Vanmiddag ging de verkiezing van het Speelgoed van het Jaar weer van start. Vanaf vandaag kun je weer stemmen op het speelgoed in verschillende leeftijdscategorieën! De komende tijd zal ik er hier op mijn blog een paar uitlichten met in sommige gevallen een winactie. Vanwege de feestelijke start vanmiddag mag ik dan ook meteen starten met een heel leuke winactie van één uit het genomineerde speelgoed in de categorie 0 t/3 jaar; de VTech Codi, Mijn Robodino.

VTech Codi, Mijn Robodino - genomineerd voor het Speelgoed van het Jaar 2019

Speelgoed van het jaar 2019 – categorie 0 t/m 3 jaar

In de categorie 0 t/m 3 jaar zijn er 3 producten waarop er gestemd kan worden. 2 daarvan zijn van het merk Vtech en de andere van SmartGames. Beide merken waar ik en mijn meiden al jaren fan van zijn. Speelgoed in de leeftijdscategorie 0-3 jaar moet vooral stevig zijn en felle kleuren hebben, om de aandacht te trekken van de jongste onderzoekers. Uiteraard zijn geluidjes ook altijd erg geliefd (soms minder bij de ouders). Ontdekken en stimuleren staan in deze leeftijd ook voorop. Een baby verkent de wereld om zich heen en de dreumes zit al vol vragen. Speelgoed kan daarop antwoorden geven en alle mogelijkheden stimuleren. Peuters bouwen het liefst, maken muziek en spelen al graag met andere kinderen. Bij het nomineren van het speelgoed is met deze eigenschappen vooral rekening gehouden.

Lees hier alles over de nominaties en het juryrapport

Codi, Mijn Robodino – Vtech

Speelgoed van het jaar 2019 - categorie 0 t/m 3 jaar Codi, Mijn Robodino - Vtech

Maak kennis met Codi, Mijn RoboDino, de interactieve dinorobot van Vtech! Breng samen verschillende muziekstijlen, gevoelens en karakters bij elkaar door de stekels op de rug van Codi te plaatsen. Let dan goed op wat er gebreurt!

De RoboDino heeft per categorie 3 verschillende stekels. Zo zijn er stekels voor de muziekstijl, het gevoel en het karakter. Door ze in rug van Codi te steken kun je 27 verschillende combinaties maken. Druk op de Dino-danstoets en Codi zal gaan dansen. Door te leren dat de volgorde en de keuze van de stekels van invloed zijn op Codi, leren kinderen al jong kennis met coderen. Iets waar we in deze digitale wereld niet meer omheen kunnen.

Codi, Mijn Robodino - Vtech

Ontdek samen met Codi de 2 melodietjes en 32 gezongen liedjes en laat je steeds opnieuw verrassen met een andere volgorde van de stekels. Na het spelen berg je mooi alle stekels weer op in zijn dino-ei. Gelukkig is het volume van Codi regelbaar en schakelt hij na een tijdje automatisch uit. De dino heeft een stevig en duurzaam design, zoals je dat gewend bent van Vtech.

Mijn meiden mochten vanmiddag al even spelen met al het genomineerde speelgoed en kozen in de categorie 0 t/m 3 jaar voor Codi, Mijn Robodino. Ondanks dat Codi de beginselen van het coderen leert aan de allerjongsten, vonden mijn meiden het ook nog erg leuk om te zien wat de reactie was op de volgorde van de stekels. De vrolijke liedjes en het dansje van Codi zijn erg aanstekelijk en brengen iedereen aan het dansen met een glimlach op je gezicht.

Het andere genomieerde Speelgoed in de catagorie 0 t/m 3 jaar

In de categorie 0-3 jaar zijn er dit jaar 3 nominaties. Naast Codi, Mijn Robodino heeft de Brain Train van SmartGames ook een nominatie en de ZoomiZooz Klim Verken Boomhuis, eveneens van VTech.

