Uitje| De Appelparade (ook leuk met regen)

appelparade1 Elk jaar met Pinksteren vind je op het terrein van de Olmenhorst de Appelparade. Tussen de appel- en perenboomgaard, midden in de randstad vind je in schattige witten tenten en houten huisjes de leukste shops. Neem ook zeker je kinderen mee, want ook zij kunnen er heerlijk spelen of meedoen aan een van de leuke workshops.
Mocht je nog geen plannen hebben voor 2e Pinksterdag, dan kan ik je een dagje Appelparade zeker aanraden. De weersvoorspelling zijn misschien wat wisselvallig, maar ook dan kun je tussen de buien door je ook binnen vermaken.

De Olmenhorst
In Lisserbroek vind je Landgoed de Olmenhorst.Een familiebedrijf, waar al in de 19e de eerste fruitboomgaard werd geplant. Iets wat er in de omgeving nog niet werd gedaan. Op de 18 hectare vind je biologische appel- en perenboomgaarden en monumentale panden. Het is oase van rust middenin de randstad. In het najaar kun je er heen om zelf appels en peren te plukken en gedurende het jaar kun je terecht voor etentjes (bijvoorbeeld de STOER BBQ op vaderdag), feestjes, (kook)workshops en wandel- en fietsroutes.
In de monumentale panden op het terrein zijn winkels en ateliers gevestigd. Zo is er een Landgoedwinkel met uiteraard de verschillende producten gemaakt van de appels, peren en andere fruitsoorten die gekweekt worden op het landgoed. Sinds kort vind je ook een brandstore van het kindermerk Olli + Jeujeu.
IMG_5682De Appelparade
Elk jaar met Pinksteren opent de Olmenhorst zijn deuren voor de Appelparade. Gedurdende 4 dagen vind je daar dan de leukste shops, ambachtelijke producten, muziek, theater en workshops. Op het open veld tussen de boomgaarden met appels en peren staan leuke witte tentjes en houten huisjes met de shops. Je vind er leuke kinderkleding, speelgoed voor binnen en buiten, woonaccessoires, tuinproducten, wijn, chocolade, kaas en andere heerlijkheden. Je gaat gegarandeerd weg met iets leuks.
Zelf ga ik al een aantal jaren naar de Appelparade en wordt ondertussen bijna traditie. Weer of geen weer, gezellig is het er altijd. De eerst keer dat ik er kwam, regende het met bakken uit de hemel en stonden we met onze laarzen in de modder. Maar gelukkig is het meestal prachtig weer en kun je na het shoppen, heerlijk in het zonnetje zitten op het grote terras, terwijl je geniet van een hapje en een drankje.IMG_5702 IMG_5699 IMG_5698

Leuk voor kinderen
Neem zeker je kinderen mee naar de Appelparade, want voor hen is er altijd van alles te doen. Op het veld staat een leuke houten speeltuin met daarnaast een heel tippi-dorp. Ook kun je paardje rijden, draaien in de draaimolen, handboog schieten, potten bakken en schminken. Voor de kinderen zijn er ook speciale inloop workshops bij Olli+ JeuJeu, waar ze een eigen katoenen tasje kunnen ontwerpen, bedrukken en bestempelen. Verder kunnen ze kaarsen dompelen en droomvangers en appelmobiels.
Neem wel wat losgeld mee, want voor sommige activiteiten en workshops wordt een kleine bijdrage gevraagd.En de dag sluiten we altijd af met een heerlijk home-made appel/peren ijsje.

IMG_5706Regen?
De voorspellingen voor vandaag zijn wat wisselvallig, maar laat je dat er niet van weerhouden om te gaan. Tussen de buiten door kun je je namelijk prima vermaken binnen bij een van de workshops, in de Landgoedwinkel, het restaurant en de tentjes. Toen wij er waren regende het ook een beetje, maar tussen de buien door hebben we heerlijk in het zonnetje buiten gezeten.appelparade

 

Datum & Tijd: 13-16 mei 2016appelparade
vrijdag 12:00 – 19:00 uur
zaterdag en zondag 11.00 – 19.00 uur
maandag 11.00 – 17.00 uur
Adres: Lisserweg 481, 2165 AS, Lisserbroek
Entreeprijs; Gratis (parkeren kost €3,-)

Hebben jullie tradities die horen bij Pinksteren?

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.