Familie stedentrip Rome

Tips voor een familiestedentrip naar Rome

Nu mijn meiden wat ouder zijn, is het boeken van een stedentrip voor het hele gezin een leuk idee voor in de vakantie. Veel steden hebben dan ook veel leuke activiteiten voor het hele gezin. Bovenaan ons lijstje staat al jaren de stad Rome. Echt een stad waar je ooit geweest moest zijn voor de geschiedenis, het eten en nog veel meer. Hier een paar leuke tips om te bezoeken als je met kinderen in Rome bent.

Geschiedenisles, dicht bij huis

Rome is de stad die geschiedenis ademt aan alle kanten. Je kunt er gewoon niet omheen. Overal zie de eeuwenoude overblijfselen uit de Romeinse tijd. De stad Rome zou al in 753 v.Chr. gesticht zijn en was lange tijd de hoofdstad van het grote Romeinse Rijk. Zelf wonen wij aan de noordelijk grens van het toenmalige Romeinse Rijk, aan de zogenaamde limes, naast de Romeinse nederzetting Matilo. Deze is net toegekend tot de Werelderfgoedlijst van Unesco. Dat maakt de geschiedenis van de stad Rome voor kinderen meteen een stuk dichterbij huis en herkenbaar.

Ontdek de stad met kinderen

Je kunt uren dwalen door de straten van Rome langs alle beroemde fonteinen en het Colosseum. Maar vaak vinden kinderen dat wel even leuk, maar zeker niet te lang, want dan zijn ze vervelend en doen hun voeten zeer van het wandelen. Wat je dan het beste kunt doen is het boeken van een leuke excursie waarbij de kinderen onderweg leuke activiteiten kunnen doen. Zelf boeken wij vaak een ritje op een Hop-on-Hop-off-bus, maar ook leuk is om de stad te bezichtigen op de fiets.

Een leuke stop onderweg is zeker de Gladiatorenschool. In 2 uur leer je alles over het leven van gladiatoren in het oude Rome en hun gevechten. Je kunt je verkleden als een van hen en je leert zwaardvechten van een echte deskundige. Hoe leuk is dat om thuis te vertellen aan je vriendjes en vriendinnetjes.

Pasta, Pizza en Pistache gelata

Thuis maak ik mijn kinderen heel blij als er een gerecht met een P op tafel komt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan patat, poffertjes en pannenkoeken. Maar voor gerechten met een P kun je ook zeker terecht in de Italië. Wie wordt er dan ook niet blij met een vakantie vol pizza, pasta en echte pistache gelata. Maar wat dacht je van het volgen van een echte kookworkshop in Rome. Deze activiteit is niet alleen leuk om te doen met het hele gezin, maar je zo kun je thuis ook blijven genieten van deze heerlijke gerechten.

Spread the love

One thought on “Tips voor een familiestedentrip naar Rome

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.