen op de after-party, maar namen snel weer de trein naar huis.

Dinsdag 18 september

Ook vandaag waren er plannen om weer naar Amsterdam te gaan, naar alweer een premiere. De meiden mochten mee, inclusief vriendinnetje van Grote Zus. Uit school namen we meteen de bus naar het station en de trein naar Amsterdam Centraal. De rode loper zou pas om 18.15 opengaan, dus hadden we mooi nog even tijd om te winkelen voor een Ztringz en een nieuw (hetzelfde) outfit. 

We aten snel nog even niets en Papa’s Liefste voegde zich ook bij ons. Op de WC trokken de meiden hun nieuwe outfit aan en waren klaar voor de rode loper van de premiere van Johnny English Strikes Again. Ook binnen in Tuschiski was helemaal in de Engelse stijl. De Big Ben was er en overal High Tea hapjes. We vonden onze stoelen helemaal bovenin en de meiden konden gezellig samen zitten in een tweezitter en wij een stukje verderop.

We hadden een hele leuke avond en er kon zeker genoeg gelachen worden om Johnny Englsih (Mr Bean meets James Bond). Na afloop kregen we allemaal nog een goodiebag mee naar huis en ook nog een van de grote Johnny English helium ballonnen. Deze paste maar net in de auto 😉 

Ook benieuwd naar de nieuwe film van Johnny English? Ik mag 3x 2 kaartjes weggeven, dus doe snel mee en klik hier

Woensdag 19 september

Het leek deze week wel een gewoonte te worden, want ook deze middag namen we de trein richting Amsterdam. Vandaag waren we daar uitgenodigd voor ons eerste kerstborrel van het jaar, door Disney. Op een mooie locatie, vlakbij het Rokin, werden we opgewacht door een echt kerstkoor met bijpassende liederen. Wel raar, want buiten was het echt nog volop zomer. Het was dus een beetje een rare combinatie, net als mijn slippers en Kleine Zus haar kersttrui.

Binnen werden we verwelkomt met warme chocolademelk met marshmallows en gluhwein. Voor de kinderen was er een lange tafel waaraan ze konden kleuren en hun eigen kerstbal maken. In de andere kamers stonden alle nieuwe Disney producten, die we deze feestdagen in de zak van Sinterklaas en onder de kerstboom kunnen vinden.

Het was erg gezellig met alle andere blogmama’s, maar helaas moesten we op tijd weer weg, ivm de volgende afspraak. Door de voetbalwedstrijd van Ajax, was het erg onrustig in Amsterdam, maar gelukkig konden wij de nieuwe Noord-Zuid lijn alles omzeilen en waren we zo weer thuis. En de mooie Disney kerstbal heeft het ook overleefd.

Thuis maakte we snel een paar tosti’s en sprongen weer op de fiets. Kleine Zus mocht bij Papa’s Liefste thuisblijven en Grote Zus ging met mij mee naar het KVD/BSO. Omdat het morgen de Dag van de Leidster gingen we helpen met het versieren van de hal. Het ging gelukkig heel snel en Grote Zus mocht mee terugrijden met een vriendinnetje naar huis.

Zo was ik precies weer op tijd in de stad voor de Pub Quiz. Deze keer was het geen zelfgemaakte quiz, maar een al bestaande. Helaas ook veel lastiger en eindigde we wat lager in de ranglijst dan anders. Maar dat mocht natuurlijk de pret niet drukken. Zeer moe dook ik thuis meteen mijn badjes in.

Donderdag 20 september

Vanochtend fietste ik nog even door een andere locatie van de BSO om ook daar nog even te helpen met versieren. Daar kwam ook het bericht binnen over het ongeluk in Oss met de Stint bakfiets. Dat hakte er natuurlijk wel in bij iedereen. Hierdoor kwam er eigenlijk niet heel veel meer uit mijn handen de rest van de ochtend.

Uit school hadden we even geen afspraken en hebben we lekker met een kopje thee aan tafel spelletjes gedaan en heb ik Grote Zus geholpen met het overhoren van Engelse woordjes voor haar eerste overhoring dit jaar.

Eigenlijk zou ik vanavond nog naar een avond op school gaan over het leren lezen in groep 3. Heel interessant, maar ik besloot toch naar even voor mijzelf te kiezen en met een dekentje op de bank te gaan liggen voor een portie Netflixen.

