Weekoverzicht | Fotoblik week 26

Ook deze week helaas nog geen zomerweer en veel regen. Mede daarom stond deze week ook in het teken van opruimen! We hebben eindelijk de opslag leeg gehaald. De dozen met kinderkleding heb ik eindelijk uitgezocht en een groot deel daarvan aan mijn zus kunnen meegeven. Dat ruimt op. Verder de kledingkasten ge-upsized en een grote opruim-ronde in huis gehouden. We kregen zaterdag vrienden te eten, dus een goed excuus om eens goed alles op te ruimen Maar ja, het 7 rondrennende kinderen, kunnen we vandaag nog een ronde doen 😉 fotoblik wk 26

Zondag 26 juni 2016

Vandaag een heerlijke lazy zondag gehad. Nou ja, ik dan! Ik mocht namelijk uitslapen en dat lukte me zowaar tot 12.00!
’s Middags had Grote Zus had een verjaardagspartijtje. Natuurlijk moest daarvoor wel een sessie van aan kleden, haren en make-uppen aan vooraf gaan. Papa’s Liefste had de dag nuttig besteed en alle dozen uit de opslag gehaald, terwijl ik de kinderkledingkasten onder handen nam. Die konden wel weer een keer ge-up-sized worden. Kleine Zus had ondertussen een bom in de kamer van haar zus laten afgaan…. Terwijl ik bezig was met de kast in haar kamer, hoorde ik haar wel haar zus bellen met haar telefoon en netjes vragen of ze haar barbies mocht lenen, hahaha.

zondagmiddagborrel

Nadat Grote Zus weer van het partijtje was opgehaald, trakteerde wij onszelf op een heerlijk koud biertje op het terras. De meiden konden lekker knutselen en zo hadden wij even tijd en aandacht voor elkaar.
Na het eten en bad-tijd, kwam Opa nog even langs om dino-plaatjes te ruilen (voor de (klein)kinderen van collega’s op werk). Grote Zus hoeft er nog maar 3 en Opa had er zowaar eentje die ze nog zocht!

Maandag 27 juni 2016

Vandaag gewoon weer maandag en aan het werk. Bij het ophalen van Kleine Zus op de creche, herkende ik haar bijna niet. Ze had 2 hele mooie vlechtjes in. Het was de juf toch eindelijk een keer gelukt. Thuis begint ze al te piepen dat het pijn doet, als ik alleen al naar de borstel kijk.
Toen ik ’s avonds nog even bij haar ging kijken, vond ik haar zo naast haar bed. Het was me niet helemaal duidelijk of ze nu tijdens het spelen in slaap gevallen was of dat ze uit haar bed gevallen was. Zachtjes heb ik haar toch maar weer in bed gelegd.
IMG_7106 IMG_7098

Dinsdag 28 juni 2016

Vandaag maar weer verder met het uitzoeken van alle kinderkleding. Niet alleen de kast van Kleine Zus ge-upsized, maar ook alle kleding die ik nog had staan in de opslag opnieuw gesorteerd. Alle kleding die nu te klein is, werd door mijn zus opgehaald. Het was een hele klus en het blijft lastig om van sommige kledingstukken afscheid te nemen. Maar nadat alles was opgehaald, gaf het wel een opgeruimd gevoel. Nu nog de dosen met maten tussen Grote Zus en Kleine Zus….

Je zou denken dat ze wel genoeg kleren nu hebben, maar toch ’s avonds nog even naar de Warehouse sale van O’Neill. Niet echt voor de meiden, want de meeste kinderkleding is in maat 152. Papa’s Liefste scorde daar wel een paar mooie nieuwe shirts en een zomerjas. Vriendinnetje van Grote Zus was ook mee en samen vonden ze toch nog een leuk shortje in hun maat en een paar gympen. Thuis bleken die echter toch nog wat te groot, dus die gaan nog even de kast in.
IMG_7109 IMG_7117

Woensdag 29 juni 2016

Het weer blijft nog even alles behalve zomers. Daarom speelde de meiden vandaag lekker binnen en bouwde ze een hut onder de hoogslaper. Onder de hoogslaper zitten al gordijnen rondom, maar zelf bouwen is altijd leuker. Ook hadden we vandaag voor het eerst een echte oogst uit de moestuinjes van de AH. Uit de grond kwamen 6 (hele) kleine worteltjes.
’s Avonds ging ik gezellig met de meiden van de zwangerschapsclub. Het is niet te geloven dat het alweer 4 jaar geleden is dat we allemaal met dikke buiken rondliepen. Nog even en ze zitten allemaal op school.
IMG_7124 IMG_7131 IMG_7134

Donderdag 30 juni 2016

Het plan was eigenlijk om vandaag boodschappen te gaan doen, maar wederom regende het de hele dag. Het lijkt wel herfst in plaats van zomer. Daarom maakte ik voor de lunch maar weer eens een lekker gebakken ei met spek.
Grote Zus en ik hadden vandaag een beetje bonje. Opruimen blijft een grote punt van discussie. De afgelopen dagen had ze natuurlijk ook veel binnen gespeeld met haar vriendin. Ik had ze zelfs meerdere keren gezegd dat ze aan het einde wel moesten opruimen. Alleen over hoe, waren we het niet helemaal eens. Ze mocht de hut laten staan, maar door alle rommel in de hut te leggen, noemde ik niet echt opruimen. Na wat fikse worden was haar kamer uiteindelijk toch opgeruimd. Helaas had Kleine Zus ondertussen in de woonkamer alles overhoop gehaald….
IMG_7141

Vrijdag 1 juli 2016

Het regende nog een beetje meer vandaag. Gelukkig niet veel last van, want er moest gewoon gewerkt worden en de meiden gingen naar de creche en school/BSO. De voorspellingen hadden gezegd dat het ’s avonds droog zou worden. Dat kwam mooi uit, want we hadden een housewarming party van Grote Zus haar beste vriendin, incl BBQ. Gelukkig hadden ze partytenten in de tuin gezet, want het regende gewoon door. UIteraard was het erg gezellig en de meiden lagen erg laat in bed. Nou ja bed, ze wilde graag in de hut slapen en sliepen dus een nachtje op de grond.
IMG_7147 IMG_7151

Zaterdag 2 juli 2016

Vandaag geen balletles ivm de zomerstop. We konden dus lekker rustig aan doen in de ochtend. We maakte de BBQ schoon, deden boodschappen en besloten weer eens aan een goede opruim-ronde te houden. Alle kamers werden uitgeplozen en al het speelgoed werd weer opgeborgen waar het hoort. Net toen we klaar waren, kwamen onze vrienden langs voor de BBQ. We hadden een BYO (bring your own) BBQ, dus iedereen had wat lekkers meegenomen. En wat een geluk, het was nog droog ook en zo konden we lekker buiten in het zonnetje zitten. En tja met 7 rond-rennende kinderen, denk ik dat we morgen nog maar eens een opruimsessie gaan houden 😉IMG_7158

Spread the love

2 thoughts on “Weekoverzicht | Fotoblik week 26

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.