Africa by light

Uitje | Africa by Light in de Beekse Bergen

Speciaal voor deze korte en donkere dagen in december en januari opent de Beekse Bergen zijn deuren in de avond voor een heus lichtjes festival; Africa by Light – The Fantasy Edition. Als de zon onder is verandert het park in een spectaculair lichtjesparadijs. Wij mochten vorige week als een van de eerste alvast een kijkje gaan nemen en waren zeer aangename verrast door al dit moois.

Africa by light

Vorige week donderdag reden na schooltijd naar de Beekse Bergen. Wellicht denk je een raar moment voor nog een bezoekje aan dit dierenpark. Normaal zouden we er een uurtje over doen om te komen, maar door de zware avondspits, waren we er pas ruim na 18.00. Het was uiteraard tegen die tijd al pikkedonker en was er geen dier meer te zien. Nou ja, geen levend dier, maar daar kwamen we ook eigenlijk niet voor. Sinds vorige week kun je namelijk bij de Beekse Bergen terecht tussen 17.00 en 21.00 voor een wandelsafari langs honderden Afrikaanse en fantasierijke lichtobjecten.

Fantasy Square & IJspaleis          

Omdat we rond etenstijd arriveerde, besloten we eerst te gaan eten voordat we aan de wandelsafari begonnen. En daar is gelukkig ook zeker aan gedacht, met een echte Afrikaanse Braai op de Fantasy Square. Op dit plein zijn ook andere eettentjes te vinden en het is er gezellig verlicht en verwarmd. In het naastgelegen Fantasia’s IJspaleis, kun je lekker warm zitten. De meiden werden daar meteen ook getrakteerd op bezoekje van Prinses Fantasia (die natuurlijk ook best wel lijkt op Elsa) Ze mochten met haar op de foto en daarna trad ze op met een dans en kwamen er zeepbellen uit de lucht. De avond kon eigenlijk al niet meer stuk

De wandelsafari

Bij de ingang hadden we de eerst lichtobjecten al gezien, maar eigenlijk hadden we geen idee wat we moesten verwachten. Net achter de Fantasy Square begint de lichtjesroute. In een aaneensluitende slinger van lampjes kom je langs wel honderd verschillende Afrikaanse en fantasierijke lichtbeelden. De wandelroute is 2,5 km lang en ik had in het begin wel wat angst dat de meiden dat op dit late tijdstip veel te lang zouden vinden. Maar ze werden helemaal enthousiast van al die lampjes en rende van het ene onderwerp naar het andere.

  

  

Naast alle beelden is er onderweg ook nog wel meer te doen. Zo mag je een kijkje nemen in het nachtverblijf van de olifanten, neushoorns en apen. Halverwege de route kom je bij The Afican Village. Hier kun je op verschillende plekken bij het kampvuur marshmallows roosteren, gluhwein en warme chocolademelk krijgen en zijn er optredens van Djambo, de stoere olifant van de Beekse Bergen. Ook is er een Afrikaans Jambo met Afrikaanse muziek.

 

The Fantast Show

Juist toen de gehele route hadden bewandeld, begon de Fantasy Show. Deze wordt 2x per avond gehouden. In een heel donkere plek in het bos wordt je verrast door magische laserstralen die reflecteren in de takken en de rook uit de rookmachines. Samen met de harde klanken van een Fantasy Sound wordt je weggeblazen en is het een mooie afsluiting (of start) van de wandelsafari.

Wonderlijke IJsbaan

Omdat we er nu toch waren en het park pas om 21.00 de deuren sluit, bleven we nog even om te schaatsen op de kunstijsbaan. Schaatsen kun je lenen en hoef je dus niet mee te nemen. De meiden kwamen daar 2 vriendinnetjes tegen en vermaakt zich er opperbest. Terwijl wij nog een glaasje gluhwein en een kop chocolademelk met slagroom dronken. Uitgeput vielen de meiden in de auto meteen in slaap en droomde van alle mooie lichtjes die we die avond hadden gezien.

 

Conclusie

Het was voor ons de eerste keer dat we de Afican by Light Show bezochten. Niet heel gek, want het is pas het tweede jaar dat de Beekse Bergen dit organiseren. Maar ik weet zeker dat we bij een volgende keer weer zullen gaan kijken. De meiden van alle lichtjes fantastisch, maar ook wij hebben onze ogen uitgekeken. Met de entertainment onderweg, was het ook geen probleem om zo laat op de avond dit nog met te ondernemen Ik kan het zeker iedereen aanraden, dus wel eens iets anders wil doen op de vrijdag-, zaterdag- of zondagavond. Een ideaal uitje voor in de kerstvakantie.

Informatie

Africa by Light is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag in de periode van 9 december 2016 t/m 22 januari 2017.
In de kerstvakantie van vrijdag 23 december 2016 t/m zondag 8 januari 2017 is Africa by Light dagelijks geopend, m.u.v. zaterdag 31 december 2016.
Tijdens Africa by Light is Safaripark Beekse Bergen overdag gewoon geopend volgens de reguliere openingstijden, maar het is mogelijk om een combinatie ticket te kopen. Tijdens het omtoveren van het park, kun je een hapje eten in het Safari Restaurant.

Kaartjes

Prijs online Prijs kaartje op datum
Volwassenen vanaf 12 jaar € 14,50 € 15,00
Kinderen 3 – 11 jaar € 11,50 € 12,00
Entree Safaripark + Africa By Light – Volwassenen vanaf 12 jaar € 26,50 € 31,00
Entree Safaripark + Africa By Light – Kinderen 3 – 11 jaar € 26,50 € 28,00
Africa By Light – Parkeermunt € 5,00

Kerst trends 2016

Spread the love

2 thoughts on “Uitje | Africa by Light in de Beekse Bergen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.