Sea Life Oberhausen

Haaien kijken in Sea Life Oberhausen

Niet bang voor haaien? Ga dan zeker een dagje naar Sea Life Oberhausen. Daar kun je het mooie onderwater leven van heel dichtbij zien. Een tijdje terug reden we naar Oberhausen, Duitsland, voor een bezoekje aan LEGOland Discovery Centrum. Maar daar bleef het niet bij. Er is namelijk veel meer te doen in Oberhausen. Op loopafstand van LEGOland Discovery Centre vind je namelijk niet alleen het grootste shopping Centrum van Europa, maar ook Sea Life. Na ons bezoekje deze zomer aan Sea Life Scheveningen, zijn de meiden dol enthousiast geworden en wilden dus graag ook daar vissen gaan kijken.

Sea Life Oberhausen

Nadat we hadden geluncht bij Legoland, pakte we onze spullen weer in en liepen naar Sea Life. Dit grote aquarium ligt op slechts 3 minuten lopen van Legoland. Bij aankomst zagen we al een hele lange rij voor de deur staan. Om de voorkomen dat het binnen zo druk is dat je niet voor de raampjes van het aquarium kan staan; laten ze gedoseerd bezoekers naar binnen. Blijkbaar is het wel een erg populair uitje, want de volgens de bordjes zou de wachttijd een uur zijn. De moed zakte mij even in de schoenen, maar toen zag ik de VIP ingang. Omdat wij vooraf al kaartjes hadden gekregen, gokte ik dat we daar ook naar binnen zouden mogen. Dat mocht en na een kleine 10 minuten wachten, stonden we binnen.

Onderwater wereld

Sea Life Oberhausen is een magische wereld voor groot en klein. Er leven onder water de prachtigste, merkwaardigste en lelijkste vissen. Door de grote ramen kun je nu een kijkje nemen onder water (zonder nat te worden). Zo zagen we Dory en Nemo, zeepaardjes, krabben en kreeften en vissen in alle kleuren van de regenboog. Ook zijn er verschillende shows waar je meer uitleg krijgt en ook mag voelen. Omdat Oberhausen in Duitsland ligt, zijn deze show wel allemaal in het Duits.

 

 

 

Haaien kijken

Ben je bang voor haaien, dan moet je niet te dicht bij dit grote aquarium komen, want daar zwemmen ze op een paar centimeter van je af. In sommige aquariums kun je er zelfs midden in staan, in een glazen koepel.

 

VIssenvoeren

Aan het einde van de route kom je uit bij de bovenkant van het grote aquarium. Op gezette tijden worden daar de vissen gevoerd en vertellen ze je (in het Duits) nog meer voer de vissen, haaien en reuze schildpad.

Sea Life Oberhausen

Een absolute tip voor deze vakantie of een volgende. Wij hebben een erg leuke middag gehad in Sea Life Oberhausen. Het is dus wel verstandig om vooraf je kaartjes te bestellen, anders sta je lang in de rij voordat je naar binnen mag. Wij waren nu eerst naar LEGOland gegaan en daarna naar Sea Life. Een volgende keer zou ik het andersom doen. In Sea Life ben je met een uur, anderhalf wel doorheen gelopen. Voor de kinderen is er een speurtocht en kunnen ze mooie plaatjes in hun boekje drukken. De combinatie om beide te bezoek is zeker haalbaar en leuk voor de afwisseling.

Heb jij al een een groot aquarium bezocht?

Samenwerking

Spread the love

9 thoughts on “Haaien kijken in Sea Life Oberhausen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.