Vakantie buitenland

Welke mogelijkheden zijn er in 2022 voor een vakantie in het buitenland?

Nederlanders zijn een reislustig volkje. Helaas moesten veel geboekte vakanties naar het buitenland het afgelopen jaar geannuleerd worden vanwege de pandemie. Voor het aankomende jaar hopen we dan ook dat we het virus steeds meer onder controle krijgen, zodat ook de vakanties naar het buitenland weer kunnen doorgaan. In dit artikel een paar mogelijkheden voor de aankomende schoolvakanties.

Vakantie in het buitenland nog mogelijk in kerstvakantie

Hoewel Nederland in een tweede, harde lockdown terecht is gekomen, geldt dat voor veel andere Europese landen nog niet. Onder meer in België en Duitsland wordt vooralsnog geen lockdown afgekondigd. Het maakt dat het voor Nederlandse toeristen mogelijk is om ook tijdens de kerstvakantie naar het buitenland op vakantie te gaan. Niet iedereen kiest daar nu voor. Veel mensen stellen hun vakantie uit tot Pasen 2022. Ook voor de voorjaarsvakantie en de meivakantie worden al veel vakanties geboekt, zo merken verschillende reisbureaus. Nederlanders hebben de vakantie in het buitenland gemist de afgelopen jaren. 

Meivakantie geschikt moment voor verre reis 

Opvallend is dat de meivakantie door veel Nederlanders gebruikt wordt voor een vakantie buiten Europa. In de afgelopen twee jaar hebben landen als de Verenigde Staten en Australië de grenzen gesloten houden voor Nederlandse toeristen. Daar kwam in de loop van dit jaar verandering in, toen Amerika haar grenzen heropende voor de Europese vakantieganger. Australië doet dat vooralsnog niet, uit vrees voor een snel oplopend aantal besmettingen. De vraag is nog of de Verenigde Staten de grenzen open zullen houden nu het aantal besmettingen met de nieuwe mutatie van het coronavirus oploopt; de omikronvariant. Er zijn veel zorgen over deze mutatie, mede door de hoge besmettelijkheid ervan. 

Voorjaarsvakantie gebruikt voor stedentrip 

Waar de meivakantie voor veel gezinnen een reden is om naar een land buiten Europa af te reizen, is de voorjaarsvakantie een goed moment voor een stedentrip. Steden als Barcelona, Madrid en Lissabon zijn hierbij populair. Groot voordeel van deze bestemmingen zit in het feit, dat het er vrijwel altijd mooi weer is. Zelfs in de winter is het er prima vol te houden! Daarbij heerst er een ongedwongen sfeer, door de Spaanse en Portugese cultuur. Overigens heeft ook Portugal haar coronaregels recent aangescherpt. Onduidelijk is nog tot wanneer deze regels van kracht blijven. Het kan invloed hebben op de vakantie van Nederlanders. 

Tip: Zo plan je de meeste vakantiedagen met je vrije dagen van werk

Onzekerheid over nieuwe mutatie coronavirus 

De onzekerheid over de nieuwe mutatie van het coronavirus maakt dat er nog veel onduidelijk is voor het nieuwe jaar. Is het verstandig om nu alvast een vakantie te boeken? Kan ik beter nog even wachten? Enzovoorts. Zoals eerder genoemd werd, wordt van deze omikronvariant gezegd dat deze veel besmettelijker is dan de deltavariant. Een klein lichtpuntje lijkt het ziektebeeld te zijn, wat bij deze omikronvariant hoort. De kans dat iemand na een besmetting met deze variant in het ziekenhuis wordt opgenomen is relatief klein. Dat geldt in het bijzonder voor mensen die voor een boosterprik hebben gekozen. De verwachting is dat alle achttienplussers die dat willen tegen het eind van januari een boosterprik hebben gekregen. Het zou een reden voor versoepelingen kunnen zijn. 

Heb jij al een vakantie geboekt staan in 2022?

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.