Brain Train – SmartGames

Speelgoed van het jaar 2019 - categorie 0 t/m 3 jaar Brain Train - SmartGames

De Brain Train is een vormenspel met een uitdaging om je brein te trainen. Dit spel is eigenlijk pas voor de leeftijd vanaf 3 jaar, maar de jongere kinderen zullen het ook al leuk vinden om met de trein en blokken te spelen, want naast het puzzelelement is het ook gewoon een heel leuke speelgoedtrein. De uitdaging van de Brain Train zit hem in de opdracht om de vormen in de juiste volgorde in de wagons plaatsen. Naarmate de opdrachten moeilijker worden, krijg je steeds minder aanwijzingen. Ben jij op het juiste spoor? Zorg ervoor dat alle wagons aan elkaar vastzitten voordat je trein het station verlaat.

ZoomiZooz Klim Verken Boomhuis – VTech

Speelgoed van het jaar 2019 - categorie 0 t/m 3 jaar ZoomiZooz Klim Verken Boomhuis - VTech

Naast de Robodino heeft Vtech nog een nominatie binnen gesleept dit jaar, namelijk voor het ZoomiZooz Klim Verken Boomhuis. In het vrolijk gekleurde boomhuis rollen, tollen en dollen de diertjes vrolijk naar beneden. Door de Zoomi-sensor hoor je hun vrolijke en blije reacties. Er zijn verschillende toetsen waarmee je leuke zoekspelletjes kunt spelen en om nog meer grappige geluiden en gezongen liedjes te horen. Met de lift zoeven de diertjes weer naar boven. Open met de papegaaihendel het valluik of gebruik de lanceerders om de diertjes omlaag te laten glijden over de baan en de brug. De ZoomiZooz Klim Verken Boomhuis met maar liefst 4 ZoomiZooz diertjes, zodat je leuk samen kunt spelen. Belangrijk voor de ouders is dat de boom een stevig en duurzaam design heeft en dat er een regelbaar volume op zit met een automatische uitschakeling.

Stem op het speelgoed van het jaar

Om 16.00 uur gistermiddag drukte Kim Kötter op de grote rode knop. Daarmee startte zij de stemperiode. Tot en met 3 november kan iedereen zijn stem uitbrengen in verschillende leeftijdscategorieën.

Klik hier om te stemmen in de categorie 0 t/m 3 jaar

Een jury bestaande uit een pedagoog, een ontwikkelingspsycholoog, mensen afkomstig uit de handel, journalisten en influencers, nomineren alle inzendingen en kiezen het genomineerde speelgoed. Daarna is het de beurt aan de kinderen en hun ouders om te stemmen voor de winnaar. Welk speelgoed er allemaal genomineerd is en hoe je kunt stemmen lees je op de website van het Speelgoed van het Jaar.

Het is niet alleen leuk om te zien welk speelgoed er genomineerd is in de verschillende leeftijdscategorieën, maar door te stemmen, maak je ook nog eens kans op één van het genomineerde speelgoed.

Kleurwedstijd

Ook is er, net als elk jaar, weer een kleurwedstrijd. De tekening is hier te downloaden. Kleur en versier hem op zijn allermooist en wie weet maak je dan wel kans op het genomineerde speelgoed. De kleurplaat moet dan wel voor 1 november binnen zijn en kan in een voldoende gefrankeerde envelop op de post of als foto worden geupload en via het formulier op de website worden ingestuurd. De jury kiest uit iedere leeftijdsgroep een winnaar voor de kleurplatenwedstrijd. Uiterlijk vrijdag 15 november worden alle winnaars persoonlijk op de hoogte gesteld.

Speelgoed van het jaar tekenening

Lees meer over de ander genomineerde voor de verkiezing van het Speelgoed van het Jaar 2019:
VTech Codi, Mijn Robodino – categorie 0-3 jaar
Tropical Zoo van Totum – categorie 4-5 jaar
Bob Bilnaad – categorie 4-5 jaar
BlazeLets Style Studio – categorie 6-7 jaar
#SNAPSTAR – categorie 6-7 jaar
SmartGames Colour Catch – categorie 6-7 jaar
NERF Fortnite AR-L Blaster – categorie 8-9 jaar
Leipe Lama’s – categarie 12-17 jaar

Winactie VTech Codi, Mijn Robodino is gesloten

Ben jij ook wel benieuwd naar deze Robodino? Van Vtech mag ik er zomaar eentje weggeven! De winnaar is

VTech Codi, Mijn Robodino
 • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee met de andere winacties op Mama’s Liefste:

Spread the love

89 Comments on VTech Codi, Mijn Robodino – genomineerd voor het Speelgoed van het Jaar 2019

 1. Oh super leuk! Ik doe heel graag mee voor ons zoontje Arvin en dochtertje Ylva♡ dit vinden ze vast geweldig!

  Groetjes Marijke🍀🤞🍀

 2. Ik doe graag mee voor mijn jongste dochter van 8 maanden. Het speelgoed van haar oudere zussen is vaak interessant dus misschien is dit dan echt iets voor haar!