Vrijdag 21 september

Vrijdag was een gewone werkdag. Gelukkig niet al te druk, dus kon ik mooi al mijn mail en werk dat was blijven liggen wegwerken. Thuis gekomen haalde ik de meiden uit de BSO op en werd ik daarna weer opgehaald door Miriam. We reden naar Marguerita voor haar housewarming party. Ze had voor ons een lekker buffet klaar staan en samen met haar vriendinnen en andere blogmama’s was het erg gezellig.

Niet al te laat reden Miriam en ik weer terug naar Leiden. In de Hooykist was er weer een Foute Bingo en we konden nog net een plekje aan de bar vinden.

Miriam had al snel een bingo en vond daarmee een meter bier bij de kroeg de Roze Beurs. Ook werd ze er nog een keertje uitgepikt om met een van de spelletjes mee te doen. Helaas verloor ze deze, maar kreeg wel een drankje aan de bar. 

De reizen die er te winnen zijn altijd best wel leuk. De hoofdprijs was zowaar 2 vliegtickets naar een bestemming in Europa! Laat ik na bingo hebben! Ik dacht dat de prijs al in de pocket was toen er opeens toch nog een bingo bleek te zijn gevallen. Helaas won zij de eliminatie ronde en kreeg ik als troostprijs een fles champagne mee. Deze heb ik geruild met Miriam, zodat ik op 3 oktober (feest in Leiden) die meter bier kan gaan ophalen. Iedereen blij – maar stiekem natuurlijk toch wel een beetje balen.

Zaterdag 22 september

Om 6.45 stond Grote Zus alweer naast mijn bed met de vraag waar haar spijkerbroek was. Vandaag mocht ze voor het eerst helemaal alleen gaan shoppen met een vriendinnetje in de stad. Ze was natuurlijk een beetje zenuwachtig, maar met het tijdstip waarop ik wakker werd gemaakt, was ik niet zo blij.

Om 11.00 gingen we de stad in. Helaas bleek de fiets van haar vriendinnetje een lekke band te hebben. Gelukkig konden we de bus nemen en waren we toch vrij snel (en droog) in de stad. Ik had gedacht ze af te zetten en zelf weer naar huis te gaan. Omdat Papa’s Liefste ook weg was, was Kleine Zus ook mee en besloten wij ook te gaan shoppen met z’n tweetjes. Even samen wat quality-time was ook wel erg leuk. 

We shopte een nieuw setje bij de H&M en lunchte bij de HEMA. Toen we langs Claire’s liepen, grapte ik dat ze nu bijna 6 is en gaatjes in haar oren mag. Ze wilde het niet, maar wilde wel even kijken uit welke oorbellen ze zou kunnen kiezen. Nadat we de winkel weer uitliepen kwam ze er toch op terug en wilde wel gaatjes. Heel dapper ging ze in de stoel zitten en werd alles voorbereid. Helaas was het meisje alleen en konden niet allebei de gaatjes tegelijkertijd worden gezet. Maar ze verbeet zich even en liet toen toch ook haar ander oor doen. Al jaren twijfel ik ook over een extra gaatje, dus voor de moral support liet ik hem ook toch ook maar zetten. 

Helaas was het weer niet al te best en besloten we de bus terug te nemen. De andere meiden wilden nog even blijven en werden opgehaald door de vader van het vriendinnetje. Ze mocht er ook blijven eten. Via de app vernam ik al dat er uiteindelijk niet veel kleren waren gekocht, maar make-up. Grote zus had zich alleen vergist, want de oogschaduw bleek een concealer en de foundation wat te donker (los van het feit dat ze beide nog helemaal niet nodig heeft..) Maar ze hadden een leuke dag gehad en thuis hebben we het gebruik van make-up nog maar eens besproken. Ze realiseerde zich al snel dat het eigenlijk wel een beetje zonde van het geld was.

De rest van de avond lekker lui op de bank gehangen en vroeg naar bed.

Hoe oud was jouw dochter of jijzelf toen je gaatjes in je oren mocht?

Spread the love

6 thoughts on “Weekoverzicht | Never a dull moment week 38 met premieres, een kerstborrel en gaatjes in de oren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.