Avonturenpark Hellendoorn

Dagje uit | Avonturenpark Hellendoorn & Aquaventura Slidepark – Corona Proof!

Nu we allemaal weer wat meer vrijheden hebben, kunnen we ook weer dagjes uit plannen met het hele gezin. Op ons verlanglijstje stond al een tijdje Avonturenpark Hellendoorn. Maar omdat het voor ons best een eindje rijden is, grepen we de 2 studiedagen van de meiden aan om er meteen een minivakantie in eigen land van te maken. Dat we op de heetste dag van het jaar er naar toe gingen was geen probleem, want het Aquaventura Slidepark zorgde voor de nodige verkoeling.

Avonturenpark Hellendoorn & Aquaventura Slidepark -Corona Proof!

Avonturenpark Hellendoorn

Het zal je niet verbazen als ik je vertel dat Avonturenpark Hellendoorn ligt in het plaatsje Hellendoorn in Overijssel, op de Hellendoornse berg. Van wat ooit een theehuisje was met wat speeltoestellen in 1936, is dat nu uitgegroeid tot een attractiepark voor het hele gezin met 30 topattracties.

Wij vonden het park verscholen in de prachtige bossen. De sfeer is gemoedelijk en de afstanden tussen de attracties zijn klein, dus goed te doen voor gezinnen met ook wat kleinere kinderen. Uiteraard gelden er de nieuwe coronaregels, zoals een beperkt aantal bezoekers per dag, voldoende gelegenheid om je handen te wassen en eenrichtingsverkeer op sommige plekken om drukte te voorkomen.

Avonturenpark Hellendoorn plattegrond

Naast de spannende attracties zoals de Tornado en het Drakennest, zijn er ook veel attracties die prima te doen zijn voor de jongere bezoekers. Een achtbaan die over de kop gaat (de Tornado) of een attractie die niet alleen heen-en-weer gaat, maar ook op-en-neer (Drakennest) is aan mijn meiden (7 en 11 jaar) niet besteed. Die gaan liever in een wat kleinere achtbaan, zoals de Dondersteen of het Rattenriool (grotendeels in het donker). Maar ook attracties als de monorail en old-timer autootjes, zijn geliefd.

Maar vanwege het warme weer waren de attracties met water een groot succes. Zo kregen we de volle laag in de raftingboot op de wildwaterbaan Sungai Kalimantan en de Wild Waterval. Hoe natter hoe beter, maar gelukkig waren we ook zo weer droog.

Jungle Expedition – Waar zijn Roger en Geelsnavel?

Vernieuwd dit jaar is de populaire familieattractie Jungle Monster uit 1979. Deze attractie heeft een enorme metamorfose ondergaan en is heropend als de Jungle Expedition – De Vervloekte Schat. In een bootje ga je op zoek naar de avonturier Roger die samen met zijn trouwe papegaai Geelsnavel vermist is geraakt in de jungle. Bewoners van het jungledorp hebben het avontuurlijke duo voor het laatst gezien toen ze per vliegtuig het dorp verlieten. Ze waren van plan naar de beruchte jungle te reizen en op zoek te gaan naar een oude legende. Sindsdien ontbreekt ieder spoor...

We dachten een ontspannen boottochtje te maken, maar dat viel toch even tegen. Uit de bosjes doken allemaal wilde dieren opeens op. Aan het einde van de tocht vaart het bootje een donkere tunnel in met nog veel meer enge dieren aan het plafond. Maar ik kan je gerust stellen dat alles weer goed komt.

Aquaventura Slidepark

Halverwege onze route door het park kwamen wij uit bij het Aquaventura Slidepark. Een uniek outdoor Slidepark met maar liefst 11 waterglijbanen. Voor sommige heb je een een- of tweepersoonsband nodig om naar beneden te komen. Verder is er ook een zandstrandje, een ligweide, een waterspeelparkje voor de allerkleinsten en zijn er lekkere ijsjes verkrijgbaar.

Het is zeker op warme dagen in de zomermaanden (juni t/m september) heerlijk vertoeven voor jong en oud. Zo is er ook genoeg schaduw en zijn er ligbedjes en strandstoelen te huur. Het Slidepark telt maar liefst 5.000m2 en kan alleen bezocht worden in combinatie met een bezoek aan het Avonturenpark. De entree bedraagt € 3,50. Openingsdagen en -tijden zijn weersafhankelijk.

Coronaprotocol – Veilig Samen Uit

Om het bezoek aan het attracktiepark veilig te kunnen laten verlopen is het protocol ‘Veilig Samen Uit’ opgesteld door de 23 grootste attractieparken van Nederland, waaronder ook Avonturenpark Hellendoorn. Hieronder lees je wat deze maatregelen en richtlijnen inhouden. Lees ze goed door om je zo voor te bereiden op een dagje uit met het hele gezin.