 3. Vtech blijft hier onze favoriet! Daarom doen we heel graag mee voor onze kleine jongens van 1 jaar en 2 jaar oud ze zouden het geweldig vinden😊

 4. Ik doe graag mee voor onze dochter van bijna 16 maanden 🙂 Ze gaat graag op ontdekkingsreis en vindt het ge-wel-dig om alles uit elkaar te halen en weer terug in elkaar te zetten. Ze zou dit draakje echt geweldig vinden!! (En papa en mama stiekem ook)

 5. Oeh zo jong al leren coderen, dat zal papa ook heel leuk vinden 🙂 ik doe graag mee voor mijn zoontje van 2. Hij is dol op uitdagingen en op speelgoed dat interactief is.

 6. Wat een geweldige prijs zeg om weg te geven!! Je wordt natuurlijk niet zomaar genomineerd voor speelgoed van het jaar dus dit moet wel echt geweldig zijn! Wij zijn altijd op zoek naar uitdagend en stimulerend speelgoed voor onze 2 kids van 1 en 3 jaar en dit lijkt me super!

 7. Voor mijn 2 kleine achternichtjes die op 11 oktober 2019 1 jaar worden. Het is een tweeling, een prachtig mooi geschenk waar we volop van genieten. Dit zou een mooi verjaardags cadeau voor hen zijn.

 8. Ja ik doe mee! Ik zocht nog een leuk gezamenlijk cadeau voor Sinterklaas voor mijn twee kinderen en geloof dat ik dat nu heb gevonden. Mijn stemmen voor de speelgoed van het jaar verkiezing zijn al de deur uit. De Robodino heeft mijn stem gekregen. Mijn zoon vind dino`s en robots geweldig en mijn dochter is dol op muziek en dansen. Nu maar duimen!
  Tineke onlangs geplaatst…De eerste sinterklaas cadeautjes inslaanMy Profile

 9. Ik doe heel graag mee voor ons dochtertje die 21 september 1 jaar word. Hier kan zei zeker heel veel speel plezier van beleven en ook dingen mee leren❤

 10. Superleuk voor mijn opvangkindjes hier!! Ze hebben de ideale leeftijd voor deze stoere Robodino 🙂 Vtech is echt de max. Heel leuk speelgoed en educatief ook!

 11. Superleuk! De muziekjes die de dino maakt zal onze dochter van 1 op dit moment helemaal geweldig vinden, omdat ze bij elk muziekje gaat dansen. Als ze op een gegeven moment doorheeft hoe ze zelf de muziekjes kan maken, ben ik benieuwd welke stijl (code) ze het leukst vindt.

 12. Wat een leuke dino zeg! Heb gisteren al gestemd en doe heel graag mee voor mijn lieve nichtje, die net een klein broertje heeft gekregen!

 13. De eerste keer kennis maken met coderen via een dino, dat lijkt me zo leuk voor mijn 2 jongste kinderen. Ik denk dat ze er uren lol aan gaan beleven!

 14. Wat fantastisch leuk is dit dat wij de kans krijgen op het winnen van die leuke Codi Robodino. Ik maak super graag kans op deze geweldige Dino Robot voor mijn kleinzoon Bjorn, die zou dit echt prachtig vinden en helemaal dat er nog muziek uitkomt ook!!