Iedereen heeft vóór toegang een online ticket + reservering nodig; reserveren op de website is verplicht aangezien er een lager aantal gasten per dag mogen worden toelaten. Ook abonnementhouders dienen hun bezoek te reserveren om teleurstellingen aan de poort te voorkomen. Er zijn geen kassa’s geopend. Telefonisch kan niet worden gereserveerd.

1,5 meter afstand: Bewaar altijd 1,5 meter afstand tot andere gasten en medewerkers. Bezoek het Avonturenpark alleen of met je eigen huishouden. Op het park zijn 1,5 metermarkeringen aangebracht. Het is daarom ook niet mogelijk de wachtrij van een attractie te verlaten i.v.m. de 1,5 meter afstand tot andere gasten. Laat te allen tijde één heel vak vrij tussen jezelf en het gezin voor je.

Eenrichting; er geldt een éénrichtingsverkeerroute in het park d.m.v. een vaste looproute. In de Avonturenpark App is deze te vinden. Let op: bij de waterattracties bevinden de in- en uitgang zich niet dicht bij elkaar. Dit houdt concreet in dat gasten met (niet-inklapbare) buggy’s en rolstoelen om moeten lopen i.v.m. het eenrichtingsverkeer. Houd hier vooraf rekening mee. 

In goede gezondheid verkeren; blijf thuis als jij óf iemand in je huishouden verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging) of koorts heeft. Hoest en/of nies in je elleboog.

Was frequent je handen
Op het park vind je diverse wasstraten. Was hier – vóór het gebruik van attracties – je handen min. 20 seconden. Zo hoef je hiervoor niet speciaal naar een toiletgebouw te gaan. Tip: neem je eigen desinfectiemiddel mee.

Aangepast gebruik attracties
De medewerkers controleren beugels op veilige afstand en kunnen verder niet assisteren met beugels en/of bij in- en uitstap. Lukt het niet om je beugel zelf te sluiten en/of zelfstandig in en uit een attractie te stappen, dan kun je géén gebruik maken van de attractie. Het is niet mogelijk om je eigen zitplaats te kiezen, deze zal toegewezen worden door één van de medewerkers. Uitgangspassen worden niet verstrekt.

Pinbetalingen & Parkeren
In het park worden geen contante betalingen geaccepteerd. Betaal met je pin. Ook het parkeerticket is alleen online verkrijgbaar via de Avonturenpark App of op de website. Er zijn geen kassa’s geopend.

Gratis App
In de gratis Avonturenpark App vind je alle actuele informatie, waaronder een plattegrond en het aangepaste showprogramma. Het is aan te raden deze voor je bezoek te downloaden in de App Store en Google Play.

Bij het niet naleven van deze maatregelen kunnen de medewerkers van Avonturenpark Hellendoorn je de toegang tot het park ontzeggen.

Praktische informatie

Adres: Luttenbergerweg 22, 7447 PB Hellendoorn
Openingstijden: van 10.00 – 17.00* uur en van 10.30 – 17.30* uur in juli/augustus.
*Eindtijden kunnen variëren o.b.v. aantal bezoekers en weersomstandigheden. Actuele informatie m.b.t. sluitingstijden treft u dagelijks op de informatieborden in het park aan.
Toegansprijzen: Online ticket vanaf €16,95 p.p. Kinderen t/m 2 jaar hebben gratis entree. Honden €2,00 per hond (incl. gratis hondenzakje) Diverse kortingsacties zoals voor jarigen t/m 12 jaar, rolstoelgebruikers en 50% korting na 15.00 zijn momenteel niet mogelijk ivm gesloten kassa’s.
Parkeren: €7,00 per auto
Meer informatie lees je bij de meest gestelde vragen

Wat vonden wij ervan?

Omdat de meiden 2 studiedagen hadden, konden wij gaan op een gewone vrijdag. Niet helemaal gewoon, want het was één van de warmste dagen van juni. Het grote voordeel was wel dat het niet erg druk was in het park. Geen van ons was hier ooit eerder geweest, dus we waren erg benieuwd.

Door de bosrijke omgeving was er overal voldoende schaduw en geeft het het park een gemoedelijke sfeer. Vanwege het coronaprotocol – Veilig Samen Uit staan er overal in het park pijlen op de grond die de looprichting aanduiden. Op diverse plekken vind je extra kraantjes om je handen te wassen. Verder is het personeel zeer behulpzaam, binnen de 1,5M en wordt je er ook streng op aangesproken als jij je niet aan de regels houdt.

Doordat het niet zo druk was in het park, hadden we nergens echt een wachtrij, maar de kers op de taart was toch een paar uur spetteren in het Aquaventura Slidepark. Terwijl de meiden zich vermaakten in de glijbanen, hadden wij een heerlijk plekje in de schaduw. We hebben een heerlijk dagje uit met het hele gezin gehad en daar waren we zeker wel weer aan toe na de lockdown.

Ben jij wel eens in Avonturenpark Hellendoorn geweest?

Lees ook: Hoera! Wij mogen weer open – dierentuinen, attractieparken, musea en bioscopen

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.