 15. Héééél graag willen wij deze winnen. Met een zoon van 3 die volledig in zijn dino periode zit en met zijn zusje die alles wat geluid maakt, beweegt en vormen en kleur heeft leuk vind maak hier dus geen 1 maar 2 kinderen blij mee… 🎉

 16. Hele toffe giveaway, ik doe heel graag mee! Zou mijn lieve nichtje Yara hier dolgraag super blij mee willen maken! Fun, .. én leerzaam, en wij zingen en swingen vast vrolijk mee, ben er erg benieuwd naar! #fingerscrossed

 17. Deze Dino zouden mijn meiden geweldig vinden,omdat er verschillende muziekjes inzitten en hij geprogrammeerd kan worden voor dansjes. Zij houden heel veel van bewegen op muziek dus zullen lekker mee gaan doen met de Robodino!

 18. Dat ziet er inderdaad leuk uit! Hier gaat mijn meisje zeker plezier aan beleven. En ik denk dat grote broer, een echte dino fan, er stiekem ook graag een keertje mee speelt.

 19. Wat een pracht kans! Wauw, niet normaal! Ik doe heel erg graag mee voor mijn kleinste vriendje Pepijn of voor mijn kleindochter Cailey GE-WEL-DIG!

 20. Lijkt me super leuk speelgoed voor onze Tygo die dol is op speelgoed met muziekjes en geluiden. Deze dino zou hij vast geweldig vinden

 21. Super leuk voor de 2e verjaardag van onze dochter Lotte. Wat zal ze hier uren mee kunnen spelen en haar grote zus ook

  Fijn dat je de stekels kan opbergen in het dino ei dan raken ze ook niet zo snel kwijt . Fijn dat er een volume knop aanzit vooral voor de ouders

  Coderen wat goed dat ze dat hiermee al kunnen leren en ook de gevoelens is goed om kennis mee te maken. Muziek is altijd leuk voor onze dochter Lotte die het al erg leuk vind om met de billen te schudden 🙂

 22. Mees wordt bijna 1! En met een grote zus heb je dus ook al heeeeel veel speelgoed! Maar deze stoere dino nog niet! Echt iets speciaal voor Mees (en grote zus Noor mag er ook mee spelen ;))

 23. Wat ziet dat er leuk uit zeg!
  Ik doe graag mee voor ons mannetje Jason die een behoorlijk zware start heeft gehad. Nu is hij eindelijk op zijn gemak en gaat steeds meer spelen ☺️👍🏼 Dit zou hem echt uitdagen tot ontwikkeling. Hier zou hij heel blij mee zijn🍀😁

 24. Wat een leuke actie ! Mijn jongste kleinzoon wordt twee ,en zou dolblij zijn met zijn nieuwe dinovriendje. Dat hij zo leerzaam is, is een mooie bonus 😊

 25. Wat leuk voor mijn jongste kleinzoon die eigenlijk alleen maar het oude speelgoed van zijn broertjes en zusje en zijn nichtjes en neefjes krijgt. Zomaar een keer iets helemaal alleen en speciaal voor hem en nog wel zoiets leuks en bijzonders! Daar doe ik heel graag aan mee! Te fijn voor hem en te fijn voor zijn oma! Dank je wel.Leuk om mee te doen!

 26. Mijn stem uitgebracht. Sinds een paar weken oma voor een mooie, kleine en dappere kleindochter en omdat ik ook op ga passen zou ik graag leuk en geschikt speelgoed in huis willen hebben. En laten we nu ook nog een hond hebben met dezelfde naam als dit speelgoed.

 27. 🎉Wauw wat is deze ook leuk😍 De kleuren en het spelend leren, geweldig!!!Wij zijn fan van VTECH en ook deze komt op ons verlanglijstje. Ik doe graag mee voor mijn zoontje Roy. Leuk cadeau voor zijn 2e verjaardag🎁🍀

 28. Sinds ons bezoek aan dinoworld in Enschede is zoonlief fan van deze grote groene monsters en wil hij het liefst alle dinos meenemen uit de winkels maar een die interactief is en waarvan zoon iets leert heeft deze mama het liefste🤞🍀

 29. Wat een meuk speelgoed is er weer genomineerd dit jaar, leuk om te stemnen en ideeën op te doen!
  Deze robodino is erg leuk met zn mooie kleuren..en ook nog eens leerzaam. Onze jongste zal dit fantastisch vinden!

 30. Mijn kleinkinderen zijn er al te groot voor, dus doe ik nu mee voor mijn achter-achternichtje die afgelopen december geboren is.
  Het is zo’n schatje en ik maak haar graag blij met dit leuke V-Tech speelgoed.
  Ik volg op bloglovin en doe graag mee.

 31. Hé psssst, ik moet jullie iets vertellen…
  Ik wil jullie heel graag aan iemand voorstellen!
  Zooo mooi, zo bijzonder…
  Babyprins, een klein wonder!
  Hij liet zijn eerste kreetjes horen ,
  6 mei werd hij geboren!
  Zo puur, zo echt…
  Voor ons is hij helemaal perfect!
  Mijn hart gestolen , vanaf het eerste moment …
  Laat de wereld nu maar zien, wat een kanjer je bent !
  Voor ons een groot avontuur,
  Mag ik jullie voorstellen: Arthur ❤️

 32. Ik doe mee! Ik zou graag de VTech Codi, Mijn Robodino willen winnen, omdat ik zeker weet dat de kids er heel enthousiast van zouden worden ☻

 33. Ik doe mee! Mijn dino fan zou erg blij worden van een dino die je kunt laten doen wat jij wilt. En een beetje basis van programmeren is niet verkeerd met een papa in de ICT.

 34. Ik doe ontzettend graag mee. Geweldig die emoties leren voor kindjes. Ons kindje moet nog komen (over 7 maandjes) maarr dan hebben we wel meteen wat want het is allemaal zo ontzettend duur.. En toen ik klein was was ik ook dol op vtech dus ons kindje vast ook wel😍

 35. Wat ontzettend gaaf zeg! Super tof dat je er ook nog eens 1 weg mag geven. Ik doe dan ook heel graag mee voor mijn tweeling jongens die gek zijn op dino’s. Dino kleren, dino kamer, dino speelgoed, dino boeken,dino verjaardag en zelfs naar dinoland!

  Ik weet wel zeker dat als ze dit mogen winnen ze een gat in de lucht springen, hihi. Dus Codi zou hier een heel warm huisje krijgen 😉

 36. Hoi, hier een mama die net nieuw is in de ‘Wondere wereld van Speelgoed’. Onze zoon is net 1 jaar geworden (08-08). Alle kraamcadeaus waren vooral op ‘ baby-zijn’ gericht en onze zoon Frank is nu echt geen baby meer.

  Ik heb Sinterklaas beloofd om op te zoek gaan naar leuke leerzame maar vooral stoere dingen voor ons echte jongen. Want alles wat jongens leuk vinden vindt onze zoon nu ook al leuk. Dino’s zijn natuurlijk super stoer en deze robodino is inderdaad nog leerzaam ook voor onze digitale wereld. Ik zou graag willen winnen.

  Ik heb je een volg of een like gegeven op je kanalen en ik ga nu even stemmen op speelgoed van het jaar.

 37. Liam is gek op dino’s heeft heeft veel houten dino’s waar hij dagelijks mee speelt. Ik weet zeker dat hij dit geweldig gaat vinden. We gaan heel hard duimen

 38. Ik zou graag willen winnen voor mijn kids. Ik vind hem geweldig uitzien. Ik heb net gestemd voor het speelgoed van het jaar in alle categorieën.

 39. Wat een leuke actie! Ik maak graag kans op deze leuke en leerzame Robodino voor mijn jongste zoontje. Hij is anderhalf. Ik heb mijn stem uitgebracht.

 40. Er komt spoedig weer een nichtje of neefje ter wereld waar weer een cadeau voor gezocht gaat worden. Deze is leuk dus zoek niet verder, winnen zou leuk zijn.

 41. Jaaaa leuk we ❤️ VTech Speelgoed.. ons kleine ventje speelt nu met het speelgoed van zijn 5jaar oudere zus (van toen zij die leeftijd had)😊☺️.. wat zou het leuk zijn om dit te mogen winnen voor hem zeg🍀👌

 42. Ach wat een leuk dinoortje! Ik doe mee met de winactie. En ik ga zeker stemmen voor de speelgoed van het jaar verkiezing! Leuk, ik ben benieuwd wat het gaat worden.

 43. Spelenderwijs met de Dino en Vtech op avontuur! Een vrolijk stuk speelgoed waar Suusje en Sem zich opperbest mee zullen gaan vermaken en hier niet door verveeld zullen raken! Graag loot ik mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.